Sdružené fondy - přehled, jak fungují, význam

Sdružené prostředky je termín používaný ke společnému označení souboru peněz od jednotlivých investorů dohromady, tj. „Sdružených“ společně pro investiční účely. Fondy jsou kombinovány s úmyslem těžit z úspor z rozsahu prostřednictvím minimalizace nákladů. Mezi příklady sdružených fondů patří mimo jiné zajišťovací fondy Zajišťovací fond Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze společně a vzájemné fondy a penzijní fondy .

Sdružené prostředky

Důvodem pro založení sdružených fondů je těžit z úspor z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se týkají nákladové výhody, které má firma, když zvyšuje svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobené množství. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Druhy, příklady, průvodce, které vznikají shromážděním velkých finančních prostředků z několika jednotlivých jednotek. Výhoda přichází v podobě minimalizace nákladů a rozšíření investičních příležitostí.

Sdružování fondů je pro investory atraktivní možností, protože jim poskytuje nové investiční příležitosti. Kolektivně jsou schopni koupit více akcií, než mohou jako individuální investoři s menším množstvím peněz.

Jak fungují

Sdružené fondy fungují velmi základním způsobem, stejně jako jakýkoli jiný investiční fond. Peníze od několika jednotlivých investorů jsou agregovány do jednoho účtu nebo sdruženého investičního účtu. S investicemi z fondů se zachází jako s investicemi od jednoho majitele účtu.

Co je odsouzení důvěryhodnosti?

Svěřenská listina je právně závazná dohoda mezi členy sdruženého fondu. Dohoda jasně definuje role jednotlivých investorů, práva managementu, rozdělení výnosů a dividendy Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozdělený zisk, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. , limity a struktura poplatků a mnoho dalších. Je zaveden s cílem jasně definovat role investorů a poměry výnosů, aby se v budoucnu zamezilo nejasnostem a protichůdným názorům.

Význam sdružených fondů na finančních trzích

1. Otevírá nové investiční příležitosti

Jak již bylo zmíněno dříve, sdružené fondy jsou atraktivní alternativou pro investory, protože otevírají nové investiční příležitosti, které jim jako individuálnímu investorovi původně nebyly k dispozici.

2. Úspory z rozsahu

Sdružené prostředky přinášejí úspory z rozsahu v podobě větších a lepších investičních příležitostí spolu s minimalizací nákladů.

3. Ziskové

Sdružené fondy jsou považovány za velmi výnosnou investiční příležitost. Je to kvůli velkému množství finančních prostředků dostupných na jediném účtu, které investorům umožňuje vytvářet rozmanité portfolio. Rozmanité portfolio umožňuje investorům těžit z výhod různých zdrojů investic.

4. Nízké vystavení riziku

Když několik individuálních investorů kombinuje fondy, poskytuje to značné množství peněz k dispozici pro budoucí investice. Dostupnost více fondů tedy umožňuje investorům investovat do několika cenných papírů. Pokud tedy investice nedosahuje dobrých výsledků, riziko je pokryto různorodým portfoliem investic, které mají k dispozici.

Omezení sdružených fondů

Jedním z omezení sdružených fondů je možnost konfliktu mezi jejich investory. Jelikož fond zahrnuje několik individuálních investorů spolupracujících, může to vést k neshodám a rozdílným názorům. Může to také mít za následek nedostatečnou kontrolu nad investičními rozhodnutími a může to podkopat názor jednotlivého investora.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu je ekonomický koncept, který se týká snížení celkových výrobních nákladů, pokud se řada výrobků vyrábí spíše společně než samostatně.
  • Podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich
  • Top 5 Sovereign Wealth Funds Top 5 Sovereign Wealth Funds Sovereign Wealth Funds (SWF) jsou fondy příjmů - obecně odvozené od základních komodit - které země používá k investování v oblastech možného růstu. Většina zemí, které spravují státní investiční fondy, jsou ty, které se spoléhají na omezený počet komodit
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found