Krátké krytí - Porozumění procesu krátkého krytí

Krátké krytí, také nazývané „nákup na krytí“, označuje nákup cenných papírů Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. investor uzavřít krátkou pozici na akciovém trhu Akciový trh Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo na přepážkách. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví společnosti. Tento proces úzce souvisí s krátkým prodejem. Krátké krytí je ve skutečnosti součástí krátkého prodeje, který zahrnuje riskantní praxi půjčování a prodeje akcií v naději, že je koupíte zpět za nižší cenu, čímž vytvoříte zisk Čistá zisková marže Čistá zisková marže (také známá jako „zisková marže“) nebo „poměr čistého zisku k marži“) je finanční poměr používaný k výpočtu procenta zisku, který společnost vyprodukuje z jejích celkových výnosů. Měří částku čistého zisku, který společnost získá za dolar získaných výnosů. .

Krátké krycí schéma

Co je krátké umístění?

Při krátkém prodeji investoři věří, že cena akcie Sklad Co je akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. spadneš. Tato praxe je také známá jako krátké umístění.

Krátký polohovací cyklus

  1. Příležitost - Investor vidí příležitost, že cena dané akcie na trhu brzy poklesne.
  2. Otevírá krátkou pozici - Investor si půjčí akcie společnosti za aktuální cenu.
  3. Prodej akcií - Investor prodává vypůjčené akcie. Toto se prodává nakrátko.
  4. Čekací doba - Inkubační doba, ve které musí investor čekat na pokles cen akcií před uzavřením krátké pozice.
  5. Uzavření krátké pozice - Jakmile cena akcií klesne, investor koupí zpět přesný počet vypůjčených akcií.
  6. Příjmy - V předchozí fázi se na trhu dějí dvě věci. Zaprvé, ceny akcií mohou podle očekávání klesnout. Výsledek přirozeně povede k ziskům, protože obchodník opustí krátkou pozici níže. Rozdíl mezi vstupem a výstupem je zisk. Pokud by však cena akcií vzrostla, obchodník utrpí ztrátu, protože musí zaplatit vyšší cenu, aby akcie koupil zpět.

Příklad: Krátké zakrytí

Vezměme si příklad Joe, důvtipného obchodníka s akciemi Equity Trader Obchodník s akciemi je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra v bankách je vysoce placená. V obchodě s akciemi je dostatečně dlouho na to, aby pochopil, jak funguje akciový trh. Nedávno sledoval výkonnost akcií společnosti XYZ. Podle jeho zkušeností z výzkumu a obchodování je pravděpodobné, že akcie XYZ brzy poklesnou. Joe si půjčí 1 000 akcií, aby otevřel krátkou pozici s obchodováním na burze za 30 $. Prodává je za aktuální tržní cenu 30 $. Cena zasáhne to, co očekával, 20 $ za akcii. Kupuje tedy 1 000 akcií za současnou cenu 20 USD, aby uzavřel krátkou pozici. Podle matematiky bude Joe generovat tržby 10 000 $ (30 000–20 000 $). Prodal své vypůjčené akcie za 30 000 $ (1 000 akcií x 30 $) a koupil je za 20 000 $ (1 000 akcií x 20 000 $).

Zvýšení cen v krátkých pozicích

Během krátké pozice může cena akcie růst nebo klesat. Pokud poklesne, obchodníci budou mít zisky, což je přesně to, co chtějí. Pokud se však zvýší, jsou na pokraji ztráty. Ve výsledku se mohou spěchat odhlásit z krátké pozice zpětným odkupem akcií. Čím více však nakupují, tím více roste cena akcií. To vede k takzvané krátké krycí rally.

Krátké krytí vs. krátké mačkání

Krátkým stiskem ceny cenného papíru významně vzrostly, což vedlo k situaci, kdy obchodníci spěchají uzavřít své krátké pozice kvůli tlaku rostoucích cen akcií.

Příklad: Krátký stisk

Při použití Joeovy investice předpokládejme, že po prvním měsíci se ceny akcií začnou pohybovat opačným směrem. Místo toho, aby cena klesla, začne růst o 12% za den. Joe a další obchodníci spěchají uzavřít svou krátkou pozici, než utrpí další ztráty. Takže budou vytlačeni z obchodu.

Krátké krytí je prostředek, kterým obchodníci s nízkou pozicí na akciovém trhu uzavírají svůj obchod. Je to nákupní transakce, která uzavírá jejich počáteční prodejní transakci.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení krátkého krytí. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Akciová opce Akciová opce Akciová opce je smlouva mezi dvěma stranami, která dává kupujícímu právo koupit nebo prodat podkladové akcie za předem stanovenou cenu a ve stanoveném časovém období. Prodejci opce na akcie se říká zapisovatel opce, kde se prodávajícímu vyplácí prémie ze smlouvy zakoupené kupujícím opce na akcie.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Denní limit obchodování Denní limit obchodování Denní limit obchodování se vztahuje k maximální částce, o kterou může cena akcie nebo jiného cenného papíru obchodovaného na burze během obchodní relace stoupat nebo klesat. O limitech rozhoduje burza ve snaze vyhnout se extrémní volatilitě nebo manipulaci na trzích.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found