Shrnutí - přehled, součásti a důležitost

Shrnutí je první částí podnikatelského plánu Neziskový podnikatelský plán Neziskový podnikatelský plán je jednoduše plánem neziskové organizace, který nastiňuje její cíle a cíle, jak může dosáhnout stanoveného účelu nebo návrhu, který poskytuje stručný přehled dokumentu a obsahuje jeho hlavní body. Jinými slovy, jedná se o zhuštěnou verzi úplného obchodního plánu nebo návrhu. Primárně se používá v obchodním světě, ale je možná i jeho aplikace v akademické sféře.

Shrnutí

Rozdělení shrnutí

Obecně je shrnutí relativně krátké, s průměrnou délkou jedné až čtyř stránek. Měl by být napsán v krátkých odstavcích s použitím jasného a stručného jazyka Jazyk podnikání - mluvíte to? V obchodním jazyce existují tři klíčová slova - účetnictví, finance a ekonomika. I když v podnikání existuje mnoho dalších oborů, například vhodných pro cílové publikum. Jeden by měl dobře znát cílové publikum dokumentu, aby zprávu sdělil co nejjasněji. Souhrn navíc musí mít podobnou strukturu a tok jako hlavní dokument.

Shrnutí nesmí být zaměňováno s abstraktem dokumentu. Abstrakt je doplňkovým přehledem většího dokumentu, který sám o sobě nepřináší čtenáři velkou hodnotu. Na druhou stranu je shrnutí kratší verzí hlavního dokumentu a lze jej číst samostatně, protože poskytuje všechny klíčové body dokumentu.

Součásti shrnutí

Navzdory skutečnosti, že se složky shrnutí mohou lišit v závislosti na specifikách hlavního dokumentu, některé hlavní části jsou stále uvedeny ve většině shrnutí. Klíčové komponenty obvykle zahrnují:

  • Přehled podnikové struktury společnosti / firmy Struktura společnosti se týká organizace různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Identifikace hlavního problému nebo tvrzení
  • Analýza problému nebo tvrzení s podpůrnými fakty, údaji a čísly
  • Možná řešení a jejich odůvodnění
  • Jasně definované závěry

Důležitost shrnutí

Primárním cílem shrnutí je poskytnout zkrácenou verzi hlavního dokumentu, například obchodního plánu, a upoutat pozornost čtenáře. Vzhledem k tomu, že čtenáři obchodních plánů a zpráv (investoři, věřitelé a vedoucí pracovníci na úrovni C) obecně nemají čas číst všechny zdlouhavé dokumenty, které dostávají, může vám dobře napsané shrnutí pomoci upoutat jejich pozornost a následně dosáhnout obchodní cíle.

Protože shrnutí je počátečním vyjádřením celého dokumentu, mělo by pokrývat hlavní části plánu nebo návrhu a označovat body, které jsou rozpracovány v konečném dokumentu.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Nejlepší písmo pro životopis Nejlepší písmo pro životopis Jako zásadní vizuální stránka životopisu může vybrané písmo hrát důležitou roli při získávání tolik vyhledávané práce jednotlivce. Nejlepší písmo pro životopis je čitelné a příjemné pro čtenáře. Zjistěte, proč jsou Times New Roman, Arial, Calibri nejlepší písma, která lze použít
  • Průvodní dopis Průvodní dopis Průvodní dopis je oficiální dopis, který vyjadřuje zájem a důvod, proč se hodláte ucházet o pozici ve společnosti při podávání žádosti o zaměstnání.
  • Profesionální reference Profesionální reference Profesionální reference jsou osoby, které se mohou zaručit za vaši kvalifikaci pro práci na základě jejich vhledu do vaší pracovní morálky, dovedností, silných stránek a úspěchů. Typickým profesním odkazem je bývalý zaměstnavatel, klient, kolega, učitel, vedoucí atd.
  • Obnovit slova výkonu Obnovit slova výkonu Obnovit slova výkonu jsou slova nebo fráze, která pomáhají životopisu uchazeče vyniknout nad ostatními. Jsou to obvykle akční slova, která jsou stávkující a pomáhají popsat úkoly a odpovědnosti, které byly zpracovány v minulých zaměstnáních.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found