Školení o analýze bankovního úvěru - přehled, školení online, certifikace

Výcvik v analýze úvěrů v bance vybavuje studenty potřebnými dovednostmi k provádění kvantitativní analýzy finančních údajů k určení úvěruschopnosti. Pokud si věřitel věří, že dlužník včas splní svůj dluhový závazek, je dlužník považován za bonitního. dlužníka.

Pro úspěch finančních institucí je role analytika bankovních úvěrů zásadní. Pomáhají bankám minimalizovat dluhové riziko stanovením úrovně rizika selhání, které dlužníci pro banku představují. Mají za úkol posoudit úvěruschopnost potenciálních dlužníků a určit, zda generují dostatek peněžních toků ke splnění svých finančních závazků, tj. Splátek jistiny a úroků. To znamená, že musí mít potřebnou kvalifikaci, aby mohli efektivně vykonávat své funkce.

Školení analýzy bankovních úvěrů

Většina personalistů, kteří chtějí najmout bankovního úvěrového analytika Bankovní úvěrový analytik Bankovní úvěrový analytik je finanční profesionál, který se specializuje na hodnocení bonity jednotlivců, společností nebo cenných papírů. Prověřují finanční a úvěrové záznamy dlužníka a posuzují, zda mohou splnit své finanční závazky. preferují kandidáty s bakalářským titulem, i když mohou také uvažovat o kandidátech s přidruženým titulem v kombinaci s některými souvisejícími pracovními zkušenostmi. Obory v oblasti účetnictví, financí, ekonomiky, obchodu nebo statistiky mohou studenty připravit na kariéru úvěrového analytika.

Magisterský titul v kterémkoli z výše uvedených oborů může kandidáta také odlišit od konkurence při přijímacích pohovorech. Kandidáti, kteří jsou držiteli příslušné průmyslové certifikace, jako je například Credit Credit Certified (CRC), jsou preferováni zaměstnavateli, kteří hledají specifické dovednosti a příslušné průmyslové znalosti.

Rychlé shrnutí

  • Školení bankovní úvěrové analýzy vybavuje studenty potřebnými dovednostmi k provádění kvantitativní analýzy finančních údajů za účelem stanovení bonity dlužníka.
  • Studenti, kteří absolvují školení v oblasti bankovní úvěrové analýzy, mohou najít pracovní příležitosti v komerčních bankách, investičních bankách a ratingových agenturách.
  • Studenti mohou získat certifikát kreditní analýzy, aby zlepšili svou zaměstnatelnost a získali potřebné dovednosti a znalosti oboru.

Online školení o analýze bankovních úvěrů

Studenti, kteří hledají formální školení v oblasti analýzy úvěrových bank, se mohou rozhodnout pro online kurz Certifikační programy V našich certifikačních programech najdete ty nejpraktičtější, nejpraktičtější dovednosti a školení relevantní pro dané odvětví. A 100% online! nebo navštěvovat tradiční instituce. Online školení je strukturováno stejným způsobem jako školení kreditní analýzy nabízené v tradičních institucích. Poskytuje studentům také pohodlí studia v jejich vlastním čase a za zlomek nákladů na zápis do tradičních škol.

Online kurz kreditní analýzy vybaví studenty znalostmi a dovednostmi v různých tématech, jako je hodnocení rizik, finanční poměry Finanční poměry Finanční poměry Finanční poměry jsou vytvářeny pomocí číselných hodnot převzatých z finančních výkazů za účelem získání smysluplných informací o společnosti, investicích do majetku, prognózování, kapitálová struktura, nástroje financování a dluhové financování. Studenti mají k dispozici výukové materiály, videonávody, zdroje ke stažení, hodnocení a závěrečnou zkoušku. Na konci školení o bankovní úvěrové analýze získají studenti certifikát o absolvování, který mohou použít ke zkvalitnění svého životopisu.

Certifikace bankovní úvěrové analýzy

Získání průmyslové certifikace v úvěrovém sektoru může pomoci zlepšit vyhlídky uchazečů o zaměstnání a navíc je odlišit od konkurence. Certifikace kreditní analýzy také poskytuje úvěrovým analytikům další úroveň odborných znalostí, což pomáhá zvýšit úroveň důvěry investorů v takové profesionály.

Níže jsou uvedeny nejoblíbenější certifikace dostupné analytikům úvěrů:

1. Certifikace úvěrového rizika (CRC)

Označení Certifikace úvěrového rizika (CRC) nabízí nezisková profesionální asociace Risk Management Association (RMA). Certifikace CRC je nabízena profesionálům s minimálně pětiletou zkušeností v oblasti komerčních úvěrů a půjček. Uchazeči musí absolvovat 40 až 80 hodin studia a složit 5hodinovou certifikační zkoušku s 126 otázkami s výběrem odpovědí.

Kurzové materiály a zkoušky pokrývají sedm oblastí hodnocení úvěrového rizika, včetně hodnocení finanční situace podniku, síly jeho peněžních toků, hodnoty a přiměřenosti zajištění a zdroje dluhové služby.

Odborníci usilující o složení zkoušky CRC musí mít silné znalosti o finančním účetnictví, finančních výkazech, komerčních úvěrech a analýze daňových přiznání. Profesionálové, kteří absolvují kurz, se také stanou členy profesního orgánu RMA. Aby si členové RMA zachovali označení CRC, musí každé tři roky absolvovat 45 hodin dalších kurzů.

Poplatek za testování za zkoušky CRC je 695 $ pro členy, kteří nejsou členy RMA, a 495 $ pro členy RMA. Praktické zkoušky v průběhu studia jsou nečlenům účtovány 40 $ a pro členy 25 $. Členství v RMA stojí pro profesionální členy 250 $ ročně a recertifikace, ke které dochází každé tři roky, je zpoplatněna 100 $.

2. Profesionální certifikát v kreditu

Toto profesionální osvědčení o úvěrovém školení nabízí New York Institute of Finance, společnost pro finanční vzdělávání ve vlastnictví společnosti Pearson se sídlem v New Yorku. Studenti, kteří chtějí získat certifikaci, se mohou zúčastnit denních nebo večerních kurzů nebo absolvovat online kurz. Musí absolvovat čtyři základní kurzy ze skupiny 12 a další dva volitelné předměty ze skupiny sedmi kurzů.

Kurzy pokrývají řadu finančních témat, jako je analýza finančních výkazů, analýza úvěrových rizik Analýza úvěrových rizik Analýza úvěrových rizik může být považována za rozšíření procesu přidělování úvěrů. Poté, co jednotlivec nebo podnik požádá banku nebo finanční instituci o půjčku, půjčující instituce analyzuje potenciální přínosy a náklady spojené s půjčkou. , peněžní toky a úvěrové deriváty. Certifikace vyžaduje 80% účast na absolvování a studenti musí absolvovat celý kurz do tří let.

3. Certifikace Credit Business Associate (CBA)

Certifikace Credit Business Associate (CBA) je poskytována profesionálům pracujícím nebo hledajícím kariéru v sektoru správy úvěrů a je nabízena Národní asociací pro správu úvěrů. Certifikace CBA nevyžaduje předchozí pracovní zkušenosti v úvěrovém sektoru; je ideální pro profesionály, kteří začínají v oboru nebo hledají pracovní příležitosti. Kurz však vyžaduje vzdělání odpovídající ekvivalentu vysokoškolských kurzů.

Výcvikový kurz CBA zahrnuje klíčová témata, jako je finanční účetnictví, principy úvěru a analýza finančních výkazů. Chcete-li získat certifikaci CBA, musí profesionálové absolvovat tříhodinovou zkoušku, která zahrnuje 125 až 150 otázek s výběrem odpovědí, a musí splnit skóre 70% nebo vyšší.

Profesionálové musí také podat žádost o členství v CBA a zaplatit poplatek ve výši 325 $, respektive 225 $ za nečleny a členy. NACM poskytuje další certifikace, tj. Credit Business Fellow a Certified Credit Executive, kandidátům, kteří již absolvovali kurz CBA a chtějí pokračovat v dalším vzdělávání.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Plat analytika bankovního úvěru Plat analytika bankovního úvěru Plat analytika bankovního úvěru se liší v závislosti na počtu let pracovních zkušeností analytika, jeho technickém know-how a tradičních účetních a finančních dovednostech. Vzhledem k tomu, že se ekonomika neustále vyvíjí, existuje vysoká poptávka a několik růstových příležitostí pro analytiky bankovních úvěrů
  • Analýza komerčního úvěru Analýza komerčního úvěru Analýza komerčního úvěru je hodnocení schopnosti společnosti plnit své finanční závazky. Cílem analýzy je určit úroveň rizika spojeného s účetní jednotkou.
  • Certifikace nejlepších kreditních analytiků Nejlepší certifikace kreditních analytiků Seznam nejlepších certifikací úvěrových analytiků. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru.
  • Kdo hodnotí bankovní půjčky? Kdo hodnotí bankovní půjčky? Proces zapůjčení zahrnuje řadu činností, které vedou ke schválení nebo zamítnutí žádosti o bankovní úvěr. Úvěrové oddělení banky zaměstnává

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found