Ticker - písmena používaná jako reference pro symboly akcií

Tiker je symbol, jedinečná kombinace písmen a číslic, která představují konkrétní akcie. Co je akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. nebo cenný papír uvedený na burze. Symbol se používá pro označení konkrétní akcie, zejména během obchodování. Obchody jsou prováděny na základě symbolu společnosti, který je zaznamenán v obchodním systému burzy. Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou mechanismy obchodování založené na nabídkách a objednávkách. Po zadání symbolu tickeru systém snadno najde akcie.

Příklad symbolu tickeru

Akcie stejné společnosti lze obchodovat na několika burzách, ale budou mít různé symboly burzovních symbolů pro každou jinou burzu, na které se akcie obchodují. Dva obrázky nahoře a dole nám ukazují rozdíl mezi dvěma symboly pro stejnou akci, která se obchoduje na dvou různých burzách. U akcií indické farmaceutické firmy Dr. Reddy's Laboratories je symbolem tickeru DRREDDY na indické burze cenných papírů, NSE a RDY na americké burze cenných papírů, NYSE Dow Jones Industrial Average (DJIA) The Dow Jones Industrial Average (DJIA) , běžně označovaný také jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných indexů akciových trhů.

Stock Ticker - snímek obrazovky

Účel symbolů tickeru

Symboly tickeru se používají na burzách cenných papírů, protože jsou to jednoduché zkratky, které jsou užitečné pro investory a analytiky, aby jim pomohli identifikovat akcie a získat všechny relevantní informace, jako je rozdělení akcií, údaje o dividendách, zprávy o zisku atd. Existují některé společnosti, které obchodují se dvěma různé symboly na stejném akciovém trhu, protože nabízejí dvě třídy akcií, jednu s hlasovacími právy a druhou bez hlasovacích práv.

Příkladem je Alphabet, dříve známá jako Google, která obchoduje pod symboly GOOGL a GOOG, což představuje akcie společnosti třídy A, respektive akcie třídy C. Symboly také pomáhají identifikovat typ akcií obchodovaných na různých burzách cenných papírů. Jsou prezentovány v různých vzorech v různých indexech, což usnadňuje jejich vyhledání na obchodních webech a webových stránkách burzy.

Příklad symbolu tickeru

S akciemi společnosti Berkshire Hathaway se obchoduje pomocí dvou akciových symbolů, což představuje její dvě třídy akcií, které se obchodují na NYSE: třída A a třída B se symboly tickeru BRK.A a BRK.B. Akcie třídy A poskytují akcionářům více hlasovacích práv ve srovnání s akciemi třídy B. Tento typ klasifikace je nezbytný, aby nedošlo k záměně. Pro jasnou klasifikaci druhů akcií je nutné použít různé symboly.

Další čtení

Finance je globálním poskytovatelem školení finančních analytiků a dohlíží na certifikaci FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari. K dalšímu rozvoji vaší kariéry v oblasti podnikových financí vám pomohou tyto další zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Akciový trh Akciový trh Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo na přepážkách. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví společnosti
  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • Denní limit obchodování Denní limit obchodování Denní limit obchodování se vztahuje k maximální částce, o kterou může cena akcie nebo jiného cenného papíru obchodovaného na burze během obchodní relace stoupat nebo klesat. O limitech rozhoduje burza ve snaze vyhnout se extrémní volatilitě nebo manipulaci na trzích.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found