Akrece - definice, akumulace dluhopisů, akvizice

Akrece je finanční termín, který odkazuje na zvýšení hodnoty dluhopisu po jeho zakoupení se slevou a jeho držení do data splatnosti. Dluhopis se říká, že je nakupován za diskontní cenu, když kupní cena klesne pod jeho nominální hodnotu. S blížícím se datem splacení bude hodnota dluhopisu růst, dokud se v době splatnosti sblíží se svou nominální nebo nominální hodnotou. Zrychlení hodnoty dluhopisu v čase je známé jako akreční sleva.

Navýšení

Dluhopis, který je zakoupen za vyšší cenu, než je jeho nominální hodnota, je považován za prémiovou. Jak se dluhopis blíží splatnosti, jeho hodnota klesá, dokud nedosáhne nominální hodnoty ke dni splatnosti. Pokles hodnoty dluhopisu v čase je znám jako amortizace pojistného.

U akvizic se akrece týká růstu výnosů a aktiv po určité transakci, jako je fúze nebo akvizice. Transakce je považována za přírůstkovou, když poměr ceny a výnosů nabyvatele Poměr ceny a zisku Poměr ceny a zisku (P / E Ratio) je poměr mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cena, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů, vyšší než P / E cílové společnosti. Nabyvatel se zajímá o získání cílové společnosti s nízkým poměrem ceny a zisku, což je způsob, jak zvýšit postakviziční zisk na akcii (EPS) Earnings Per Share (EPS) Earnings per Share (EPS) is a key metric used used to determine společný podíl akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie kombinované společnosti a zvyšuje cenu jejích akcií.

Nárůst dluhopisů

Nárůst dluhopisu je růst hodnoty dluhopisu s časovým odstupem. Jak se blíží datum splatnosti, hodnota dluhopisu se zvyšuje, dokud se nesblíží s jeho nominální hodnotou, což je částka vyplacená držiteli dluhopisu. Předpokládejme například, že nominální hodnota dluhopisu je 1 000 USD, ale je nabízena za zlevněnou cenu 950 USD. To znamená, že současná hodnota dluhopisu je 950 USD a sleva 50 USD (1 000–950 USD). Hodnota dluhopisu se bude zvyšovat, dokud nedosáhne nominální hodnoty 1 000 USD.

Nárůst dluhopisů

Způsoby účtování o nárůstu dluhopisů

Existují dvě hlavní metody účtování narůstání dluhopisů, tj. Přímá metoda a metoda s konstantním výnosem.

1. Přímočará metoda

Při použití lineární metody je zvýšení hodnoty dluhopisu rovnoměrně rozloženo na celé období dluhopisu. Pokud je například doba platnosti dluhopisu 5 let a společnost vykazuje své finanční výsledky každé čtvrtletí, znamená to, že do splatnosti je 20 finančních období.

Sleva 500 $ je rozdělena do 20 období, což se rovná 25 $ za čtvrtletí. To znamená, že do splatnosti bude v každém období narůstat 25 $. Zvýší zůstatek závazků z dluhopisů o 25 USD v každém období až do data splacení.

2. Konstantní výtěžek

Při použití metody konstantního výnosu je zvýšení hodnoty dluhopisu nejtěžší nejblíže ke dni splatnosti. Na rozdíl od lineární metody není přírůstek rovnoměrný a některá období mají tendenci vykazovat větší zisky než jiná období. Zisky jsou soustředěny v poslední fázi života dluhopisu.

Při použití metody konstantního výnosu je prvním krokem stanovení výnosu do splatnosti (YTM) Výnos do splatnosti (YTM) Výnos do splatnosti (YTM) - jinak označovaný jako odkup nebo účetní výnos - je spekulativní míra návratnosti nebo úrok sazba cenného papíru s pevnou sazbou, jako je obligace. YTM je založen na víře nebo porozumění, že investor koupí cenný papír za aktuální tržní cenu a drží jej, dokud cenný papír nedospěje. YTM je to, co dluhopis vydělá do data splatnosti. Při výpočtu výnosu pomocí tabulky nebo kalkulačky budete jako vstupy potřebovat nominální hodnotu dluhopisu, cenu, roky do splatnosti a úrokovou sazbu dluhopisu.

Akviziční akrece

Jedním z cílů získání dalšího podniku a sloučení do současného podnikání je zvýšení synergie. Nové kombinované podnikání má větší hodnotu než součet dvou samostatných entit. Kombinovaná společnost má snížené náklady, větší úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost potýká, když zvyšuje svou úroveň produkce. Výhoda vzniká díky inverznímu vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobené množství. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce a vyšší výdělky.

Nabyvatel generuje nárůst akvizice přidáním poměru EBITDA / výdělky menšího podniku k poměru EBITDA / výdělku většího podniku. Akviziční rozhodování je pro společnosti dobrá věc, protože zvyšuje hodnotu pro akcionáře.

Příklad nabytí nabytí

Předpokládejme, že společnost ABC chce získat společnost XYZ jako způsob zvýšení svého EPS. Společnost ABC v minulém roce vykázala čistý zisk 200 000 USD a vlastní 1 000 000 akcií v oběhu. Na druhou stranu společnost XYZ v minulém roce vykázala čistý příjem 100 000 USD a bylo prodáno 200 000 nových akcií za účelem získání hotovosti na nákup počtu akcií v oběhu. Dané informace můžeme použít k určení akvizičního nárůstu kombinované společnosti.

EPS nabyvatele:

EPS = 200 000/1 000 000 = 0,20 USD

EPS kombinované společnosti:

= (200,000+100,000)/(1,000,000+200,000) = 300,000/1,200,000 = $0.25

EPS kombinované společnosti (0,25 USD) je o 0,05 USD vyšší než původní EPS společnosti ABC (0,20 USD). To znamená, že akviziční přírůstek transakce je $0.05.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Diskontní sazba Diskontní sazba V podnikových financích je diskontní sazba míra návratnosti použitá k diskontování budoucích peněžních toků zpět na jejich současnou hodnotu. Tato sazba je často váženou průměrnou kapitálovou cenou společnosti (WACC), požadovanou návratností nebo překážkovou sazbou, kterou investoři očekávají v poměru k riziku investice.
  • Finanční ukazatele Finanční ukazatele
  • Jmenovitá hodnota Jmenovitá hodnota Jmenovitá hodnota nebo jmenovitá hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu uvedená na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá.
  • Druhy synergií Druhy synergií Synergie fúzí a akvizic mohou nastat z úspor nákladů nebo zvýšení výnosů. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Při transakcích fúzí a akvizic může dojít k synergii

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found