Zlatý kříž - přehled, příklad, technické ukazatele

Zlatý kříž je základní technický ukazatel Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. k němuž dochází na trhu, když krátkodobý klouzavý průměr (50 dnů) aktiva stoupne nad dlouhodobý klouzavý průměr (200 dnů). Když obchodníci uvidí Zlatý kříž, považují tento vzor grafu za indikátor silného býčího trhu Bullish and Bearish Professionals v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. .

Zlatý kříž

Zdroj grafu

Mnoho investorů považuje Zlatý kříž za vzor grafu „svatého grálu“. Považují to za jeden z nejvíce definitivních signálů býčího trhu, a proto za silný nákupní signál. Existují však také analytici, kteří zpochybňují platnost křížového vzoru. Dělají to z důvodu omezeného výzkumu, který je podrobný a prokazuje jeho legitimitu jako obchodního mechanismu. Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou mechanismy obchodování založené na nabídkách a objednávkách. Poslední příležitost k hodnocení je ve prospěch Zlatého kříže. Od posledního výskytu indexu v indexu S&P 500 index vzrostl o více než 50%

Existuje druhý, obrácený indikátor - Kříž smrti - což je inverze Zlatého kříže. Kříž smrti nastane, když 50denní klouzavý průměr cenného papíru překročí shora dolů pod 200denní klouzavý průměr. Kříž smrti označuje medvědí trh do budoucna.

Tři fáze zlatého kříže

U Zlatého kříže existují tři konkrétní fáze. První fáze je tam, kde downtrend existuje, ale je na konci, protože prodejní zájem je přemožen silnějším nákupním zájmem.

Druhá fáze zahrnuje vznik nového uptrendu. Průlom nového uptrendu je patrný, když krátkodobý průměr překročí zdola nad dlouhodobý průměr a vytvoří Zlatý kříž.

V závěrečné fázi se nový uptrend prodlužuje s pokračujícími zisky, které potvrzují býčí trh. Během této fáze by dva klouzavé průměry Zlatého kříže měly oba působit jako podpůrné úrovně, když dojde k nápravě stáhnutí nevýhody. Dokud cena i 50denní průměr zůstanou nad průměrem 200 dnů, býčí trh se považuje za nedotčený.

Jak používat Zlatý kříž

Obchodníci mohou pomocí Zlatého kříže určit dobré časy pro vstup i výstup z trhu. Indikátor může být také nástrojem, který mohou obchodníci použít k tomu, aby jim pomohli lépe pochopit, kdy má smysl prodávat a kdy je pro ně lepší nakupovat a držet.

Obchodníci, kteří chtějí koupit cenný papír Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. někdy vstoupí na trh, když je zabezpečení cena stoupá nad 200denní klouzavý průměr, než aby čekal na 50denní klouzavý průměr, aby došlo k přechodu. Je to proto, že Zlatý kříž je často výrazně zaostávajícím ukazatelem. K tomu může dojít teprve poté, co se trh již proměnil z medvědího na býčího.

Obchodníci, kteří prodávají krátký trh, mohou použít zlatý kříž jako signál, že medvědí trh skončil a je čas opustit své pozice.

Zlatý kříž se používá k obchodování jak s jednotlivými cennými papíry, tak s tržními indexy, jako je Dow Jones Industrial Average (DJIA).

Někteří obchodníci se rozhodnou pro označení Zlatého kříže použít různé klouzavé průměry. Například obchodník by mohl nahradit 100denní klouzavý průměr namísto 200denního. Vzor lze také hledat v kratších časových rámcích, jako je hodinový graf.

A konečně, mnoho analytiků používá doplňkové technické ukazatele k potvrzení indikace ze Zlatého kříže. Ukazatele hybnosti, jako je průměrný směrový index (ADX) nebo index relativní síly (RSI), jsou populární volbou. Důvodem je, že indikátory hybnosti často spíše vedou než zaostávají. Proto mohou pomoci při překonání tendence modelu Cross výrazně zaostávat za cenovou akcí.

Odolnost proti křížovému signálu

Někteří obchodníci a analytici trhu zůstávají rezistentní vůči používání Zlatého kříže (a Kříže smrti) jako spolehlivých obchodních signálů. Jejich námitky v zásadě vyplývají ze skutečnosti, že křížový vzorec je často velmi zaostávajícím ukazatelem. Při pohledu na výše uvedený graf můžete vidět, že trh dosáhl dna a obrátil se nahoru na cenové úrovni podstatně pod místem, kde došlo k Zlatému kříži. Křížový vzor může obchodníkům poskytnout omezenou prediktivní hodnotu a může být cennější jako potvrzení vzestupného trendu než jako signál změny trendu.

Zlatý kříž je významný, protože se jedná o technický indikátor používaný mnoha obchodníky a analytiky. Je proto pravděpodobné, že grafový vzor přiláká značné množství nákupů na trhu. Pokud ano, může se z něj stát jakési seberealizující se proroctví. Obchodníci vidí vzor a kupují trh a jejich nákup je dostatečný k vytvoření nebo udržení vzestupného trendu.

Související čtení

Finance je globálním poskytovatelem školení finančních analytiků a dohlíží na certifikaci FMVA® Financial Modeling & Valuation Analyst. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné tyto další zdroje:

  • Crack Spread Crack Spread Crack spread se týká cenového rozdílu mezi barelem ropy a jeho vedlejšími produkty, jako je benzín, topný olej, tryskové palivo, petrolej, asfaltový základ, motorová nafta a topný olej. Obchodování s rafinací ropy na různé složky bylo z hlediska výnosů vždy nestabilní.
  • Oscilátor MACD Oscilátor MACD - technická analýza Oscilátor MACD se používá ke zkoumání konvergence a divergence krátkodobého klouzavého průměru. MACD oscilátor je technický indikátor s dvojitým okrajem v tom, že nabízí obchodníkům a analytikům schopnost sledovat trendy na trhu a měřit dynamiku cenových změn.
  • Trojúhelníkové vzory Trojúhelníkové vzory - technická analýza Trojúhelníkové vzory jsou běžné grafové vzory, které by měl každý obchodník znát. Vzory trojúhelníků jsou důležité, protože pomáhají naznačovat pokračování býčího nebo medvědího trhu. Mohou také pomoci obchodníkovi při zjišťování obrácení trhu.
  • Indikátor TRIN Indikátor TRIN - technická analýza Indikátor TRIN je zkratka pro obchodní index. Indikátor TRIN, známý také jako index ARMS, protože jej vytvořil Richard Arms, je funkčně indikátorem typu oscilátoru, který se primárně používá k identifikaci krátkodobých překoupených nebo přeprodaných podmínek na akciovém trhu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found