Funkce STDEV.S - vzorec, příklady, jak používat Stdev.s v aplikaci Excel

Funkce STDEV.S je statistická funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá 100 funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel, který vypočítá směrodatnou odchylku založenou na vzorku populace. Bude ignorovat logické hodnoty a text.

Při provádění finanční analýzy může být funkce STDEV.S užitečná například při měření standardní směrodatné odchylky příjmu pro celou populaci.

Vzorec

= STDEV.S (číslo1; [číslo2],…)

Funkce STDEV.S používá následující argumenty:

  1. Číslo 1 (povinný argument) - Toto je první argument čísla, který odpovídá vzorku populace.
  2. Číslo 2 (nepovinný argument) - Toto je argument čísla, který odpovídá druhému vzorku populace.

Poznámky

  1. Dané argumenty musí funkci poskytnout alespoň dvě číselné hodnoty.
  2. Argumenty mohou být čísla nebo jména, pole nebo odkazy, které obsahují čísla.
  3. Funkce STDEV.S se používá k výpočtu SD vzorku a ne celé populace. Pro výpočet směrodatné odchylky pro populaci použijte funkci STDEVP nebo STDEV.P.

Jak používat funkci STDEV.S v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze STDEV.S zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Krok za krokem Příklad funkce STDEV.S

Předpokládejme, že dostaneme záznam údajů o měsíčních výdajích firmy za poslední tři roky, jak je uvedeno níže:

Funkce STDEV.S

Pro směrodatnou odchylku je použit vzorec:

Funkce STDEV.S - Příklad 1

Získáváme výsledky níže:

Funkce STDEV.S - Příklad 1a

Použitá rovnice je:

Funkce STDEV.S - vzorec

Kde:

  • X přebírá každou hodnotu v sadě
  • Xje průměr (statistický průměr) souboru hodnot
  • n je počet hodnot

Je třeba pamatovat na funkci STDEV.S

  1. # DIV / 0! error - Vyskytuje se, pokud žádná z hodnot dodávaných funkci není číselná. Někdy nemusí být číslo vybráno jako číslo.
  2. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, pokud jsou jakékoli vstupní hodnoty ve funkci STDEV hodnoty, které nejsou číselnými hodnotami.
  3. Funkce STDEV.S se používá při výpočtu směrodatné odchylky pro celou populaci. Pokud počítáme směrodatnou odchylku celé populace, musíme použít funkci STDEV.P.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto vzorců, výrazně urychlíte své finanční modelování a analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • INDEX MATCH Index Match Formula Kombinace funkcí INDEX a MATCH je výkonnější vyhledávací vzorec než VLOOKUP. Naučte se používat INDEX MATCH v tomto výukovém programu Excel. Index vrací hodnotu buňky v tabulce na základě čísla sloupce a řádku a funkce Match vrací pozici buňky v řádku nebo sloupci. Naučte se, jak na ně v této příručce
  • Funkce OFFSET Funkce OFFSET je zařazena do kategorie Excel Lookup a Reference functions. OFFSET vrátí řadu buněk. To znamená, že vrátí zadaný počet řádků a sloupců z počátečního rozsahu, který byl zadán.
  • Zkratky Zkratky pro Excel PC Mac Zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found