Prodej 363 - Porozumění fungování procesu prodeje 363

Prodej 363 označuje prodej aktiv organizace. Hmotná aktiva Hmotná aktiva jsou aktiva ve fyzické podobě, která mají hodnotu. Mezi příklady patří pozemky, budovy a zařízení. Hmotný majetek je vidět a cítit a může být zničen požárem, přírodní katastrofou nebo nehodou. Na druhé straně nehmotná aktiva postrádají fyzickou formu a skládají se z věcí, jako je duševní vlastnictví, podle článku 363 zákona o bankrotu v USA. Prodej umožňuje dlužníkům plnit své závazky vůči věřitelům Nejlepší banky v USA Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA od února 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, které vznikly po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913 prodejem jejich aktiv a využitím prostředků shromážděných k vyrovnání jejich dluhů.

Nabyvatelé aktiv těží z možnosti získat hodnotná aktiva, která neobsahují zádržná práva, pohledávky ani jiná zatížení - často za diskontní ceny. Úpadkový soud uděluje zmocněnému nebo správci pravomoc prodat aktiva organizace, i když existuje námitka od mladších věřitelů. Juniorská tranše Juniorská tranše je nezajištěný dluh, který má nižší prioritu splácení než jiné dluhy v případě výchozí. Označuje se také jako podřízený dluh po soudním jednání o jejich návrhu.

363 Prodej

Prodej 363 dává dlužníkovi v držení větší kontrolu nad dispozicí s aktivy, než je tomu v případě, kdy je správci povoleno prodat aktiva podle likvidačního bankrotu podle kapitoly 7. Držitel dlužníka kontroluje nakládání s aktivy pod ochranou konkurzního soudu, což dlužníkovi dává příležitost kontrolovat podmínky obchodu nabízené během dražební dražby. Při likvidačním bankrotu podle kapitoly 7 zcizený správce zbohatne s aktivy bez účasti dlužníka.

Proces prodeje 363

Proces prodeje 363 je přímý, i když přesné postupy pro prodej každé organizace se mohou lišit a každý úpadkový soud může rozhodnout, že použije svůj vlastní postup. Většina 363 prodejů používá něco podobného následujícímu procesu:

1. Dlužník prodává aktiva potenciálním kupujícím

Prodej 363 začíná tím, že dlužník uvede na trh aktiva organizace, aby přilákal potenciální kupce. Pokud existuje několik zájemců o odběratele, dlužník se usadí s uchazečem s nejvyšší nabídkou, aby působil jako uchazeč o pronásledování koně. Cena tohoto uchazeče funguje jako základní cena pro aukční nabídky a ostatní uchazeči použijí tuto nabídku jako referenční hodnotu.

Uchazeč o pronásledování koně pomáhá stanovit „minimální“ cenu aktiv, která mají být prodána v aukci, čímž chrání dlužníka před situací, kdy by za svá aktiva mohli obdržet pouze nepřiměřeně nízké nabídky. Na oplátku dlužník nabízí odměny za pronásledování koně, jako jsou poplatky za rozchod. Poplatek za rozchod Poplatek za rozchod, označovaný také jako poplatek za ukončení, je pokuta, která se platí při fúzích a akvizicích, pokud prodejce z dohody vycouvá. Poplatek je nutný k vyrovnání původního kupujícího za čas a prostředky vynaložené na vyjednání dohody. , úhrada určitých výdajů nebo nabídkové podmínky příznivé pro uchazeče o pronásledování koně. Dlužník a uchazeč o pronásledování koně společně připravují dohodu o koupi aktiv, která stanoví podmínky aukčního prodeje.

2. Dlužník podá návrh na konkurzní soud

Po přípravě smlouvy o koupi aktiv dlužník poté požaduje soudní souhlas s prodejem aktiv v aukci, kterou zadá soud. Dlužník se také domáhá souhlasu soudu s postupy a pravidly, která se mají použít během dražby, a také se souhlasem s jakýmikoli pobídkami nabízenými uchazeči o pronásledování koně. Formát konkurenceschopné nabídky v konkurzní aukci je navržen tak, aby maximalizoval cenu, kterou dlužník obdrží za aktiva v prodeji. Aukční postupy mohou vyžadovat minimální přírůstky nabídek a nabídnout lákadlům, jako jsou výlučná práva - na stanovenou dobu - ucházet se o určitý majetek.

3. Konkurzní soud schvaluje prodej majetku

Návrh na schválení může požadovat, aby soud urychlil nabídkové řízení. Schválení postupů může trvat až sedm dní, poté dlužník informuje zájemce o aukci. Soud může účastníkům nabídnout až 30 dnů na podání nabídek. Trvání nabídkového období se obvykle liší v závislosti na typu draženého majetku.

Po skončení dražební doby a uzavření dražby je aukce zahájena. Dlužník zveřejní nabídky od zainteresovaných kupujících a poté v transparentní atmosféře vybere vítěznou nabídku.

4. Prodej aktiva úspěšnému uchazeči

Po ukončení dražení a oznámení vítězného dražitele musí soud schválit prodej aktiva před jeho převodem na úspěšného dražitele. Pokud existují strany, které vznesou námitku proti prodeji, musí uvést důvody svých námitek a v tomto okamžiku předložit svůj návrh konkurznímu soudu. Dlužník musí soudu rovněž prokázat, že prodej aktiva má rozumný obchodní účel, a uvést, zda se tržní hodnota aktiva zvyšuje nebo snižuje.

Konkurzní soud si vyhrazuje právo schválit nebo zamítnout prodej aktiv v závislosti na problémech, které mu byly předloženy. Jedním z důvodů pro získání souhlasu s prodejem soudem je, aby soud rozhodl, že prodej aktiv byl proveden za „spravedlivou protihodnotu“, a snížil tak riziko podvodné výzvy k převodu. Pokud soud rozhodne, že prodej aktiv proběhl „v dobré víře“, nabízí toto rozhodnutí ochranu prodeje aktiv před možným obrácením při odvolání.

Výhody prodeje 363

Prodej 363 zadaný konkurzním soudem přináší výhody všem zúčastněným stranám. Dlužníci, kteří nechtějí projít reorganizací, těží z příležitosti maximalizovat výnosy z prodeje svých aktiv prostřednictvím konkurenčního nabídkového řízení. Kupující dostanou možnost koupit aktiva za výhodnou cenu se souhlasem soudu a bez obav o zvrat prodeje, pokud je aukce provedena správně a soud rozhodne, že prodej proběhl v dobré víře. Kupující mají prospěch také z toho, že získají vlastnictví aktiv, která jsou osvobozena od zástavního práva nebo nároku.

Výprodej 363 přináší výhody věřitelům. Jako klíčové zúčastněné strany v procesu bankrotu mohou vznést námitky proti jakýmkoli návrhům, které dlužník předloží soudu, nebo je schválit. Pokud například dlužník požaduje souhlas s prodejem aktiv kupujícímu při nižším ocenění, než je reálná tržní hodnota nebo nejvyšší nabídka jiného uchazeče, musí soud před udělením souhlasu nebo zamítnutí vyslechnout námitky věřitele.

Prodej 363 také umožňuje zajištěným věřitelům umístit „úvěrovou nabídku“, která může zrušit některé nebo všechny dluhy, které dlužník dluží věřiteli. Když je kolaterál, který sloužil jako záruka za půjčku dříve poskytnutou dlužníkovi, uveden do dražby, není zajištěný věřitel omezen pouze na nabídku hotovosti za zajištění - může se místo toho rozhodnout nabídnout částku dluhu, který jim dluží dlužníkem půjčky, za kterou aktivum sloužilo jako zajištění.

Nabízení kreditů - příklad

Podívejme se na příklad nabízení úvěru: Předpokládejme, že věřitel A půjčil společnosti 750 000 USD společnost, která nyní uskutečňuje prodej 363, přičemž půjčka je plně zajištěna aktivem společnosti, což je vinobraní jukebox ze 60. let podepsaný Elvisem Presleym. Aniž by musel čerpat svůj provozní kapitál nebo jinou hotovost nebo rezervy peněžních ekvivalentů - nebo si vzít půjčku na financování nákupu - věřitel A může jednoduše učinit úvěrovou nabídku na jukebox ve výši 685 000 $, částka jistiny stále dlužná dlužníkovi půjčka. Pokud se ukáže, že jde o vítěznou nabídku, může se věřitel A zmocnit jukeboxu, aniž by za něj musel platit hotovost, ale pouze tím, že dlužníkovi připíše, že půjčku splatil (s výhradou souhlasu konkurzního soudu).

Omezení prodeje 363

Některým zainteresovaným potenciálním kupcům aktiv při prodeji 363 může být nepříjemná transparentní povaha konkurzního řízení, které zveřejňuje jejich nabídky. Vysoká úroveň transparentnosti vystavuje kupující většímu riziku, že budou překonáni. Rovněž mít několik zájemců o koupi může zkomplikovat jednání pro uchazeče o pronásledování koně.

Dalším omezením prodeje 363 je to, že pokud způsob, jakým je prováděn, neodpovídá požadavkům konkurzního soudu, nebude prodej aktiv soudem schválen. Pokud soud rozhodne, že prodej nebyl proveden v dobré víře, může být prodej v odvolacím řízení obrácen a dlužník bude muset celý proces projít znovu, aby mohl úspěšně uzavřít prodej 363.

Další zdroje

Finance nabízí certifikační program Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Insolvence Insolvency Insolvency se týká situace, ve které firma nebo fyzická osoba není schopna plnit finanční závazky vůči věřitelům v době, kdy jsou dluhy splatné. Insolvence je stav finanční tísně, zatímco bankrot je soudní řízení.
  • Reorganizace osvobozená od daně Reorganizace osvobozená od daně Aby se transakce kvalifikovala jako reorganizace osvobozená od daně, musí splňovat určité požadavky, které se velmi liší v závislosti na formě transakce.
  • Likvidační hodnota Likvidační hodnota Likvidační hodnota je odhad konečné hodnoty, kterou obdrží držitel finančních nástrojů při prodeji nebo likvidaci aktiva
  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found