Countif Multiple Criteria - Guide How to Use Countifs in Excel

Vzorec aplikace Excel pro počítání více kritérií je = countifs (). „S“ na konci činí množné číslo, a proto znamená, že existuje více kritérií (2 nebo více).

V příkladech a ilustracích níže v tomto kurzu vám ukážeme, jak přesně používat COUNTIFS v aplikaci Excel.

Jak používat countif více kritérií

Countifs funguje stejně jako countif, kromě toho, že můžete přidat další kritéria oddělená čárkami. Zde je podrobný návod, jak to udělat.

Krok 1: zdokumentujte kritéria nebo podmínky, které chcete otestovat

Krok 2: zadejte „= countifs (“ a vyberte rozsah, na kterém chcete testovat první kritéria

Krok 3: zadejte test kritérií

Krok 4: vyberte druhý rozsah, který chcete otestovat (může to být znovu stejný rozsah nebo nový)

Krok 5: zadejte test kritérií

Krok 6: výše opakujte tolikrát, kolikrát je potřeba

Krok 7: zavřete „)“ a stiskněte Enter

Příklad countif s více kritérii

Tento snímek obrazovky ukazuje počítání s několika podmínkami v akci. Jak uvidíte, každé z kritérií se testuje a Excel počítá, kolikrát je výsledek testu pravdivý. To je způsob, jak použít Excel countif více kritérií:

Příklad Countif Multiple Criteria

countifs příklad

Stáhněte si šablonu Excel pro více kritérií.

Proč používat countifs?

Existuje mnoho případů, kdy budete chtít spočítat, kolikrát bylo splněno několik kritérií. Ve financích to lze použít k výběru společností, které odpovídají určitému profilu. Stejně jako v případě výše jsme chtěli zjistit, kolik společností překonalo určitou tržní kapitalizaci, ale pod určitým násobkem EV / EBITDA násobkem EBITDA. Násobek EBITDA je finanční poměr, který srovnává hodnotu Enterprise Enterprise s jejím ročním EBITDA. Tento násobek se používá k určení hodnoty společnosti a porovnání s hodnotou jiných, podobných podniků. Násobek společnosti EBITDA poskytuje normalizovaný poměr pro rozdíly v kapitálové struktuře a pod určitým poměrem PE.

Více vzorců a funkcí aplikace Excel

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce pro počítání více kritérií v aplikaci Excel. Pokud se chcete stát pokročilým uživatelem aplikace Excel, vytvořili jsme velké zdroje pro Excel. Zdroje pro Excel Naučte se Excel online se stovkami bezplatných výukových programů, zdrojů, průvodců a cheat listů pro Excel! Zdroje financí jsou nejlepší způsob, jak se naučit Excel podle vašich vlastních podmínek. databáze všech nejdůležitějších vzorců a funkcí, zkratek aplikace Excel a obecných osvědčených postupů.

Mezi naše nejužitečnější tabulkové zdroje patří:

  • Rychlý kurz aplikace Excel
  • Šablony aplikace Excel Šablony Šablony podnikání zdarma pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky pro Excel Zkratky pro Excel PC Mac Zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Podváděcí list pro vzorce aplikace Excel Podváděcí list pro vzorce aplikace Excel Podváděcí list aplikace Excel pro vzorce vám poskytne všechny nejdůležitější vzorce pro provádění finanční analýzy a modelování v tabulkách aplikace Excel. Pokud se chcete stát mistrem finanční analýzy v Excelu a odborníkem na vytváření finančních modelů, jste na správném místě.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found