Bullish and Bearish - Trends of Rising and Falling Market Price

Profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu.

Bullishness je sentiment nebo myšlení přijaté obchodníkem Profil prodeje a obchodování Kariéra Divize prodeje a obchodování (S&T) investiční banky pomáhá vzájemným fondům, zajišťovacím fondům, penzijním fondům atd. Usnadnit transakce s akciemi (nákup / prodej). Kariéra v oblasti prodeje a obchodování může být při velmi rychlém prostředí extrémně namáhavá. Konkurence o pozice je intenzivní, kompenzace může být velmi vysoká, ceny cenných papírů se budou pohybovat nahoru. Opakem je medvěda, což je sentiment, že cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. a trhy se pravděpodobně pohybují dolů v ceně.

býčí a medvědí trhy

Použití termínu

Když obchodník prohlásí, že je na vzestupu k akciím Apple Inc. (AAPL), znamená to, že si obchodník myslí, že akcie AAPL se v budoucnu posunou nahoru.

Termíny býčí a medvědí lze také použít k popisu trendu nebo hnutí, které se již stalo. Například pokud akcie APPL po výzvě k výdělku drasticky poklesly z 200 na 100 USD, lze říci, že akcie byly tento týden medvědí.

I když se tento termín nejčastěji používá na akciovém trhu, nemusí se tyto výrazy nutně vztahovat pouze na akcie. Tyto termíny lze také použít, když uvažujeme o investicích v realitním sektoru, na komoditních trzích a v dalších investičních arénách.

Jestřáb a Dovish

Když diskutujeme o změnách úrokových sazeb, lidé obecně nepoužívají výraz býčí. Místo toho se používá výraz „jestřáb“. Když například označujeme skupinu úředníků centrální banky, kteří mají sklon zvyšovat úrokové sazby, jsou označováni spíše jako jestřábi než býčí. Na druhé straně je ekvivalent medvědího úrokového sazby holubičí.

Změna pohledů

Tyto výrazy jsou jen sentimenty a obchodník se může během okamžiku mrknout z býčího na medvědí, když má pocit, že se situace na trhu výrazně změnila. Pokud je ekonom vzestupný vůči obecné ekonomice, nemusí to nutně znamenat, že ceny akciových cenných papírů vzrostou.

Dobrým příkladem toho byla hypoteční krize subprime v roce 2008. Výzkumní analytici Akciový výzkumný analytik Akciový výzkumný analytik poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. zmínil silnou vzestupnost s odvoláním na to, že průmyslový průměr Dow Jones byl připraven dosáhnout rekordního maxima, místo toho ceny klesly. Analytici udržovali býčí pohled, dokud situace nebyla dost pochmurná na to, aby se posunuli k medvědímu pohledu.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce pro vzestupné a vzestupné trhy. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, Finance vysoce doporučuje tyto další zdroje:

  • Průvodce investováním pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Investice pro začátečníky v oblasti financí vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Finanční kariéra mapa
  • Co je finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.
  • Bezplatné finanční kurzy

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found