Penny Stock - definice, charakteristiky a rizikové faktory

Penny stock is a common share of a small public company Private vs Public Company Hlavní rozdíl mezi soukromou vs veřejnou společností spočívá v tom, že akcie veřejné společnosti jsou obchodovány na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou. který se obchoduje za nízkou cenu. Specifické definice penny zásob se mohou v jednotlivých zemích lišit. Například ve Spojených státech jsou akcie obchodované za cenu nižší než 5 $ považovány za penny, zatímco ve Velké Británii jsou penny pouze akcie, jejichž cena je nižší než 1 £.

Penny Stock

Akcie Penny se obvykle klasifikují jako akcie microcap s tržní kapitalizací. Tržní kapitalizace. Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota nesplacených akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k zařazení společností do 250 milionů nebo 300 milionů dolarů.

Většina se obchoduje přes přepážku Over-the-Counter (OTC) přes přepážku (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální burzy a bez dohledu burzovního regulátora. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí. . Některé však mohou být obchodovány na velkých burzách, jako je NASDAQ nebo newyorská burza.

US SEC Definice Penny Stocks

Americká komise pro cenné papíry (SEC) poskytuje vlastní specifickou definici penny stock. SEC určuje následující vlastnosti akcií:

  • Akcie vydané malou společností, které jsou obchodovány za cenu pod 5 $ za akcii. Tyto akcie mohou také zahrnovat akcie určitých soukromých společností bez aktivního obchodního trhu.
  • Akcie se obvykle obchodují přes přepážku, například na OTC Bulletin Board nebo OTC Link LLC, ale lze je obchodovat také na burzách cenných papírů, včetně zahraničních burz cenných papírů.
  • Akcie jsou extrémně nelikvidní.
  • Může být obtížné ocenit akcie, protože cenové nabídky akcií nelze snadno získat.

Penny Stocks jako investice

Podobně jako u jiných typů akcií lze penny stock použít jako investiční nástroj. Potenciální investor však musí být při takových investicích opatrný. Akcie jsou ze své podstaty spekulativní kvůli své vysoké volatilitě a nízké likviditě.

Tyto zásoby se navíc často používají při podvodných činnostech. Například podléhají schématům čerpání a skládkování, kde jejich ceny manipulují promotéři akcií.

Potenciální investor si musí být vědom následujících vlastností, které z něj činí extrémně riskantní investice:

1. Nízká likvidita

Vzhledem k tomu, že mnoho penny akcií se obchoduje přes přepážku, je likvidita akcií nízká. Investor nemusí být vždy schopen akcie prodat ve správný čas. Nízká likvidita má také za následek nízké objemy obchodování. I relativně malé transakce tedy mohou způsobit velké výkyvy v ceně akcií.

2. Omezené historické informace

Většina akcií relativně mladých společností s omezenými historickými informacemi. Společnosti obecně postrádají osvědčené výsledky týkající se operací, produktů, aktiv nebo výnosů. Investice do těchto společností je proto extrémně riskantní.

3. Nedostatek veřejných informací

Společnosti microcap, které vydávají penny akcie, nejsou povinny podávat zprávy regulačním orgánům (např. SEC). Kromě toho tyto akcie nejsou pokryty profesionálními analytiky akcií z určených finančních institucí Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích. . Potenciální investoři proto nemusí najít dostatečné zdroje pro informované investiční rozhodnutí.

4. Žádné minimální požadavky na zařazení

Vzhledem k tomu, že s akciemi penny se obchoduje primárně přes přepážku, nemusí společnosti, které tyto akcie vydávají, splňovat určité minimální požadavky na zařazení na burzu.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Primární trh Primární trh Primárním trhem je finanční trh, na kterém jsou vydávány nové cenné papíry, které jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh.
  • Ticker Ticker A Ticker je symbol, jedinečná kombinace písmen a čísel, která představují konkrétní akcie nebo cenné papíry uvedené na burze. Symbol tickeru se používá k označení konkrétní akcie, zejména během obchodování. Obchody jsou prováděny na základě symbolů společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found