Dovednosti v oblasti finančního modelování - 10 nejlepších dovedností, které musíte mít!

Tato bezplatná příručka popisuje 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování, které jsou nutné k tomu, abyste mohli být světovým finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností. Finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. je umění budování dynamického nástroje (model Excel), který lze použít k vyhodnocení investičních příležitostí, fúzí a akvizic (M&A), získávání kapitálu nebo k hodnocení historické nebo prognózované finanční výkonnosti společnosti.

Nejdůležitější dovednosti v oblasti finančního modelování jsou:

  1. Solidní znalost účetnictví
  2. Silné znalosti aplikace Excel
  3. Vědět, jak propojit 3 finanční výkazy
  4. Porozumění tomu, jak vytvořit prognózu
  5. Logický rámec pro řešení problémů
  6. Důraz na detail
  7. Schopnost destilovat velké množství dat do jednoduchého formátu
  8. Oko pro design a estetiku
  9. Jasné prezentační dovednosti
  10. Schopnost snadno přiblížit detaily a oddálit strategii na vysoké úrovni

Každá z těchto dovedností v oblasti finančního modelování je podrobněji rozepsána níže. Jak ukazuje obrázek níže, tyto dovednosti lze rozdělit do 3 kategorií: účetnictví / finance, Excel a řešení problémů / logika / design.

Dovednosti v oblasti finančního modelování

Top 10 dovedností v oblasti finančního modelování:

# 1 Účetní dovednosti

Pro vytvoření finančního modelu je důležité důkladně porozumět základům účetnictví. To zahrnuje koncepty, jako je princip párování, časové rozlišení, vykazování výnosů, nepeněžní položky, jako jsou odpisy, amortizace a další. Musíte mít dostatečné účetní dovednosti, abyste pochopili, jak číst finanční výkazy, jak je rozebrat a jak je znovu sestavit.

# 2 Excel dovednosti

Silné znalosti aplikace Excel jsou pro finanční modelování zásadní. Vytváření finančních modelů může být někdy spíše uměním než vědou. Budete potřebovat znát všechny hlavní klávesové zkratky Excel Shortcuts PC Mac Excel Shortcuts - Seznam nejdůležitějších a běžných zkratek MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky, které vám pomohou ušetřit čas a vytvářet modely co nejrychleji. Budete také potřebovat znát všechny hlavní vzorce a funkce Cheat Sheet Excel Formulas Cheat Sheet the Excel formulas cheat sheet will give you all the most important formulas to perform financial analysis and modeling in Excel spreadsheets. Pokud se chcete stát mistrem finanční analýzy v Excelu a odborníkem na vytváření finančních modelů, jste na správném místě. provádět výpočty a finanční analýzy.

Podívejte se na náš bezplatný kurz Excel, abyste měli základní znalosti! Uvedli jsme také 10 nejlepších pokročilých vzorců aplikace Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel je důležité znát a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře, kterou musíte znát.

# 3 Propojení tří finančních výkazů

Další velmi důležitá dovednost je schopnost propojit 3 finanční výkazy. To znamená pořizovat historické finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výkazy jsou složitě (výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků) a dynamicky je propojují v aplikaci Excel. Například propojení čistého zisku ve výkazu zisku a ztráty s nerozděleným ziskem v rozvaze. To může být jedna z nejsložitějších dovedností, které si musíte osvojit, ale stejně jako u jakékoli jiné dovednosti je i praxe dokonalá.

Bezplatný podrobný průvodce zde: Jak propojit 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Spojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a zůstatek hotovosti v aplikaci Excel. Nebo se podívejte na náš bezplatný webinář a videoukázku propojování výkazů Finanční webinář - propojte 3 finanční výkazy Tento čtvrtletní finanční seminář Finance poskytuje živou ukázku toho, jak propojit 3 finanční výkazy v aplikaci Excel. Naučte se vzorce a správný postup propojení.

Propojení výkazu zisku a ztráty s rozvahou

# 4 Předpovídací dovednosti

Být dobrý v předpovídání je rozhodně umění i věda. Analytik může pomocí regresní analýzy předpovědět budoucí výsledky na základě historických výsledků. Nenechte vědu regrese, aby vám dala falešnou jistotu, protože stále vyžaduje vytváření hlavních předpokladů o budoucích neznámých. Kromě toho je třeba vzít v úvahu kvalitativní faktory, jako je manažerský tým a kultura. Další informace najdete v kurzu prognózování financí.

# 5 Schopnosti řešení problémů

Dobrý finanční analytik má schopnost myslet logicky a velmi organizovaně. Při vytváření finančního modelu je důležité sledovat logický tok informací, aby ostatní uživatelé mohli snadno pochopit, co jste udělali, když skočí do vašeho souboru Excel.

Další informace o tom, co je zapotřebí k tomu, abyste byli skvělým finančním analytikem, najdete v našem bezplatném průvodci, který popisuje náš vlastní proces nazvaný Analytik Trifecta. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností.

# 6 Pozor na detail

To je naprosto nezbytná dovednost pro finanční modelování. Vzhledem k obrovskému množství informací a složité povaze složitého modelu, pokud nemáte pozornost k detailům, pravděpodobně nebudete ve finančním modelování skvělí. Naštěstí je trénink věnování pozornosti detailům většinou jen otázkou rozvíjení tohoto zvyku, pokud ho ještě nemáte.

Podívejte se na naše kurzy finančního modelování a podívejte se na požadovanou úroveň podrobností.

# 7 Zjednodušení komplexních informací

Jedním z charakteristických znaků někoho, kdo má skvělé dovednosti v oblasti finančního modelování, je jeho schopnost destilovat velké množství komplexních informací do jednoduchého formátu. Jak řekl Leonardo da Vinci: „Jednoduchost je maximální sofistikovanost“.

Podívejte se na náš Kurz pokročilých dovedností Excel, kde se dozvíte, jak zjednodušit složité informace.

# 8 Designové dovednosti

Jednou z nejméně diskutovaných, a přesto nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování je pozor na design a estetiku. Dobrý finanční model je snadno sledovatelný a snadno viditelný - měl by mít čisté formátování, krásné tabulky a grafy a vypadat profesionálně. Jedná se o jeden ze 3 pilířů naší metody Analyst Trifecta, kterou v našem průvodci načrtáváme, jak být skvělým finančním analytikem Průvodce Analyst Trifecta® Konečný průvodce, jak být světovým finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností.

návrh řídicího panelu finančního modelu

# 9 Prezentační dovednosti

Skvělý finanční modelář bude také schopen vytvořit efektivní prezentaci v PowerPointu a Pitchbook pro komunikaci výsledků modelu s manažery, vedoucími pracovníky nebo klienty.

# 10 Detail vs strategie na vysoké úrovni

Skvělý analytik má výjimečnou schopnost snadno přiblížit extrémní úrovně podrobností v modelu a poté rychle oddálit obchodní strategii na vysoké úrovni. Přečtěte si všechny finanční články a zdroje týkající se obchodní a podnikové strategie, důležitých konceptů, které finanční analytici začlení do svého finančního modelování a analýzy. Výhoda prvního tahače, Porterových 5 sil, SWOT, konkurenční výhoda, vyjednávací síla dodavatelů. Většina lidí je v jednom silnější než ostatní, nicméně někteří lidé mají vzácný dar být v obou dobří.

Příklady finančních modelů

Zde je několik snímků obrazovky s ukázkami finančních modelů z kurzů finančního online finančního modelování:

dovednosti pro sestavení finančního modelu

Screenshot modelu se třemi prohlášeními

Různé typy finančních modelů

Podrobně jsme načrtli různé typy finančních modelů. Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte 10 nejlepších typů, mezi které patří:

  • 3 prohlášení model
  • DCF analýza
  • Model LBO
  • M&A model
  • Model analýzy citlivosti
  • A mnoho dalších typů finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů

Dalším způsobem, jak se seznámit s různými typy finančních modelů, je zakoupit si všechny naše šablony finančního modelování a sami si je projít.

Vysvětlení videa nejlepších 10 dovedností v oblasti finančního modelování

Níže je video vysvětlení nejdůležitějších 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování, které by každý finanční analytik měl mít, aby uspěl ve své kariéře!

Více zdrojů pro finanční modelování

Doufáme, že nyní důkladně rozumíte různým dovednostem finančního modelování, které jsou vyžadovány k tomu, abyste mohli být finančním analytikem světové úrovně. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se špičkovým finančním analytikem . Možná budete chtít vyzkoušet některé z našich dalších populárních zdrojů, včetně následujících:

  • Osvědčené postupy pro finanční modelování Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy pro Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovídání, propojení tří výroků, analýzy DCF atd.
  • Školení modelu DCF Bezplatný průvodce školením modelu DCF Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti
  • Model výkazu 3 Model výkazu 3 Model výkazu 3 spojuje výkaz zisku a ztráty, rozvahu a výkaz peněžních toků do jednoho dynamicky propojeného finančního modelu. Příklady, průvodce
  • Interaktivní mapa kariéry
  • Excel kurzy

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found