Pákové finance - Jak se pákový efekt používá ke zvýšení návratnosti kapitálu

Financování pomocí pákového efektu je použití nadměrné výše dluhu, na rozdíl od vlastního kapitálu nebo hotovosti, k financování nákupu investičních aktiv. Financování pomocí pákového efektu se provádí s cílem zvýšit potenciální návratnost investice za předpokladu, že se investice zvýší.

Soukromý kapitál Profil kariéry v soukromém kapitálu Analytici a spolupracovníci v oblasti soukromého kapitálu vykonávají podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „přechodu na stranu nákupu, firmy a pákový odkup. Leveraged Buyout (LBO) Pákový odkup (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla návratnosti interní sazby IRR> 20% firmy budou zaměstnávat jako pokud možno větší páka ke zvýšení vnitřní návratnosti investice nebo IRR Vnitřní míra návratnosti (IRR) Vnitřní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, díky níž je čistá současná hodnota (NPV) projektu nulová. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. .

pákové financování

Účinky pákového efektu

Efektivní náklady na dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou návratnost, kterou společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. je nižší než vlastní kapitál (protože držitelé dluhů jsou vždy vyplaceni před vlastníky kapitálu - proto je nižší riziko).

Pákový efekt však zvýší volatilitu příjmů a peněžních toků společnosti. Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho typů CF, stejně jako riziko půjčování nebo vlastnictví uvedené společnosti. Tato rizika budou zahrnovat faktory, jako jsou (ale nejen) změny v likviditě společnosti, stabilita jejího odvětví a posuny v ekonomice, jako jsou úrokové sazby.

Analytici musí rozumět tomu, jak společnost využívá pákový efekt k hodnocení jejích rizikových a výnosových charakteristik. Pochopení pákového efektu může také pomoci při předpovídání peněžních toků, což umožňuje výběr vhodné diskontní sazby pro zjištění současné hodnoty firmy.

Příklad toho, jak pákové financování zvyšuje výnosy

Zde je jednoduchý příklad toho, jak přesně pákové financování zvyšuje návratnost kapitálu.

Na ilustraci níže uvádíme 3 příklady:

  1. Žádná páka - 100% financování z vlastního kapitálu
  2. Mírný pákový efekt - 70% financování kapitálem (30% dluh)
  3. Vysoká páka - 40% financováno vlastním kapitálem (60% dluh)

Všimněte si, jak se interní míra návratnosti kapitálových investorů postupem času zvyšuje, jak se přidává další páka. Předpokládali jsme, že veškerý dluh je odepisován na stejné platby po dobu 5 let.

Screenshot šablony finanční páky

Chcete-li se dozvědět více a jak vytvořit takový model, podívejte se na naše kurzy finančního modelování!

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Co je pákové financování ve finanční instituci?

V rámci investiční banky je divize odpovědná za Leveraged Finance odpovědná za služby související s klientovým odkupem. Tyto služby obvykle zahrnují strukturování, správu a poradenství v oblasti financování dluhu při akvizicích.

Například pokud soukromoprávní společnost zkoumá různé možnosti financování ve snaze získat jinou společnost, divize Leveraged Finance představí různé typy dluhů, které by klientská firma mohla získat (bankovní dluh, dluh s vysokým výnosem, syndikované půjčky atd.) ). Následně by to pomohlo klientské firmě určit nejlepší možnost na základě jejich kapitálové struktury a operací.

Jakmile firma zvýšila dluh, oddělení financí s pákovým efektem uvede na trh nabídky dluhových investorů a pomůže firmě získat kapitál potřebný pro jejich získání.

Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte Interaktivní mapu kariéry Finance.

Co dělají finanční analytici s pákovým efektem?

Úloha finančního analytika s pákovým efektem se do značné míry dělí mezi analýzu úvěru a rizika, strukturování dluhu a komunikaci s klienty. Analytici jsou odpovědní za prozkoumání úvěrového profilu svých klientů a dluhových investorů, analýzu potenciálních výnosů jejich sponzorů a také za použití modelů Excel k určení optimální kapitálové struktury na základě finančních projekcí jejich klientů.

Kariérní výhled

V divizích Leveraged Finance existuje mnoho oblastí odborných znalostí, zejména vznik transakcí, průzkum kapitálového trhu, správa aktiv / portfolia a prodej a obchodování s dluhovými nástroji. Jelikož divize Leveraged Finance obvykle pracují s méně zavedenými firmami, nabízí to řadu příležitostí k navázání kontaktu a spolupráci se soukromými kapitálovými společnostmi, což může být atraktivní pro lidi, kteří mají v soukromém kapitálu zájmy a ambice.

Více zdrojů

Doufáme, že to byl užitečný průvodce pro finanční páku a jak páka zvyšuje návratnost kapitálu (a zvyšuje odpovídající riziko). Chcete-li se dál učit, prozkoumejte níže příslušné finanční zdroje:

  • Rekapitalizace s využitím pákového efektu Rekapitalizace s využitím pákového efektu K rekapitalizaci s využitím pákového efektu dochází, když se emitent obrátí na dluhové trhy za účelem prodeje dluhopisů a výtěžek použije k odkupu vlastního kapitálu.
  • Pákové poměry Pákové poměry Pákový poměr udává úroveň dluhu, který vznikl podnikatelskému subjektu oproti několika dalším účtům v jeho rozvaze, výkazu zisku a ztráty nebo výkazu peněžních toků. Šablona aplikace Excel
  • Pákový odkup LBO LBO Buy-Side Tento článek je konkrétně o LBO na straně nákupu podnikových financí. Při pákovém odkupu (LBO) využívá společnost soukromého kapitálu co největší páku k získání podniku a maximalizaci vnitřní míry návratnosti (IRR) kapitálových investorů. Subjekty kupujícími LBO zahrnují soukromé kapitálové společnosti, životní pojišťovny, zajišťovací fondy, penzijní fondy a podílové fondy.
  • Model LBO Model LBO Model LBO je postaven v aplikaci Excel k vyhodnocení transakce s využitím pákového odkupu (LBO), akvizice společnosti financované z významného množství dluhu.
  • Kariéra v oblasti soukromého kapitálu Profil kariéry v soukromém kapitálu Analytici a spolupracovníci v oblasti soukromého kapitálu vykonávají podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „promoci“ na stranu nákupu,

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found