Vzorec Z TEST - Průvodce, Příklady, Jak používat Z Test Excel

Vzorec Z TEST Excel je zařazen do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vypočítá jednostrannou P-hodnotu Z-testu.

Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, reportování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, funkce Z.TEST je užitečná pro různé analýzy. Můžeme se například rozhodnout, zda bychom měli investovat do konkrétní akcie, když poskytuje konkrétní průměrný denní výnos.

Z zkušební vzorec

= Z.TEST (pole, x, [sigma])

Funkce Z.TEST používá následující argumenty:

  1. Pole (povinný argument) - Toto je pole nebo rozsah dat, proti kterým musíme testovat x. Pole je sada hodnot, proti kterým má být testován předpokládaný průměr vzorku.
  2. X (nepovinný argument) - Toto je předpokládaný vzorek. Je to hodnota, která má být testována.
  3. Sigma (volitelný argument) - Představuje standardní odchylku populace, pokud je známa. Pokud je vynechán, funkce použije vzorovou směrodatnou odchylku.

Jak používat funkci Z.TEST v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce Z.TEST, podívejme se na příklad:

Příklad - Z Test Excel vzorce

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Z Test Excel vzorec - Příklad 1

Pro výpočet jednostranné pravděpodobnostní hodnoty z-testu pro data s hypotézním průměrem populace 4 použijeme následující vzorec:

Z.TEST - Příklad 1

Výsledek získáme níže:

Z.TEST - Příklad 1a

Pro výpočet dvoustranné pravděpodobnostní hodnoty z testu aplikace Excel pro výše uvedená data s hypotézním průměrem populace 4 použijeme následující vzorec:

Z.TEST - Příklad 1b

Výsledek získáme níže:

Z.TEST - Příklad 1c

Je třeba pamatovat na funkci Z TEST Excel

  1. Z.TEST představuje pravděpodobnost, že průměr vzorku bude vyšší než pozorovaná hodnota PRŮMĚR (pole), když je průměr základní populace μ0. Ze symetrie normálního rozdělení, pokud AVERAGE (pole) <x, vrátí Z.TEST hodnotu větší než 0,5.
  2. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, když hodnota x nebo hodnota sigma je nečíselná.
  3. # ČÍSLO! error - K této chybě dojde, když se zadaný argument sigma rovná nule.
  4. # N / A error - Vyskytuje se, když je zadané pole prázdné.
  5. # DIV / 0! error - Vyskytuje se, když:
    • Sigma není k dispozici a standardní odchylka dodávaného pole je nula.
    • Dané pole obsahuje pouze jednu hodnotu.

Kurz Excel zdarma

Projděte si náš bezplatný Crash Course, abyste se stali odborným finančním analytikem. Naučte se používat funkce aplikace Excel a vytvářet sofistikované finanční analýzy a finanční modelování.

bezplatný kurz klávesových zkratek pro Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce vzorcem Z Test Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found