Investiční horizont - definice, přehled a typy

Investiční horizont je termín používaný k identifikaci doby, po kterou se investor snaží udržet své portfolio před prodejem cenných papírů Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované na burze. společnost. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. pro zisk. Investiční horizont jednotlivce je ovlivněn několika různými faktory. Primárním určujícím faktorem však často je riziko investora Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia místo bezrizikových aktiv. tolerance.

Investiční horizont

Investiční obzory jsou klíčovým prvkem v portfoliovém investování, protože pomáhají určit dobu, po kterou bude investor držet své investice, aby kompenzoval rizika, která při investování podstupují.

Prolomení investičních horizontů

Jednotlivci v raných investičních letech mají nejpravděpodobnější dlouhodobé investiční horizonty. Je to jednoduše proto, že mají více času na zisk ze svých investic nebo na zotavení ze ztrát utrpěných při riskování. Ze stejného důvodu je také pravděpodobnější, že provedou riskantnější investice s potenciálem vyšší návratnosti.

Zkušení nebo starší investoři pravděpodobně použijí kratší horizont, protože mají méně času na realizaci zisků.

Časové horizonty pro investování jsou klíčovým konceptem kurzu Fixed Income Fundamentals Course, nezbytným předpokladem pro certifikát FMVA. Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Tři typy investičních horizontů

1. Krátkodobý investiční horizont

Nejprve si promluvme o krátkodobém horizontu. Tento investiční časový rámec, jak je uvedeno výše, je obvykle nejlepší pro jednotlivce v pozdějších letech, kteří se připravují na odchod do důchodu. Může to být také vhodné pro jednotlivce, kteří mají velkou averzi k riziku nebo potřebují v blízké budoucnosti získat přístup k významnému množství hotovosti. Krátký investiční horizont obvykle nepřesahuje období tří let. Pro tyto investory, kteří mají averzi k riziku, je nejlepší mít zaručená aktiva nebo cenné papíry, včetně spořicích účtů s vysokým úrokem a depozitních certifikátů Callable Certificate of Deposit A ​​Callable Certificate de Deposit je termínovaný vklad pojištěný FDIC u banky nebo jiných finančních institucí. Vydavatelná CD mohou být emitentem vyměněna před jejich skutečným datem splatnosti, ve stanoveném časovém rámci a ceně hovoru. .

2. Střednědobý investiční horizont

Investoři, kteří jsou méně averzní vůči riziku a nehledají hotovost pro odchod do důchodu nebo pro velký nákup, se lépe hodí pro střednědobý investiční horizont. To obvykle znamená období tří až deseti let. Investoři s tímto typem investičního horizontu jsou někde uprostřed mezi nízkým a vysokým rizikem, což znamená, že konzervativní a diverzifikované portfolio je nejlepší, míchání investic jak do akcií, tak do dluhopisů Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení hlavní město. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. . Poměr akcií k dluhopisům by měl být určen podle konkrétních přání a potřeb jednotlivce.

3. Dlouhodobý investiční horizont

A konečně, pro investory, kteří jsou ochotni podstoupit velká rizika za velké odměny a kteří mají čas čekat na výplatu nebo kompenzovat ztráty po riskantních snahách, jsou často cestou dlouhodobé investiční horizonty. Ve většině případů zahrnuje portfolio dlouhodobého investora značné množství rizikových investic s potenciálně vysokými výnosy. Zbývající část portfolia by pak měla tvořit kombinace akcií a dluhopisů, přičemž poměr se bude více naklánět k akciím.

Každý investor musí určit míru rizika, kterou je ochoten a schopen tolerovat, a kolik času může věnovat údržbě svého portfolia, než bude muset získat přístup ke svým ziskům. Tyto klíčové prvky ovlivňují investiční horizont investora, což v konečném důsledku ovlivňuje to, čím naplňují své investiční portfolio.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního analytika finančních modelů a oceňování (FMVA) Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari, certifikovaný program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found