Aktivní správa - přehled, jak to funguje, zpracování

Aktivní správa je využití lidského kapitálu ke správě portfolia fondů. Aktivní manažeři spoléhají na analytický výzkum, osobní úsudek a předpovědi při rozhodování o tom, jaké cenné papíry koupit, držet nebo prodat.

Aktivní správa

Teorie aktivního managementu

Investoři, kteří nedodržují hypotézu efektivních trhů Hypotéza efektivních trhů Hypotéza efektivních trhů je investiční teorie odvozená především z konceptů připisovaných výzkumné práci Eugena Famy, jak je podrobně popsáno v roce 1970, věří v aktivní řízení. Jsou přesvědčeni, že na trhu existují určité neúčinnosti, které umožňují nesprávné tržní ceny. Proto je možné na akciovém trhu profitovat z identifikace chybně oceněných cenných papírů a uplatnění strategie, která umožní využít cenovou korekci.

Taková investiční strategie může zahrnovat nákup cenných papírů, které jsou podhodnocené, nebo krátkodobý prodej cenných papírů, které jsou nadhodnocené. Aktivní správa se navíc používá k úpravě rizika a vytváření menší volatility než referenční hodnota.

Aktivní management si klade za cíl generovat lepší výnosy než srovnávací hodnoty, obvykle nějaký druh tržního indexu. Akciový index Akciový index se skládá ze základních akcií, které slouží k označení ekonomiky, trhu nebo sektoru. Akciový index běžně používají investoři jako. Většina aktivních manažerů bohužel není schopna trvale překonat pasivně spravované prostředky. Aktivně spravované fondy si navíc účtují vyšší poplatky než pasivně spravované fondy.

Aktivní proces správy

Proces aktivní správy obvykle zahrnuje tři kroky:

1. Plánování

Krok plánování zahrnuje identifikaci cílů a omezení investora. Může zahrnovat očekávání rizik a výnosů, potřeby likvidity, časový horizont, daňové problémy a právní a regulační požadavky. Z těchto cílů a omezení lze vytvořit prohlášení o investiční politice (IPS). IPS obvykle nastiňuje požadavky na podávání zpráv, zásady vyvážení, investiční komunikaci, poplatky za správu a investiční strategii a styl.

Dále musí aktivní manažeři vytvořit očekávání na kapitálovém trhu a předpovědi profilu rizika a výnosu cenných papírů, aby vytvořili základ portfolia. A konečně, strategická alokace aktiv by měla být určena váhami tříd aktiv.

2. Provedení

Krok provedení zahrnuje implementaci portfolia s konstrukcí a revizí. Aktivní manažeři integrují své investiční strategie s očekáváním kapitálového trhu, aby vybrali konkrétní cenné papíry pro celkové portfolio. Aktivní manažeři přitom optimalizují portfolio tím, že efektivně kombinují aktiva, aby dosáhli určitých cílů návratnosti a rizika.

3. Zpětná vazba

Krok zpětné vazby zahrnuje řízení expozic vůči investicím. Dělá se to vyvážením portfolia, aby se zajistilo, že portfolio bude stále v rámci mandátu IPS. Investoři dále pravidelně hodnotí výkonnost portfolia, aby bylo zajištěno plnění investičních cílů.

Aktivní proces správy

Aktivní vs. pasivní správa

Očekává se, že aktivní manažeři budou reagovat na měnící se očekávání kapitálového trhu. Je to v kontrastu s pasivním řízením, kdy je portfolio vázáno na index a nereaguje na změny očekávání kapitálového trhu.

V oblasti správy portfolia Prohlášení o investiční politice Prohlášení o investiční politice (IPS) Prohlášení o investiční politice (IPS), dokument vypracovaný mezi správcem portfolia a klientem, nastiňuje pravidla a pokyny, které by portfolio mělo být vytvořeno; politika nastiňuje konkrétní investiční strategii pro investiční fond. V širším smyslu může být investiční strategie jednou z následujících:

1. Pasivní strategie

Pasivní investiční strategie zahrnuje nereagování na měnící se očekávání kapitálového trhu. Například portfolio vázané na index S & P500, index představující akciové trhy Spojených států, může přidat nebo zrušit podíly v reakci na změny ve složení podkladového indexu, ale nebude reagovat na změny očekávání kapitálového trhu v investici jednotlivého cenného papíru. hodnota.

Indexování je běžný pasivní přístup k investování, při kterém portfolio cenných papírů replikuje výnosy stanoveného indexu.

2. Aktivní strategie

Aktivní investiční strategie zahrnuje management reagující na měnící se očekávání kapitálového trhu. Aktivní správa portfolia znamená, že váhy držby se liší od srovnávacího portfolia portfolia (srovnávací portfolio), ve snaze produkovat nadměrné výnosy očištěné o riziko, známé také jako alfa Alpha Alpha je měřítkem výkonnosti investice ve vztahu k vhodnému srovnávací index, jako je S&P 500. Alfa jedna (základní hodnota je nula) ukazuje, že návratnost investice během stanoveného časového rámce překonala celkový průměr na trhu o 1%. . Různé váhy držení odrážejí různá očekávání vedení od celkového trhu.

3. Poloaktivní strategie

Poloaktivní strategie investování zahrnuje zdokonalený indexový přístup, kde je vyhledávaná alfa, přičemž zdůrazňuje riziko ve srovnání s referenční hodnotou.

Výhody aktivní správy

Výhodou aktivního řízení je, že lze zvolit různé investice a investiční strategie. Některé motivace investorů, aby se přiklonili k aktivnímu řízení, jsou následující:

  • Investoři věří, že aktivně spravované fondy mohou překonat trh.
  • Investoři věří, že si mohou vybrat ty nejkvalifikovanější aktivní manažery.
  • Investoři mohou chtít řídit volatilitu odlišně od celkového trhu.
  • Investoři se možná budou chtít řídit strategií, která je v souladu s jejich osobními investičními cíli.
  • Investoři se mohou vystavit alternativním investicím, které nesouvisí s trhem.

Nevýhody aktivní správy

Aktivní správa může být nevýhodou, pokud ji management dělá špatná investiční volba. I když si aktivní správa vede dobře, je dobře zdokumentováno, že většina aktivních manažerů nedosahuje svých protějšků pasivní správy.

Navíc se stane aktivním správcovským fondem velmi velký, začíná vykazovat indexové vlastnosti, aby diverzifikoval své investice. A konečně, aktivní správa vyžaduje infrastrukturu manažerů, analytiků a operací, které vyžadují kompenzaci, což činí aktivní správu dražší než pasivní správa.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Index vážený podle kapitalizace Index vážený podle kapitalizace Index vážený podle kapitalizace (index vážený podle kapitalizace, CWI) je typ indexu akciového trhu, ve kterém je každá složka indexu vážena vzhledem k její celkové tržní kapitalizaci. V indexu váženém podle kapitalizace mají větší dopad na hodnotu indexu společnosti s větší tržní kapitalizací.
  • Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných akciové indexy
  • Profesní profil správy portfolia Správa profilů správy portfolia Správa portfolia je správa investic a aktiv pro klienty, mezi něž patří penzijní fondy, banky, zajišťovací fondy, rodinné kanceláře. Správce portfolia je odpovědný za udržování správné kombinace aktiv a investiční strategie, která vyhovuje potřebám klienta. Plat, dovednosti,
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found