Likvidace LIFO - definice, jak to funguje, proč k ní dochází

Likvidace LIFO se týká praxe prodeje nebo vydávání starších zásob zboží nebo materiálu v inventáři společnosti. Inventář Inventář je běžný účet aktiv nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. . Dělají to společnosti, které používají LIFO (last in, Fprvní Óut) Last-In First-Out (LIFO) Metoda ocenění Last-in First-out (LIFO) je založena na praxi, kdy jsou aktiva vyprodukována nebo získána jako poslední, která má být zaúčtována do nákladů. Jinými slovy, v rámci metody LIFO se nejnovější zakoupené nebo vyrobené zboží nejprve odstraní a zaúčtuje do nákladů. Proto staré náklady na zásoby zůstávají na metodě ocenění zásob. K likvidaci dochází, když společnost využívající LIFO prodá více zboží nebo vydá více starých akcií, než nakoupí.

Likvidace LIFO v účetnictví

Rozpis likvidace LIFO

Likvidace LIFO může narušit čistý provozní příjem společnosti Provozní příjem Provozní příjem, označovaný také jako provozní zisk nebo zisk před úroky a zdaněním (EBIT), je částka zbývajícího příjmu po odečtení provozních přímých a nepřímých nákladů. Úrokové náklady, úrokové výnosy a další neprovozní zdroje výnosů se při výpočtu provozního výnosu nezohledňují, což obecně vede k vyššímu zdanitelnému příjmu. Ve většině případů společnost používá při prodeji zásob poslední náklady. Inventář Inventář je běžný účet aktiv nalezený v rozvaze, který se skládá ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. . Čím menší je počet uskutečněných nákupů nebo vyprodukovaných položek, tím dále musí společnost přejít do svého staršího inventáře.

Když začnou prodávat zásoby nad rámec posledního nákupu, proces je známý jako likvidace. Jak se společnost vrací zpět do svých vrstev LIFO, využívá své starší zásoby zásob s nižšími náklady. Tento proces vede k nákladům na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS se často snižuje a zvyšuje hrubý zisk, což znamená více zaznamenaného příjmu, který lze zdanit.

Proč dochází k likvidaci LIFO

Existuje několik důvodů, proč dochází k likvidaci LIFO, včetně:

  • Náhlý peněžní tok Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Ve společnosti existuje mnoho typů problémů s CF.
  • Nečekaný nárůst poptávky po zboží, které společnost prodává
  • Nedostatek novějších zásob (buď z důvodu selhání / neschopnosti nákupu nebo problému s výrobou)
  • Potřeba přemístit nebo se zbavit inventáře, pravděpodobně kvůli touze po úložném prostoru pro novější a / nebo více zboží, které odpovídá potřebám a potřebám spotřebitelů

Na konci dne jsou společnosti obecně neochotné sladit nižší náklady na zboží ze svého starého inventáře se současnými vyššími prodejními cenami, protože když to řekneme „hlava na hlavě“, znamená to, že společnost vykazuje větší rezervu příjmů, které vláda může vzít daně Účetnictví pro daně z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. z. Tento proces významně ovlivňuje zisky společnosti a může významně ovlivnit její výsledek.

Likvidace LIFO je obvykle vyhrazena společnostem, které jsou buď v nějaké finanční krizi, nebo se snaží udržet své sklady čisté pro zboží, které předpokládají v budoucnu.

Související čtení

Doufáme, že se vám líbilo číst vysvětlení Finance o likvidaci LIFO. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Dny prodeje v inventáři (DSI) Dny prodeje v inventáři (DSI) Dny prodeje v inventáři (DSI), někdy známé jako dny inventáře nebo dny v inventáři, jsou měřítkem průměrného počtu dnů nebo času
  • LIFO vs. FIFO LIFO vs. FIFO Uprostřed probíhající debaty o účetnictví LIFO vs. FIFO není vždy snadné rozhodnout, kterou metodu použít. LIFO a FIFO jsou dvě nejběžnější techniky používané při oceňování nákladů na prodané zboží a zásob.
  • Obrat zásob Obrat zásob Obrat zásob, neboli poměr obratu zásob, udává, kolikrát společnost prodá a nahradí své zásoby zboží během daného období. Zvažuje náklady na prodané zboží ve srovnání s jeho průměrným inventářem za rok nebo v jakémkoli stanoveném časovém období.
  • Systém Perpetual Inventory Systém Perpetual Inventory Systém Perpetual Inventory zahrnuje sledování inventáře po každém nebo téměř každém větším nákupu. V systémech stálého inventáře se náklady na prodané zboží (COGS) aktualizují v účetních záznamech, aby se zajistilo, že účetní knihy přesně odrážejí počet zboží ve skladu nebo ve skladu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found