Forenzní účetnictví - definice, příklady, příprava na soudní spory

Forenzní účetnictví je vyšetřování podvodů nebo finanční manipulace Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomto provedením extrémně podrobného výzkumu a analýzy finančních informací. Forenzní účetní jsou často najímáni, aby se připravili na soudní spory týkající se pojistných událostí, insolvence, rozvodů, zpronevěry, podvodů, skimmingu Skimming Fraud Skimming podvod je druh kriminálního zločinu, který zahrnuje převzetí hotovosti z podniku před jeho vložením do účetnictví Systém. a jakýkoli druh finanční krádeže.

Forenzní účetnictví - příprava na soudní spor

Příprava na soudní spor

Možná jste již dříve slyšeli frázi „forenzní důkazy“, což jednoduše znamená důkaz, který lze předložit soudu. Forenzní účetnictví je tedy analýzou finančních informací Analýza účetní závěrky Jak provádět analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. které lze použít k podpoře případu u soudu.

Proces procházení všemi finančními informacemi společnosti nebo jednotlivce může trvat měsíce nebo dokonce roky a vyžaduje tým specializovaných účetních, kteří se chovají jako detektivové a snaží se vyřešit záhadu.

Účetní firmu obvykle zaměstná klient, který se buď chce bránit, nebo ten, kdo chce někoho stíhat. Většina středních až velkých společností Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k tomu, aby společnosti měly forenzní účetní oddělení, které se může skládat z různých forenzních auditorů.

Druhy forenzního účetnictví

Lze uskutečnit různé typy forenzních auditů, které jsou obvykle organizovány podle typů soudních řízení, do nichž spadají. Níže uvádíme některé z nejběžnějších příkladů:

  • Finanční krádeže (zákazníci, zaměstnanci nebo cizinci)
  • Podvody s cennými papíry
  • Konkurz Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splácet své nesplacené dluhy věřitelům.
  • Selhání dluhu
  • Ekonomické škody (různé typy soudních sporů o vymáhání škod)
  • Soudní spory týkající se fúzí a akvizic
  • Daňové úniky nebo podvody
  • Spory o oceňování společností
  • Žádosti z profesní nedbalosti
  • Praní špinavých peněz
  • Informace o ochraně osobních údajů
  • Rozvodové řízení

Forenzní účetní typy

Kariéra ve forenzním účetnictví

Pro účetní, kteří chtějí jít do forenzního účetnictví, existuje široká škála kariérních možností. V závislosti na zastoupeném klientovi a povaze soudu se práce a odpovědnost mohou výrazně lišit. Například práce na osobním rozvodu versus skandál Enron by byla naprosto odlišná.

Mezi typy činností prováděných těmito specializovanými účetními patří vyšetřování podvodů, vyčíslení škod, ocenění společnosti nebo posouzení daňových účtů.

Kariérní postup na pozici se může lišit, ale obvykle vyžaduje několikaletou tradici auditu ve veřejné účetní firmě. Existuje několik profesionálních akreditací Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA, které mohou účetní získat pro další kariéru ve forenzním účetnictví.

  1. Certifikace Chartered Financial Analyst® (CFA®)
  2. Certifikace Certified Public Accountant (CPA)
  3. Označení Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA®)
  4. Označení Certified Financial Planner® (CFP®)
  5. Certifikace Financial Risk Manager (FRM®)
  6. Certifikace Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce forenzním účetnictvím, co to je a jakou důležitou funkci mu slouží právní systém. Posláním Finance je pomáhat vám rozvíjet svou kariéru as ohledem na tento cíl budou tyto další finanční zdroje velkou pomocí:

  • Etika účetnictví Etika účetnictví Etika účetnictví je důležitým tématem, protože jako účetní jsme klíčoví pracovníci, kteří přistupují k finančním informacím fyzických a právnických osob. Tato moc zahrnuje také potenciál a možnosti zneužití informací nebo manipulace s čísly za účelem zlepšení vnímání společnosti nebo vynucení správy příjmů.
  • Auditovaná účetní závěrka Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditované finanční výkazy pomáhají osobám s rozhodovací pravomocí
  • Peněžní krádež Peněžní krádež Peněžní krádež odkazuje na krádež hotovosti, která již byla za určité období zaznamenána v účetních knihách. Tento podvod je spáchán
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found