NIMBY - definice, důvody a praktický příklad

NIMBY, zkratka, která znamená Not n My Back Yard, se používá k charakterizaci odporu obyvatel vůči navrhovanému plánu rozvoje Model rozvoje nemovitostí Model rozvoje nemovitostí obvykle sestává ze dvou částí: Souhrn obchodů a Model peněžních toků. V části Souhrn dohod jsou všechny důležité předpoklady v jejich oblasti. NIMBY popisuje fenomén, ve kterém komunity neústupně odolávají rozvojovému plánu poblíž jejich území bez ohledu na to, zda jsou generovány pozitivní nebo negativní externality.

NIMBY

Porozumění konceptu NIMBY

NIMBY se používá k popisu komunit, které jednají ve svých vlastních zájmech a staví se proti okolnímu rozvoji Realitní investiční fond (REIT) Realitní investiční fond (REIT) je investiční fond nebo cenný papír, který investuje do nemovitostí vytvářejících příjmy. Fond provozuje a vlastní společnost akcionářů, kteří přispívají penězi na investice do komerčních nemovitostí, jako jsou kancelářské a bytové domy, sklady, nemocnice, nákupní centra, ubytování studentů, hotely, které by jinak podpořili a měli z nich prospěch, pokud by vývoj nedojde k jejich blízkosti.

Koncept NIMBY vysvětluje (1) fenomén nízkého přijetí ze strany veřejnosti k novému vývoji a (2) důvod silného nesouhlasu s novým vývojem ze strany těch, kteří žijí v těsné blízkosti navrhovaného místa.

Důvody, proč se NIMBY staví proti novým rozvojovým projektům

Podle studií často existuje nespravedlivý odpor vůči rozvojovým projektům. Ať už je projekt pro komunitu přínosný nebo ne, komunity se obávají neznámého. Projekty, které jsou přínosné pro komunitu, často stále čelí silnému odporu, protože NIMBY mají pocit, že nové vývojové projekty způsobí negativní externality (i když to tak nemusí být!).

NIMBY nesouhlasí s novými vývojovými projekty hlavně kvůli:

1. Nedostatek důvěry

Obyvatelé nevěří, že vývojáři budou jednat v nejlepším zájmu obyvatel. NIMBY funguje jako ochranný mechanismus - bez ohledu na to, jak prospěšný může být vývoj, komunity se obávají, že ve hře mohou být i jiné motivy.

2. Ředění kultury

Jednotlivci v komunitě se ztotožňují se svou vlastní skupinou. Když se v blízkosti jejich komunity uskuteční nový plán rozvoje, obyvatelé mají často pocit, že jejich kulturu ohrožují cizí lidé.

3. Strach ze změny

Komunity se bojí změny. Námitky jsou hluboce zakořeněny ve strachu, že nový vývoj změní identitu nebo charakter místa, se kterým mají obyvatelé silné spojení.

Příklady reakcí NIMBY pro různé vývojové projekty

Následuje několik příkladů reakcí NIMBY na dva vývojové projekty.

1. Letiště

Stavba letišť je nutností; preference pro leteckou dopravu stále roste. Přestože výstavba letišť představuje významnou výhodu pro celou komunitu prostřednictvím pracovních příležitostí, mezinárodního propojení, cestovního ruchu atd., NIMBY zdůrazní znečištění ovzduší, zvýšený provoz, tvorbu hluku a omezení výšky.

2. Bydlení

Výstavba bytových struktur prospívá celkové ekonomice tím, že zvyšuje dostupnost bydlení a zlepšuje ekonomické podmínky lokality. Souhrnná nabídka a poptávka Souhrnná nabídka a poptávka odkazuje na koncept nabídky a poptávky, ale je aplikována v makroekonomickém měřítku. Agregovaná nabídka a agregátní poptávka jsou vyneseny proti agregované cenové hladině v zemi a agregovanému množství vyměněného zboží a služeb a poskytují pracovní příležitosti. NIMBY zdůrazní potenciálně zvýšenou kriminalitu, sníženou užitečnost pro stávající obyvatele a narušení zvýšeného provozu.

Praktický příklad NIMBY: Vancouver RainCity Housing

Následující příklad dokonale ilustruje, že některé reakce NIMBY nejsou oprávněné. Komunity se bojí neznáma více než toho, zda bude projekt generovat pozitivní nebo negativní externality. Jak uvedla Alice Sundberg, spolupředsedkyně Regionálního řídícího výboru pro bezdomovectví, pokud jde o příklad RainCity Housing níže: „Je to strach z neznáma, je to strach ze změny.“

RainCity Housing je skupina, která poskytuje domy lidem žijícím s duševními chorobami, závislostmi a dalšími výzvami. Když se organizace připravovala na otevření svého bytového zařízení v roce 2012, čelila této organizaci obrovskému odporu a odporu.

Komunita, podnikatelé a obyvatelé se zúčastnili schůzí radnice, aby vyjádřili nespokojenost a hněv s výstavbou bytového zařízení. Obava spočívala v tom, že tito nájemci budou mít obavy o bezpečnost a přilákají do sousedství drogové dealery. Projekt společnosti RainCity Housing se stal tak kontroverzním, že výkonný ředitel byl ohrožen smrtí.

O šest let později se počáteční reakce NIMBY zmenšovala, protože nájemníci se úspěšně integrovali a našli zaměstnání. Lidé, kteří se silně postavili proti projektu, si uvědomili, že nevznikají žádné negativní externality. Ve skutečnosti komunita dokonce zažila zlepšení.

Zdroj

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy.
  • Třída aktiv Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy.
  • Project Finance Project Finance - Primer Primátor financování projektu. Financování projektu je finanční analýza úplného životního cyklu projektu. Analýza nákladů a přínosů se obvykle používá
  • Společný podnik v oblasti nemovitostí Společný podnik v oblasti nemovitostí Společný podnik v oblasti nemovitostí (JV) hraje klíčovou roli při vývoji a financování většiny velkých projektů v oblasti nemovitostí. Společný podnik je dohoda

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found