Jak studovat chytře a studovat méně - tipy pro efektivní studium

Pokud je pro vás těžké pochopit pojmy a uchovat si informace, i když strávíte tolik hodin studiem, naučte se, jak studovat chytře za kratší dobu. Online učení je chytrý způsob, jak studovat podle vlastního pohodlí.

Po čtyři desetiletí učil emeritní profesor Marty Lobdell na Pierce College ve státě Washington psychologii a vysokoškolské studijní dovednosti. Vyvinul techniku, která studentům pomáhá uchovat si informace a naučit je studovat chytře a méně studovat. Níže jsou uvedeny některé strategie podle profesora Lobdella.

Jak studovat chytře a studovat méně téma

# 1. Nastavte čas na studium

Nezapomeňte zahrnout studium do svého pravidelného rozvrhu. Pomůže vám to proměnit studium ve zvyk. Pravidelná kontrola vám také pomůže lépe uchovat informace.

# 2. Nastavte vyhrazený studijní prostor

Vaše prostředí výrazně ovlivňuje vaše chování. Vytvořte studijní oblast, kam můžete umístit všechny své učebnice a materiály, které povzbudí studium. Vyhýbejte se oblastem, jako je ložnice, obývací pokoj nebo jídelna, protože nejsou určeny ke studiu a mohou rušit pozornost.

Někteří studenti dávají přednost studiu v klidném prostředí, jiní poslouchají hudbu. Podle výzkumu Stanfordské univerzity však může rozptýlení negativně ovlivnit schopnost studenta uchovávat informace. Výzkum naznačuje, že hudba nepomůže 10 Špatné studijní návyky, kterým je třeba se vyhnout Studijní návyky se u každého liší. Některé jsou účinné, když se studenti pohybují po vzdělávacím žebříčku, zatímco jiné návyky způsobují více škody než užitku. lidé s učením.

Jak studovat chytře - studujte prostor

Učte se z jakéhokoli studijního prostoru pomocí online kurzů Finance!

# 3. Rozdělte čas studia na sezení

Zkoušeli jste někdy několik hodin bez přestávek, ale nakonec jste nezlepšili známky? Lobdell navrhuje, aby se doba studia rozdělila na zasedání trvající přibližně 20 až 30 minut. Po každém sezení si dejte pětiminutovou přestávku a udělejte něco, co vás baví. Může to být zpěv vaší oblíbené písně, občerstvení nebo rozhovor s přítelem.

Po dokončení všech studijních sezení si dejte lahůdku. Podle Lobdella „věci, které jsou posíleny, máme tendenci dělat více. Věci, které jsou trestány nebo ignorovány, máme tendenci dělat méně.

# 4. Studujte aktivně

Možná si myslíte, že už rozumíte tomu, co jste předešlou noc četli a studovali, ale může to být prostě uznání a ne skutečná vzpomínka na informace. Rozpoznání vyžaduje spouštěč - něco, čeho se během testu nedostanete vždy. Aktivně studujte testováním nebo kvízem. Funguje to, protože potřebujete načíst informace z paměti, což se obvykle neděje při prostém prohlížení poznámek nebo čtení učebnic.

Testování může mít podobu kartiček, online kvízů o přezkoumání nebo odpovědí na otázky na konci kapitoly. Výzkum ukazuje, že testování je nejúčinnější, pokud zahrnuje bezplatné vyvolání naučeného obsahu ve srovnání s úkoly rozpoznávání, jako jsou otázky s výběrem odpovědí nebo otázky „True or False“. Výzkum také ukazuje, že testování je prospěšné pro studenty od předškolního věku až po odborné vzdělávání.

Kurz Finance’s Building a Financial Model in Excel pro začínající finanční analytiky zahrnuje mnoho praktických cvičení, která vám pomohou otestovat se.

Jak studovat Smart - Flash karty

# 5. Ve třídě si dělejte poznámky

Jde nad rámec psaní klíčových slov, abyste si pamatovali. Rozšiřte své poznámky co nejdříve, abyste podpořili své počáteční učení. Pokud něčemu nerozumíte, zeptejte se hned po hodině spolužáka nebo dokonce svého instruktora.

# 6. Shrňte nebo učte, co se naučíte

Shrnutí vám pomůže zjistit, zda tématu rozumíte. Můžete mluvit nahlas nebo s někým jiným. Schopnost někoho naučit koncept znamená, že tomuto konceptu rozumíte dost dobře na to, abyste jej vysvětlili.

Jak studovat chytře - učit ostatní

# 7. Použijte metodu SQ3R

Jedním ze způsobů, jak účinně používat učebnici, je metoda SQ3R. SQ3R znamená:

  • Průzkum: Naskenujte text a poznamenejte si záhlaví, grafy, tučné fráze nebo cokoli jiného, ​​co na vás vyskočí.
  • Otázka: Zeptejte se a napište si otázky o tom, co jste zkoumali. Co víš a co chceš vědět?
  • Číst: Přečtěte si text a nezapomeňte na své otázky.
  • Recitovat: Svými vlastními slovy opakujte, co jste právě četli, abyste si text pamatovali.
  • Posouzení: Zkuste odpovědět na otázky, které jste si dříve zapsali, bez použití vlastních poznámek. Přečtěte si znovu části, kterým plně nerozumíte.

# 8. Používejte mnemotechnické pomůcky

Zkratky, asociace obrázků a vytvořené výroky vám také mohou pomoci vyvolat nebo uchovat informace. Příkladem populární mnemotechniky je název ROY G. BIV, který představuje počáteční písmena barev duhy.

Dodatečné zdroje

Corporate Finance Institute má řadu kurzů a zdrojů, které vám mohou pomoci naučit se a posunout vaši kariéru! Studujte chytře a podívejte se na ně níže:

  • Kurzy podnikového financování zdarma
  • Certifikace finančního modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari
  • Jak uspět v eLearningu - 10 tipů pro online studenty Jak uspět v eLearningu - 10 tipů pro online studenty 10 studijních tipů, které vám usnadní přechod a přizpůsobení se eLearningu.
  • Mapa kariéry

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found