Rychlost výnosu - roční tržby, metrika pro společnosti s vysokým růstem

Tržby Tržby Tržby Tržby jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. Run Rate je ukazatel finanční výkonnosti, který bere aktuální výnosy společnosti v určitém období (týden, měsíc, čtvrtletí atd.) A převádí je na roční částku, čímž se získá celoroční ekvivalent. Tuto metriku často používá rychle rostoucí společnosti, protože data stará i několik měsíců mohou podceňovat současnou velikost společnosti. Dalším termínem je míra běhu prodeje.

Obecně platí, že míra běhu používá aktuální finanční informace, jako jsou současné tržby a současné výnosy, k předpovědi Finanční prognóza Finanční prognóza je proces odhadu nebo předpovědi toho, jak bude podnik v budoucnu fungovat. Tento průvodce, jak sestavit výkon finanční prognózy. Při extrapolaci současných finančních informací a výkonnosti existuje implicitní předpoklad, že současné finanční prostředí se v budoucnu významně nezmění.

časovač rychlosti výnosu

Zjistěte více v našich kurzech finančního modelování!

Vzorec míry výnosu

Míra běhu = Výnosy v období / počet dní v období x 365

Výnosy Tržby Tržby Tržby jsou příjmy, které společnost přijala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. Run Rate bere informace o současné finanční výkonnosti a prodlužuje ji o delší časové období. Uvažujme o následujícím příkladu: Společnost XYZ generuje v prvním čtvrtletí roku 2017 tržby ve výši 5 milionů USD. Prezident společnosti chce zjistit, jaké tržby bude pravděpodobně jeho společnost generovat po zbytek roku, pokud se podmínky nezmění. Pro tento účel může použít výnosovou rychlost. V tomto případě společnost XYZ pracuje s výnosovou rychlostí 20 milionů dolarů ročně.

Když společnost používá data, která jsou v současné době k dispozici, k vytváření projekcí o budoucím finančním výkonu za celý rok, říká se, že tato data anualizuje. Výše uvedený příklad je případem anualizace dat.

Proč společnosti používají míru výnosu?

Rychlost výnosu může být velmi užitečným ukazatelem finanční výkonnosti pro mladou společnost, která podniká pouze krátkou dobu. Rychlost výnosu může být obzvláště mocným nástrojem, pokud je společnost relativně jistá, že se finanční prostředí zásadně nezmění.

Začínající firmy mohou také při pokusech o získání finančních prostředků pro obchodní činnost citovat údaje o výnosech nebo o výdělcích. Společnost, která nemá dlouhou zavedenou kreditní bilanci, může zabezpečit prostředky na základě své míry výnosu. Rychlost výnosu může být také užitečná, když firma provede zásadní změny ve své provozní struktuře a řízení. Míru výnosu lze použít jako měřítko ke zjištění, zda změny zlepšily finanční výkonnost společnosti či nikoli.

Riziko používání výnosu

# 1 Změny v prostředí

Rychlost výnosu, stejně jako všechna čísla Run Rate, vytváří kritický a často nerealistický předpoklad, že finanční prostředí zůstane v budoucnu relativně nezměněno. Moderní finanční trh je extrémně nepředvídatelný a vrtkavý a činit finanční rozhodnutí pouze na základě údajů typu Run Rate by bylo nesmírně hloupé.

# 2 Sezónnost

Navíc, i když snížíme hrozbu náhlých změn ve finančním prostředí, může být hodnota běhu výnosů a další údaje o typu běhu kurzu velmi klamná.

Zvažte případ sezónních odvětví. Maloobchodníci zaznamenali v prosinci masivní nárůst výnosů i zisků v důsledku zimních prázdnin.

Pokud maloobchodníci, jako jsou Walmart a Target, použijí údaje o výnosech a zisku z tohoto období ke konstrukci sazeb běhu výnosů nebo sazeb běhu zisku, pak by jejich odhady byly značně nadsazené. Na druhou stranu, pokud by vypočítali svůj běh výnosů během pomalejší sezóny roku, nezapočítání vánočního spěchu by vytvořilo klamně nízké údaje.

# 3 Změny ve výkonnosti společnosti

Výnosová míra běhu a další údaje o typu běžecké sazby jsou obvykle konstruovány na základě nejnovějších dostupných údajů a často nezohledňují události, které by mohly v určitém časovém okamžiku způsobit změnu finanční výkonnosti společnosti.

Například technologické firmy jako Microsoft, Sony a Apple mají tendenci zaznamenat růst tržeb a příjmů, kdykoli vydají nový produkt.

Pokud by takové firmy vytvářely údaje typu Run Rate pouze na základě údajů z časového období následujícího po uvedení nového produktu, pak mohou být data zkreslena.

Zjistěte více v našich kurzech finančního modelování!

Výnosová míra - příklad

V lednu 2017 společnost Dropbox pro cloudové úložiště oznámila, že prošla 1 miliardou dolarů v tržbách. Dropbox, založený na vlastním soukromém ocenění společnosti, má hodnotu 10 miliard dolarů. Jakákoli budoucí IPO by byla ovlivněna mírou výnosu. Přečtěte si více o rychlosti běhu Dropboxu zde.

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Aplikace ve finančním modelování

Při vytváření finančního modelu Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů pro společnost v rané fázi nebo typ spouštění, je běžné sestavovat měsíční předpověď. To je pak třeba převést na roční podmínky pomocí vzorce tržeb. Další informace najdete v našem průvodci metrikami ocenění při spuštění Metriky ocenění při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat.

příklad míry výnosu

Související čtení

Další informace najdete v našich kurzech finančního modelování a prostřednictvím následujících zdrojů.

  • Princip uznání výnosů Princip uznání výnosů Princip uznání výnosů určuje proces a načasování, kdy jsou výnosy zaznamenávány a uznávány jako položka v účetní závěrce společnosti. Teoreticky existuje několik okamžiků, kdy by společnosti mohly uznat výnosy.
  • Efektivní roční sazba Efektivní roční sazba Efektivní roční sazba (EAR) je úroková sazba skutečně vydělaná z investice nebo zaplacená z půjčky v důsledku sloučení úroku
  • Prognózy výkazu zisku a ztráty Promítnutí řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found