Sezónní nabídka akcií - přehled, příklad, jak funguje nabídka

Sezónní akciová nabídka (nazývaná také následná nabídka) označuje jakékoli vydání akcií, které následuje po počáteční veřejné nabídce společnosti (IPO) počáteční veřejné nabídce (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společnost veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je IPO na akciovém trhu. Vydávání tedy provádí společnost, která je již veřejná a vrací se zpět na trh, aby získala více peněz.

ostřílené téma kapitálové nabídky (pokračování nabídky)

Důvody pro nabídku ostříleného kapitálu

Existuje mnoho důvodů, aby společnosti sledovaly nabídky poté, co jsou již veřejné.

Důvody zahrnují:

  • Shromážděte nové peníze na financování operací
  • Rozvíjejte podnikání
  • Kupte si nové vybavení a stroje
  • Nákup pozemků nebo budov
  • Splaťte dluh
  • Provádějte fúze a akvizice Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady (M&A)
  • Rekapitalizujte podnikání
  • Zvýšení pracovního kapitálu Čistý pracovní kapitál Čistý pracovní kapitál (NWC) je rozdíl mezi krátkodobými aktivy společnosti (bez hotovosti) a krátkodobými závazky (bez dluhů) v její rozvaze. Jde o měřítko likvidity společnosti a její schopnosti plnit krátkodobé závazky i finanční operace podniku. Ideální poloha je

Postupujte při nabídce vs sekundární nabídka

Sezónní akciová nabídka je jakékoli vydávání akcií veřejnému post-IPO, zatímco sekundární nabídka sekundární nabídka Ve financích je sekundární nabídka situace, kdy se na sekundárním trhu prodává velký počet akcií veřejné společnosti od jednoho investora k druhému. . V takovém případě veřejná obchodní společnost neobdrží žádnou hotovost ani nevydá žádné nové akcie. je prodej akcií od stávajících akcionářů. IPO a následná nabídka se mohou skládat z primární nabídky (akcie prodávané společností) a sekundární nabídky (akcie prodávané stávajícími akcionáři). I když se tyto dva výrazy někdy používají zaměnitelně, ve skutečnosti jsou odlišný věci.

Sezónní nabídka a nabídka navazující jsou stejný věc.

Příklad nabídky ostříleného kapitálu

Dne 13. dubna 2009 společnost Goldman Sachs (NYSE: GS) dokončila následnou nabídku akcií v hodnotě 5 miliard USD. Příručka pro investiční bankovnictví společnosti Investment Banking Finance. Tato příručka pro více než 400 stránek se používá jako skutečný nástroj pro školení a globální investiční banky s bulge bracket. Zjistěte vše, co potřebuje nový analytik nebo spolupracovník investičního bankovnictví vědět, abyste mohli začít pracovat. Tato příručka a příručka učí účetnictví, Excel, finanční modelování, oceňování, samy o sobě, byli jejich vlastním jediným upisovatelem transakce. Ve své tiskové zprávě uvedli, že použití výnosu je k vykoupení veškerého kapitálu programu TARP (Troubled Assets Relief Programme), který obdrželi od vlády.

Vzhledem k tomu, že společnost Goldman Sachs již byla veřejná (v roce 1999 měla své IPO), představovala emise těchto dalších akcií ostřílenou nabídku akcií.

Přečtěte si více z tiskové zprávy zde.

Dilutivní vs nerozhodné nabídky

Ke snížení vlastnictví dochází, když společnost zvýší počet akcií v oběhu. Pokud se stávající investoři nepodílejí na nákupu nových akcií, jejich poměrné vlastnictví se sníží, protože stále vlastní stejný počet akcií, ale jejich podíl na kapitálu nyní představuje menší procento z celkových dostupných akcií.

Sekundární nabídky nejsou pro stávající akcionáře ředicí, protože celkový počet akcií zůstává stejný (prodávají se přímo navzájem).

Primární nabídky jsou ředicí, protože společnost vydává nové akcie.

IPO nebo sezónní akciová nabídka může být buď ředicí, nebo neředící, podle toho, zda se skládá z primární a / nebo sekundární složky.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™. Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné tyto další finanční zdroje:

  • Proces IPO Proces IPO Proces IPO je místo, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných
  • Proces zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování.
  • Co je finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found