Subjekt - definice, předpoklad ekonomické entity, typy

Účetní jednotka je organizace vytvořená jednou nebo více fyzickými osobami za účelem vykonávání funkcí podniku a která pro daňové účely udržuje samostatnou právní existenci. Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. . Může být vytvořen na místní nebo státní úrovni.

Subjekt

Subjekty odkazují spíše na strukturu podnikání než na to, co podnikání dělá. Mohou zahrnovat fyzické podnikatele, korporace. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , partnerství, partnerství s ručením omezeným nebo společnosti s ručením omezeným Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a corp.

Předpoklad ekonomického subjektu

Předpoklad ekonomického subjektu je účetní princip, který odděluje transakce prováděné podnikem od jeho vlastníka. Může také odkazovat na oddělení mezi různými divizemi ve společnosti. Každá jednotka vede své vlastní účetní záznamy specifické pro obchodní operace.

Mnoho externích zúčastněných stran Zainteresovaná strana V podnikání je zúčastněnou osobou jakákoli osoba, skupina nebo strana, která má zájem na organizaci a výsledcích jejích akcí. Běžné příklady používají záznamy vedené společností. Vlády a investoři používají finanční záznamy společnosti k hodnocení její výkonnosti. Proto je důležité, aby transakce přesně odrážely činnosti účetní jednotky.

Podle předpokladu ekonomického subjektu osoba hodnotící záznamy společnosti předpokládá, že jsou prověřovány všechny transakce týkající se podnikání. Výhradní vlastník by měl udržovat své obchodní transakce oddělené od vlastních osobních transakcí. Tento předpoklad platí také pro podniky s různými typy činností.

Například pokud společnost provozuje dvě obchodní divize - jedna je hotelový řetězec a druhá je řetězec restaurací - je třeba pro každou divizi vést samostatné účty. Výdaje jedné oblasti podnikání nelze kombinovat s druhou. Vedení samostatných záznamů pomůže společnosti poznat skutečnou hodnotu každé obchodní linie.

Co je omezená odpovědnost?

Omezená odpovědnost vytváří rozdíl mezi podnikem a jeho akcionáři. Podobně jako u principu ekonomické entity odděluje omezená odpovědnost obchodní finance od osobních financí jejich vlastníků. Tyto dva pojmy se však liší několika způsoby. Za prvé, zásada ekonomického subjektu platí pro všechny podnikatelské subjekty bez ohledu na jejich strukturu, zatímco omezená odpovědnost se vztahuje pouze na určité obchodní struktury (například společnost s ručením omezeným).

Zadruhé, zatímco ekonomický subjekt je principem účetnictví, omezená odpovědnost je formou právní ochrany. Princip ekonomického subjektu odděluje finanční transakce společnosti a jejích vlastníků, ale omezená odpovědnost je právní postoj, který brání tomu, aby byl vlastník odpovědný za dluhy a ztráty společnosti.

Druhy obchodních subjektů

1. Jediné vlastnické společnosti

Výhradní vlastnictví Výhradní vlastnictví Výhradní vlastnictví (také známé jako individuální podnikání, živnostník nebo vlastník) je typ neregistrovaného subjektu, který je vlastněn pouze, je podnik, který je fyzickou osobou provozován pro jeho vlastní prospěch. Je to nejzákladnější forma obchodní organizace. Majitelství není odděleno od jeho vlastníků. Závazky podniku jsou součástí osobních závazků jeho vlastníků a podnikání je ukončeno pro případ smrti vlastníka.

Ačkoli není jediným vlastníkem samostatná právnická osoba od svého vlastníka, pro účetní účely je stále samostatnou entitou. Například pro jednotlivého obchodníka, který působí jako jediný vlastník, je snadné založit takovou společnost s minimálními právními omezeními, ale podnikatel má potenciálně neomezenou odpovědnost za své podnikání. Osobně plně odpovídají za veškeré finanční závazky společnosti.

2. Partnerství

Obecné partnerství je dohoda mezi dvěma nebo více lidmi, kteří se spojili, aby podnikli. Každý partner přispívá kapitálem ve formě práce, peněz nebo dovedností a zisky a ztráty jsou sdíleny. Partneři ručí za dluhy společnosti.

V komanditní společnosti je odpovědnost každého partnera omezena na to, co do podnikání investovali. Pokud podnik zkrachuje, nemůže přijít o svůj osobní majetek, jako je tomu v případě neomezené odpovědnosti. V případě partnerství je ve srovnání s jediným vlastníkem k dispozici více zdrojů a kapitálu, ale při rozhodování často dochází ke konfliktu a je třeba sdílet zisky.

3. Společnost s ručením omezeným (LLC)

Majitelé společnosti s ručením omezeným (LLC) mohou využívat výhody provozní flexibility a příjmových výhod a mají také omezenou odpovědnost. LLC jsou podobné komanditní společnosti; u společnosti s ručením omezeným však existuje mnoho právních a zákonných rozdílů. LLC poskytuje svým vlastníkům významnou flexibilitu při strukturování podnikání.

Na mnoha místech má LLC pouze jednoho vlastníka; fungují jako jediný vlastník, ale mají výhodu omezené odpovědnosti. Vzhledem k vysoké míře flexibility však může být vytvoření LLC poměrně zdlouhavým a zdlouhavým procesem.

4. Korporace

Korporační korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. je subjekt, který působí podle státního práva, je omezen na rozsah činnosti vymezený ve své listině nebo stanovách. Stanovy musí být podány u státu, aby vytvořily společnost. Zainteresované strany mají omezenou odpovědnost a zaměstnanci společnosti mohou využívat výhody osvobozené od daně, jako je zdravotní pojištění.

Investoři do společností podléhají tomu, co se běžně nazývá „dvojí zdanění“. První daň platí společnost ze svých zisků a druhou daň platí zúčastněné strany nebo akcionáři ze svých příjmů ze zisků společnosti, jako jsou výplaty dividend. Mezi výhody korporace patří omezená odpovědnost a věčný život firmy, což znamená, že společnost je založena tak, aby existovala věčně, až do smrti jejího původního vlastníka (majitelů). Nevýhody korporace zahrnují vysoké náklady na zahájení podnikání a mnoho složitých vládních předpisů, které je třeba dodržovat.

Závěr

Každý podnikatelský subjekt má své vlastní výhody a nevýhody, jako je omezená odpovědnost a zvýšená byrokracie. Při výběru podnikatelského subjektu je třeba vzít v úvahu daňové předpisy, odpovědnost a podmínky řízení, abyste zjistili, co nejlépe vyhovuje vašemu konkrétnímu obchodnímu modelu.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Stanovy společnosti Stanovy společnosti jsou souborem formálních dokumentů, které prokazují existenci společnosti ve Spojených státech a Kanadě. Aby bylo podnikání
  • Stanovy společnosti Stanovy společnosti Stanovy společnosti jsou pravidla, kterými se řídí způsob fungování společnosti a jedna z prvních položek, které představenstvo stanoví v době založení společnosti. Tyto stanovy se vytvářejí obvykle po předložení stanov
  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Obecné partnerství Obecné partnerství Obecné partnerství (GP) je dohoda mezi partnery o společném založení a podnikání. Jedná se o jeden z nejběžnějších právních subjektů k založení firmy. Všichni partneři v obecném partnerství jsou odpovědní za podnikání a za obchodní dluhy podléhají neomezené odpovědnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found