Hotovostní nabídka - přehled, jak učinit nabídku, výhody a nevýhody

Nabídka v hotovosti označuje nabídku v hotovosti, kterou kupující podal prodejci nemovitosti. Kupující nepotřebuje hypotéku Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. nebo jakýkoli jiný typ financování k dokončení transakce a je ochoten zaplatit hotovost za uzavření transakce. Kupující v hotovosti má výhodu oproti ostatním kupujícím, kteří potřebují hypotéku, protože prodejce má zájem o výběr kupce, který může transakci rychle uzavřít bez nejistého procesu upisování.

Hotovostní nabídka

U hypotéky kupujícího neexistuje záruka, že věřitel půjčku schválí. Různé faktory, jako je kreditní skóre FICO Skóre FICO skóre, běžněji známé jako kreditní skóre, je třímístné číslo, které se používá k posouzení pravděpodobnosti, že osoba splácí úvěr, pokud je dané osobě poskytnuta kreditní karta nebo pokud věřitel jim půjčí peníze. Skóre FICO se také používá k určení úrokové sazby jakéhokoli prodlouženého úvěru a domácí hodnocení může způsobit, že banka žádost o půjčku zamítne. Díky těmto faktorům je financovaná nabídka pro prodejce obvykle méně atraktivní ve srovnání s nabídkou hotovosti, ke které nejsou připojeny žádné řetězce.

Jak učinit nabídku na dům v hotovosti

V závislosti na povaze trhu nabízí nabídka hotovosti několik výhod jak pro prodávajícího, tak pro kupujícího. Kupující by měl při nabídce hotovosti postupovat podle správného postupu, aby se ujistil, že je prodejcem přijata oproti jiným nabídkám. Zde je návod, jak to udělat správným způsobem:

1. Shromážděte hotovost na jeden účet

Kupující může získat hotovost z různých zdrojů, jako jsou osobní úspory, hotovostní dary od rodin a přátel, peníze z dědictví, příjem ze zaměstnání Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, kterou jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonává dělat pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakoukoli základní mzdu, kterou zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími typy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které, příjem z podnikání atd. Shromáždění finančních prostředků na jeden účet může usnadnit sledování peněz, které budete potřebovat na čas uzavření. Bude také snadné předložit jeden bankovní výpis jako doklad o finančních prostředcích, místo toho, abyste prodávajícímu museli jako doklad o finančních prostředcích poskytnout více dokumentů.

Pokud má kupující v úmyslu použít výnosy z prodeje cenných papírů nebo nemovitostí, měla by být aktiva před uzavřením kupní smlouvy zlikvidována v hotovosti. Kupující by měl mít připravenou hotovost, než se posadí s agentem prodávajícího, aby sepsal nabídku na koupi nemovitosti.

2. Připravte si rozpočet na výdaje na nákup domu

Kromě hotovosti pro nemovitost by kupující měl mít také rozpočet na další výdaje na nákup domu. Některé z těchto výdajů mohou zahrnovat majetkové daně, poplatky za domovní prohlídky a poplatky za sdružení majitelů domů. Celkový rozpočet na všechny výdaje se liší stát od státu. Kupující by si měl před uzavřením kupní smlouvy zkontrolovat konkrétní náklady.

3. Vytvořte nabídku hotovosti

Kupující nebo jeho zástupce by měl vyplnit formulář použitý ve státě, kde se nemovitost nachází. Kupující by měl zahrnout skromný vklad, který zvyšuje důvěryhodnost nabídky. Měli by také připojit kopii posledního bankovního výpisu jako důkaz, že kupující má prostředky potřebné k uzavření transakce.

Předložení nabídky v hotovosti odstraňuje potřebu pohotovostní financování V případě dohody o prodeji a koupi domu se pohotovostní financování týká klauzule, která vyjadřuje, že nabídka je podmíněna tím, že kupující zajistí financování nemovitosti. Pohotovostní financování poskytuje kupujícímu ochranu před potenciálními právními důsledky v případě, že se obchod nepovede uzavřít. , což je běžný požadavek v transakcích s nemovitostmi, kde kupující využívá bankovní financování. V závislosti na tržních podmínkách může kupující nabídnout nižší nabídku, než jakou nabízejí jiní uchazeči s financováním prodejci. Prodávající může být ochoten akceptovat nižší kupní cenu výměnou za to, že bude schopen rychle uzavřít obchod.

4. Zajistěte atraktivitu obchodu

Pokud je prodávajícímu nabídnuta řada nabídek v hotovosti od zájemců, bude muset kupující dohodu osladit, aby přesvědčil prodejce, že jeho nabídka je nejlepší. Vzhledem k tomu, že nabídka hotovosti nezahrnuje proces upisování, může kupující namísto obvyklých 30 až 40 dnů nebo více navrhnout blízkou uzávěrku přibližně 10 dnů.

Pokud je nemovitost nová nebo nedávno zrekonstruovaná, může kupující odstranit pohotovostní prohlídku a nabídnout provedení prohlídky pouze pro informační účely. Dalším způsobem, jak dohodu osladit, je nabídnout prémiovou cenu, která je nad všechny stávající nabídky.

Výhody nabídky v hotovosti

Následují některé z důvodů, proč prodejci upřednostňují nabídku hotovosti před jinými nabídkami s úvěrovým financováním:

1. Rychlé zavírání

Kupující, který nabízí hotovost na koupi domu, nepotřebuje zdlouhavou čekací dobu tradičního prodeje domu. Jakmile budou splněny všechny požadované podmínky, mohou obě strany uzavřít transakci za méně než 10 dní. Prodávající dostane své peníze dříve a kupující převezme vlastnictví nemovitosti během krátké doby.

Pokud kupující využívá úvěrové financování, proces může trvat déle než měsíc, protože věřitel ověří úvěruschopnost kupujícího. Pokud existují otázky týkající se důvěryhodnosti dlužníka, věřitel neschválí půjčku, čímž dojde k vykolejení procesu.

2. Žádné nepředvídané události

Tradiční prodej domů, který zahrnuje zastaveného kupce domů, obvykle vyžaduje různé nepředvídané události, než bude možné transakci uzavřít. Mezi nepředvídané události patří domovní prohlídka, hodnocení, financování hypotékou atd. Nepředvídané události slouží ke zpomalení procesu. V případě nabídky hotovosti se může kupující rozhodnout přeskočit nepředvídané události a odstranit potenciální překážky, které by mohly vykolejit nákup nemovitosti.

Nevýhody nabídky v hotovosti

Navzdory svým výhodám přichází nabídka hotovosti také s řadou nevýhod, včetně:

1. Vázání finančních prostředků

Kupující spojí spoustu finančních prostředků tím, že nabídnou platbu za nemovitost najednou. Mohou čelit nedostatku peněz, které by mohly být použity k investování do jiných aktiv.

2. Obětujte odpočty daně

Kupující, který využívá hypotéku k nákupu nemovitosti, má daňové úlevy na splátkách úroků z hypotéky. Když se kupující rozhodne koupit dům pouze v hotovosti, přijdou o daňové odpočty, které by si užili, kdyby k dokončení transakce využili financování hypotékou.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Peněžní protiplnění Peněžní protiplnění Peněžní protiplnění je nákup nesplacených akciových akcií společnosti za použití hotovosti jako způsobu platby. Nabídka v hotovosti je jedním ze způsobů, které může nabyvatel použít k získání podílu v jiné společnosti během fúze nebo akviziční transakce. Akcionáři obvykle upřednostňují hotovostní protiplnění
  • Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy.
  • Dluh vs. kapitálové financování Dluh vs. kapitálové financování Dluh vs. kapitálové financování - co je pro vaše podnikání nejlepší a proč? Jednoduchá odpověď je, že to záleží. Rozhodnutí o ekvitě versus dluh, abychom jmenovali alespoň některé, závisí na velkém počtu faktorů, jako je současné ekonomické klima, stávající kapitálová struktura podniku a fáze životního cyklu podniku.
  • Finanční analýza nemovitostí Finanční analýza nemovitostí Výpočet NOI Finanční analýzu nemovitostí začneme výpočtem čistého provozního příjmu (NOI). Níže uvádíme několik předpokladů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found