New York Mercantile Exchange (NYMEX) - komoditní futures

New York Mercantile Exchange (NYMEX) je komoditní futures burza umístěná na Manhattanu v New Yorku. Je vlastněna společností CME Group, jednou z největších futures burz. Druhy trhů - Dealers, Brokers, Exchanges Markets zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky, které jsou ve světě popsány v této příručce. CME Group také provozuje Chicago Mercantile Exchange a Chicago Board of Trade. NYMEX udržuje kanceláře v dalších městech USA, jako je Boston, Washington DC a San Francisco. Další globální kanceláře NYMEX se nacházejí v Dubaji, Tokiu a Londýně.

New York Mercantile Exchange (NYMEX)

NYMEX se skládá ze dvou divizí: New York Mercantile Exchange a Commodities Exchange Inc. (COMEX). Tyto dvě divize byly dříve samostatnými entitami ve vlastnictví NYMEX Holdings Inc.

Společnost NYMEX Holdings Inc. získala skupina CME za 11,8 miliardy USD v hotovosti a akciích, s akvizicí Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady dokončené v srpnu 2006. Divize NYMEX zpracovává miliardy dolarů v hodnotě futures a opčních kontraktů na energetické produkty, jako je ropa a zemní plyn. Divize COMEX dohlíží na obchodování s kovy, jako je zlato, stříbro a měď, a také na možnosti indexu FTSE 100.

Historie newyorské obchodní burzy (NYMEX)

Trhy s komoditními burzami začaly v 19. století, kdy zemědělci a podnikatelé utvořili fóra, která usnadňovala nákup a prodej komodit. Na konci 19. století existovalo více než 1600 komoditních trhů. NYMEX začal, když skupina farmářů másla a sýrů vytvořila v roce 1872 burzu másla a sýrů v New Yorku.

Výměna byla později rozšířena o vejce a název se změnil na máslo, sýr a vejce. O deset let později trh otevřel obchodování s konzervami, drůbeží a sušeným ovocem a znovu změnil svůj název na New York Mercantile Exchange.

S výstavbou centralizovaných skladů v hlavních obchodních centrech v Chicagu a New Yorku začaly mizet menší burzy v jiných městech, zatímco velké burzy jako NYMEX získaly více obchodů. COMEX, druhá divize společnosti NYMEX, byla založena v roce 1933 po sloučení čtyř malých burz. Tyto burzy zahrnovaly Gumovou burzu v New Yorku, Národní burzu kovů, Národní burzu surového hedvábí a Newyorskou burzu skrýt.

Bramborová busta

Obchodovalo se s futures na bramborovou úrodu Maine, jedné z předních komodit obchodovaných na burze. Podle „The Asylum“, autorky Leah McGrath Goodmanové, došlo k otevřené manipulaci obchodníky na burze a inspektorům brambor. To však bylo málo známo až do 70. let, kdy došlo k velkému skandálu s bramborami.

J.R.Simplot, magnát na brambory v Idahu, zkrátil bramborové futures ve velkém počtu, přičemž k datu vypršení platnosti ponechal velký počet smluv, což vedlo k mnoha neplatným dodávkovým smlouvám. Po veřejném pobouření a veřejných slyšeních nově vytvořené Commodity Futures Trading Commission (CFTC) bylo NYMEXu zakázáno obchodovat s bramborami nebo jakýmikoli novými komoditami, které se dříve na burze neobchodovaly.

Bramborové poprsí poškodilo reputaci NYMEX a objem obchodování významně poklesl. Prezident NYMEX, Richard Leone, přivedl Johna Treat, energetického poradce Bílého domu, aby pomohl obnovit důvěryhodnost výměny. Rovněž se snažil zajistit povolení nabízet obchodování s energetickými futures.

Společnost Treat ve spolupráci s Michaelem Marksem, novým předsedou NYMEX, a ekonomem Arnoldem Saferem při strategii, jak získat futures kontrakty na topný olej, které vláda právě deregulovala. NYMEX se stala první komoditní burzou, která v roce 1978 nabídla obchodování s futures na topný olej a zaměřila se na malé dodavatele ze severu USA. Ropné futures se staly hitem a NYMEX se stal větším a bohatším.

New York Mercantile Exchange Offices

Od 70. do 90. let 20. století sdílely burzy NYMEX, COMEX a další burzy obchodní úrovně ve Světovém obchodním centru. V roce 1994 se New York Mercantile Exchange a Commodities Exchange Inc. spojily pod názvem NYMEX. Obchodní podlaha nebyla dostatečně velká, aby pojala obrovský počet zaměstnanců kombinované burzy, a tak se v roce 1997 přestěhovala do Světového finančního komplexu na jihozápadním Manhattanu.

11. září Teroristické útoky

O čtyři roky později byly při teroristických útocích z 11. září zničeny staré newyorské obchodní směnárny ve Světovém obchodním centru. Nové kanceláře NYMEX byly většinou nepoškozené, takže burza byla schopna v krátké době obnovit obchodování. T

ústředí New York Board of Trade (NYBOT) bylo při útocích zcela zničeno. NYBOT podepsal nájemní smlouvu se společností NYMEX, aby se mohl přestěhovat do svého obchodního zařízení ve Světovém finančním centru. Aby se NYMEX chránil před budoucími útoky, postavil mimo město záložní zařízení ve výši 12 milionů dolarů.

Obchodní platformy NYMEX

Obchodování na newyorské obchodní burze bylo do roku 2006 založeno na systému otevřeného dražení. Systém otevřeného dražení je metoda komunikace mezi profesionály na futures burze nebo burze, která zahrnuje křik a používání ručních signálů k přenosu informací o nákupu a prodeji objednávky.

Nabídky a nabídky se podávají na otevřeném trhu, což dává účastníkům šanci soutěžit o nejlepší ceny. Obchodníci NYMEXu byli proti postupnému ukončení otevřeného systému pobouření, aby vydláždili cestu elektronickému obchodování, protože taková změna by jim způsobila nezaměstnanost. Aby však zůstala konkurenceschopná, výměna potřebovala přijmout elektronické obchodní systémy.

V září 2006 se NYMEX spojila s Chicago Mercantile Exchange (CME) a ​​začala využívat platformu elektronického obchodování CME's Globex. V důsledku toho bylo mnoho pracovních míst obchodníků s podlahou odstraněno, protože banky, zajišťovací fondy Hedge Fund Hedge Fund, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) shromažďují peníze společně a ropné společnosti začaly obchodování elektronicky.

Do září 2007 dosáhl elektronický objem obchodní platformy CME Globex celkem 770 000 denních kontraktů, což je nárůst o 178% oproti objemu CME Globex v září 2006. Objem elektronického obchodování v divizi COMEX na CME Globe dosáhl v průměru do září 2007 121 000 kontraktů, což představuje nárůst o 1 396% oproti 8 090 denním kontraktům zaznamenaným na platformě CME Globex v září 2006. V prosinci 2016 uzavřela NYMEX svoji otevřenou burzovní burzu na dolním Manhattanu a plně zahrnuje elektronické obchodování.

Společnosti, které obchodují na newyorské obchodní burze, musí zaměstnat své vlastní nezávislé makléře, kteří jsou vysíláni na obchodní platformu. Omezený počet zaměstnanců představuje větší společnost. Zaměstnanci burzy zaznamenávají pouze transakce a neusnadňují skutečné obchody.

Komodity obchodované na NYMEX

I. divize NYMEX

  • Uhlí
  • Elektřina
  • Benzín
  • Ropa
  • Topný olej
  • Zemní plyn
  • Propan
  • Uran

II. Divize COMEX

  • Hliník
  • stříbrný
  • Měď
  • Zlato
  • Platina
  • Palladium

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce NYMEX. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Průvodce po obchodování s komoditami Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi.
  • Obchodní patro Obchodní patro Obchodní patro označuje doslovnou podlahu v budově, kde akcie, akcie s pevným výnosem, futures, opce, komodity nebo směnárenští obchodníci nakupují a prodávají cenné papíry. Obchodníci nakupují a prodávají cenné papíry jménem klientů nebo jménem finanční firmy, která je zaměstnává.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found