Straddle - přehled, obchodní požadavky, kdy použít

Straddle strategy je strategie, která zahrnuje současně zaujmout dlouhou pozici a krátkou pozici na cenném papíru. Zvažte následující příklad: Obchodník kupuje a prodává kupní opci Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opci call právo, ale nikoli povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. a prodejní opce Prodejní opce Prodejní opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo v předem stanovené datum vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. současně pro stejné podkladové aktivum v určitém okamžiku. Obě možnosti mají přesně stejné datum vypršení platnosti a realizační cenu.

Rozkročit se

Straddle strategii obvykle používá obchodník, pokud si není jistý, jakým směrem se cena pohne. Obchody různými směry si mohou navzájem kompenzovat ztráty.

V rozkročeném obchodu může obchodník buď prodloužit (koupit) obě opce (zavolat a umístit), nebo zkrátit (prodat) obě opce. Výsledek takové strategie závisí na případném cenovém pohybu přidružené akcie. Úroveň pohybu ceny, nikoli směr ceny, ovlivňuje výsledek obkročmo.

Požadavky na obkročmo

Obchod je považován za obkročmo, pokud splňuje následující požadavky:

  • Obchodník může nakupovat nebo prodávat call nebo put opce
  • Možnosti by měly být součástí stejného zabezpečení
  • Realizační cena Strike Price Realizační cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. by měly být stejné pro oba obchody
  • Datum vypršení platnosti pro možnosti by mělo být stejné

Kdy použít strategii Straddle Options?

Strategii rozkročených možností lze použít ve dvou situacích:

1. Směrová hra

To je situace, kdy dochází k dynamickému trhu a vysokým cenovým výkyvům, což vede k velké nejistotě obchodníka. Když může cena akcie stoupat nebo klesat, použije se obkročivá strategie. Je také známá jako implicitní volatilita.

2. Hra volatility

Dojde-li v ekonomice k události, jako je oznámení o výnosech Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytnuté vedením veřejně obchodované společnosti o očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů nebo uvolnění ročního rozpočtu, volatility v trh se zvyšuje před oznámením. Obchodníci obvykle nakupují akcie ve společnostech, které se chystají vydělat.

Někdy mnoho obchodníků používá obkročmo strategii příliš brzy, což může zvýšit možnosti volání z bankomatu a možnosti ATM putů a jejich nákup bude velmi nákladný. Obchodníci musí být asertivní a opustit trh, než k takové situaci dojde.

Příklad možnosti Straddle

Straddle option se používá, když je na trhu vysoká volatilita a nejistota v pohybu cen. Bylo by optimální použít obkročmo, pokud existuje možnost s dlouhou dobou platnosti. Obchodník by měl také zajistit, aby opce byla u peněz, což znamená, že realizační cena by měla být stejná jako cena podkladového aktiva.

Obchodník má výhodu, když jsou hodnoty volání nebo putu větší nebo menší, než když byla strategie poprvé implementována. Může pomoci vyvážit náklady na obchodování s aktivem a veškeré zbylé peníze se považují za zisk.

Předpokládejme, že akcie společnosti Apple se obchodují za 60 USD a obchodník se rozhodne zahájit dlouhou obklíčení nákupem kupní opce a prodejní opce za realizační cenu 120 $. Hovor stojí 25 $, zatímco put stojí 21 $. Celkové náklady obchodníka jsou 46 $ (25 + 21).

Pokud strategie obchodníka selže, jeho maximální ztráta bude 46 $. V den expirace se akcie Apple obchodují za 210 $, proto opce s putem vyprší okamžitě, protože je mimo peníze, ale call opce je v penězích (realizační cena je pod cenou obchodování), a když opce vyprší , výdělek z této možnosti bude 90 $ (210 - 120). Počáteční cena pro obchodníka ve výši 46 USD se od této hodnoty dále odečte, takže obchodníkovi zůstane zisk 44 USD (90–46).

Předpokládejme, že obchodník opustí trh před datem expirace a akcie Apple se obchodují za realizační cenu 120 $. Volání hovoru je na 10 $, zatímco put opce je na 25 $, výplata bude následující:

Volejte: ($ 10 - $ 25) = -Ztráta 15 $

Dej: ($ 25 - $ 21) = 4 $ zisk

Čistá ztráta je –$11.

Dlouhá obkročmo

Obchodník v dlouhé obklíčení nakupuje jak call, tak put opce. Datum vypršení platnosti a realizační cena opcí musí být stejné. Doporučuje se koupit opci, když je akcie podhodnocena nebo zlevněna, bez ohledu na to, jak se akcie pohybují. Pro investory je považován za obchod s nízkým rizikem, protože, jak ukazuje příklad, náklady na nákup call a put opcí jsou maximální částkou ztráty, které obchodník čelí.

Krátká obkročmo

Krátká obkročmo je opakem dlouhé obkročmo a nastává, když obchodník prodá jak call, tak put opce se stejnou realizační cenou a datem vypršení platnosti. Nejlepší je prodat call a put opce, když je akcie nadhodnocena, bez ohledu na to, jak se akcie pohybují. Je to riskantní pro investora, protože by mohl ztratit celkovou hodnotu akcií pro obě opce a vydělaný zisk je omezen na prémii u obou opcí.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Lustr Exit Lustr Exit Lustr Exit (CE) je indikátor založený na volatilitě, který identifikuje výstupní body stop loss pro dlouhé a krátké obchodní pozice. Chuck Le Beau, uznávaný odborník na výstupní strategie, vyvinul indikátor CE. Alexander Elder však tuto strategii představil obchodníkům
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Příkaz Stop Loss Příkaz Stop-Loss Příkaz Stop-Loss je nástroj, který používají obchodníci a investoři k omezení ztrát a snížení rizika. Další informace o stop-loss objednávkách naleznete v tomto článku.
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found