Ustanovení - přehled, typy, uznání a záznam

Rezervy představují finanční prostředky odložené společností k pokrytí očekávaných ztrát v budoucnosti. Jinými slovy, rezerva je závazkem nejistého načasování a výše. Rezervy jsou uvedeny v rozvaze společnosti Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál v sekci pasiva.

Ustanovení

Rychlé shrnutí

  • Rezerva znamená odpovědnost v nejistém čase a výši.
  • Rezervy zahrnují záruky, závazky z daně z příjmu, budoucí poplatky za soudní spory atd.
  • Jsou uvedeny v rozvaze společnosti a jsou uznány podle určitých kritérií IFRS.

Příklad ustanovení

Příkladem ustanovení je záruka na produkt nebo daňová povinnost k dani z příjmů Splatná daň z příjmů Splatná daň z příjmů je pojem, který se vztahuje k daňové povinnosti obchodní organizace vůči vládě, kde působí. Výše závazku bude vycházet z jeho ziskovosti během daného období a příslušných daňových sazeb. Splatná daň se nepovažuje za dlouhodobý závazek, ale za běžný závazek,.

Zvažte výrobce, který zákazníkovi poskytuje záruku na jeden ze svých produktů. Záruka na výrobek je smluvní podmínkou, která stanoví podmínky, za nichž bude výrobce kompenzovat jakékoli vadné zboží bez dalších nákladů pro kupujícího.

To znamená, že spadá pod definici rezervy, protože záruka je možnou budoucí odpovědností v nejistém čase a výši.

Jak rozpoznat rezervy?

Firmy nemohou jednoduše zaznamenat rezervu, kdykoli to uznají za vhodné. Aby bylo možné uznat rezervu z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS), musí být splněna následující kritéria. Standardy IFRS Standardy IFRS jsou Mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak transakce a další účetní události se musí vykazovat v účetní závěrce. Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě:

  • Účetní jednotka má aktuální závazek vyplývající z minulých událostí;
  • Je pravděpodobné, že během vypořádání závazku dojde k odlivu finančních prostředků;
  • Společnost může spolehlivě odhadnout výši závazku; a
  • Účetní jednotka přijme zvláštní odpovědnost a další strany očekávají, že se účetní jednotka zaváže ke svým odpovědnostem.

Rezervy se nevykazují na provozní náklady, což jsou náklady, které účetní jednotce musí vzniknout, aby mohla fungovat v budoucnu.

Jak zaznamenat rezervy?

K opravným položkám dochází, když společnost zaúčtuje výdaj do výkazu zisku a ztráty a následně zaznamená závazek do rozvahy. Rezervy se obvykle zaznamenávají jako nedobytný dluh, opravné položky k prodeji nebo zastarání zásob. Objevují se v rozvaze společnosti v rámci krátkodobých závazků Krátkodobé závazky Krátkodobé závazky jsou finanční závazky podnikatelského subjektu, které jsou splatné do jednoho roku. Společnost je zobrazuje v rozvaze. Závazek nastává, když společnost prošla transakcí, která vyvolala očekávání budoucího odtoku hotovosti nebo jiných ekonomických zdrojů. část účtu pasiv.

Co je to rezerva na ztrátu z půjčky?

Rezerva na ztrátu z úvěru je definována jako výdaj vyčleněný společností jako rezerva na jakýkoli nesplacený dluh, což znamená splátky půjčky, které jsou splatné a nejsou spláceny dlužníkem.

Ustanovení o úvěrové ztrátě pokrývá řadu faktorů, pokud jde o potenciální ztráty z úvěru, například špatný dluh Bad Debt Expense Journal Entry Nejprve si určíme, co pojem špatný dluh znamená. Někdy na konci fiskálního období, kdy společnost jde sestavovat účetní závěrku, musí určit, která část jejích pohledávek je inkasovatelná. Část, o které se společnost domnívá, že je nedobytná, se nazývá „náklady na nedobytné pohledávky“. (Půjčky), výchozí hodnoty zákazníků a jakékoli podmínky půjčky, které byly znovu sjednány s dlužníkem, který poskytne věřiteli nižší než dříve odhadované částky splácení dluhu.

Jak funguje poskytování půjčky?

Půjčující instituce, jako jsou banky, generují podstatnou část příjmů z úroků placených dlužníky. Věřitelé iniciují půjčky různým klientům. Obsahují:

  • Jednotlivci
  • Malý obchod
  • Velké korporace atd.

Od globální finanční krize v roce 2008 byla regulace půjček pro banky omezena, aby přilákaly dlužníky vyšší úvěrové kvality s vysokou likviditou kapitálu. I přes taková regulační vylepšení musí banky stále brát v úvahu nesplácení úvěrů a výdaje spojené se vznikem úvěru.

Rezervy na ztráty z půjček slouží jako standardizovaná účetní úprava rezerv na ztráty z půjček banky, které se objevují v účetní závěrce věřitele. Zahrnují jakoukoli změnu v projekcích potenciálních ztrát z úvěrových produktů banky v důsledku selhání klienta.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Opravná položka k pochybným účtům Opravná položka k pochybným účtům Opravná položka k pochybným účtům je účet protiúčtu, který je spojen s pohledávkami a slouží k vyjádření skutečné hodnoty pohledávek. Částka představuje hodnotu pohledávek, za které společnost neočekává platbu.
  • Hodnocení úvěru Hodnocení úvěru Hodnocení úvěru je názor konkrétní úvěrové agentury týkající se schopnosti a ochoty subjektu (vláda, podnik nebo jednotlivec) plnit své finanční závazky úplně a ve stanovených termínech splatnosti. Úvěrový rating také znamená pravděpodobnost selhání dlužníka.
  • Výrobce originálního vybavení (OEM) Výrobce originálního vybavení (OEM) Výrobce originálního vybavení nebo OEM je společnost, která vyrábí a prodává produkty nebo části produktu, které jejich kupující, jiná společnost
  • Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found