Indikátor TRIN - Technická analýza - Corporate Finance Institute

Indikátor TRIN, známý také jako index ARMS, protože jej vytvořil Richard Arms, je funkčně indikátorem typu oscilátoru, který se primárně používá k identifikaci krátkodobých překoupených nebo přeprodaných podmínek na akciovém trhu. Dělá to porovnáním postupujících a klesajících zásob. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. , spolu s postupujícím proti klesajícímu objemu. TRIN je zkratka pro „TRading INdex“.

Indikátor TRIN se označuje jako indikátor šířky, protože udává, jak široce rozšířený, pokud jde o zálohy versus poklesy, je pohyb na akciovém trhu, což se odráží v hlavním indexu akciového trhu, jako je index S&P 500 nebo NASDAQ 100 Rejstřík.

Vzhledem k tomu, že indikátor TRIN ovlivňuje jak cenové zálohy, tak poklesy a objemové údaje, je vidět, že udává jak rychlost (zálohy / poklesy), tak hmotnost (objemové údaje) celkového pohybu cen na akciovém trhu.

Výpočet indikátoru TRIN

Pohled na výpočet ukazatele TRIN velmi usnadňuje obchodníkovi Akciový obchodník Akciový obchodník je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra bank je vysoce placená, aby pochopili, co odráží TRIN. Výpočet pro TRIN je následující:

(zálohy / poklesy) / (postupující objem / klesající objem)

TRIN nejprve vydělí počet postupujících akcií za den počtem klesajících akcií za den. Poté vydělí objem postupujících akcií objemem klesajících akcií. Nakonec vydělí výsledek prvního výpočtu výsledkem druhého výpočtu.

Například pokud by v daný den byl počet postupujících akcií 2275 a počet klesajících akcií 764, pak by poměr zálohy / poklesu byl 2,98. Pokud by celkový objem postupujících akcií činil 1176 a celkový objem klesajících akcií 164, pak by poměr objemu zálohy / poklesu byl 7,17. TRIN by se pak počítalo jako:

2.98/7.17 = 0.42

Interpretace hodnot TRIN

Úspěšné použití úrovní TRIN k označení dočasných překoupených nebo přeprodaných úrovní na trhu může být trochu složité. Nejprve se hodnoty TRIN zdají být inverzní, protože vyšší hodnoty označují zvýšený prodej, zatímco nižší hodnoty označují zvýšený nákup.

Obecně řečeno, hodnoty TRIN pod 0,50 jsou považovány za indikující překoupené podmínky, za kterých analytici očekávají blížící se korekční návrat dolů. Hodnoty TRIN nad 3,00 se obvykle interpretují jako ukazatele na přeprodané podmínky, které mohou vést k nárůstu cen. Hodnota TRIN 1,00 označuje vyvážený akciový trh, který není překoupen ani přeprodán.

Dá se rychle zjistit, že existuje široká střední škála možných hodnot TRIN mezi překoupenými hodnotami pod 0,50 a přeprodanými hodnotami nad 3,00. Aby byl indikátor TRIN užitečnější, analytici se nezabývají pouze základními hodnotami TRIN, ale také tím, jak se hodnoty TRIN mění v průběhu obchodování Samostudijní příručky Knowledge Finance jsou skvělým způsobem, jak zlepšit technické znalosti v oblasti financí, účetnictví, financí modelování, oceňování, obchodování, ekonomika a další. den nebo po delší časové období, například během obchodního týdne. Tímto způsobem mohou analytici přesněji určit, co představuje extrémní úrovně, na jednu či druhou stranu, v TRINu za jakýchkoli současných tržních podmínek.

Například trh může projít obdobím, kdy hodnoty TRIN klesnou minimálně na 0,75 a nejvýše na 2,25. Za takových tržních podmínek mohou analytici určit, že tyto dvě extrémní hodnoty přesně odrážejí překoupené a přeprodané podmínky pro trh během daného konkrétního časového období, i když nedosahují obvyklých úrovní hodnot TRIN, které jsou považovány za indikující překoupené / přeprodané podmínky .

Někteří obchodníci a analytici, kteří sledují indikátor TRIN, se zaměřují na rovnovážnou hodnotu TRIN 1,00 a považují jakékoli hodnoty pod 1,00 za potenciální indikaci překoupených podmínek a jakékoli hodnoty nad 1,00 za potenciální indikace přeprodaných podmínek.

Nedostatek volatility TRIN

Jedním z nedostatků indikátoru TRIN je, že jeho hodnota může výrazně kolísat buď vnitrodenní, nebo od jednoho obchodního dne do druhého, a to i za celkových tržních podmínek, které by obvykle nebyly označeny za volatilní.

Za účelem vyhlazení určité inherentní volatility ukazatele TRIN někteří obchodníci a analytici Sell Side Analyst Analytik na straně prodeje je analytik pro výzkum akcií, který pracuje pro investiční banku nebo makléřskou společnost a produkuje investiční průzkum, který je distribuován do společnosti klienty. Investiční průzkum klient později použije k rozhodnutí, zda koupit nebo prodat, a raději se podívat na 10denní klouzavý průměr hodnoty TRIN.

Používání TRIN

Analytici běžně používají indikátor TRIN k identifikaci tržních podmínek, za kterých se může krátkodobý tržní trend brzy změnit z býčího na medvědí Bullish a Bearish Professionals v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. (když je trh dočasně překoupen) nebo od medvědího po býčí (když je trh dočasně přeprodaný). Obchodníci mohou tento trend použít k identifikaci potenciálně výnosných úrovní nákupních nebo prodejních cen.

Graf Jak číst akciové grafy Pokud budete aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, grafy akcií níže ukazují, že obchodníci, kteří nakupovali na trhu, když TRIN vykazoval hodnoty nad 3,00, což naznačuje přeprodání podmínky na tržních úrovních označených zelenými šipkami nahoru, by dopadly velmi dobře. Obchodníci, kteří prodali trh na základě hodnot TRIN pod 0,50, což naznačuje podmínky překoupení, by však ve stejném časovém období nebyly tak ziskové.

Indikátor TRIN

TRIN je obvykle přední indikátor - ten, který promítá tržní obrat, než k němu dojde. Při pohledu na výše uvedený graf lze snadno vidět, že TRIN často očekával skutečný obrat ve směru akciového trhu o jeden nebo dva dny. I když to obchodníkovi může poskytnout příležitost „prodat horní část“ nebo „koupit spodní část“, většina obchodníků bude před investováním na základě očekávaného obrácení trhu hledat potvrzení cenové akce v hodnotách indexu akciového trhu.

Když jsou hodnoty TRIN relativně stabilní a pohybují se kolem rovnovážné úrovně 1,00, mnoho obchodníků bude stát stranou a čekat na další akci na trhu před provedením nebo úpravou jakékoli investice. Tržní aktivita, ke které dochází, aniž by došlo k velkému posunutí indikátoru TRIN, se s větší pravděpodobností ukáže jako nevýznamná pro obchodní den.

Zjistit více

  • Technická analýza Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • Rychlostní čáry Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry jsou analytický nástroj používaný k určení úrovní podpory a odporu. Nejsou určeny k použití jako samostatný technický indikátor.
  • Indikátor ADX Indikátor ADX - technická analýza ADX znamená průměrný index směrového pohybu. Indikátor ADX je indikátor síly trendu, běžně používaný při obchodování s futures. Od té doby je však technickými analytiky široce aplikován na prakticky každou další obchodovatelnou investici, od akcií přes forex až po ETF.
  • Indikátor MACD Oscilátor MACD - technická analýza Oscilátor MACD se používá ke zkoumání konvergence a divergence krátkodobého klouzavého průměru. MACD oscilátor je technický indikátor s dvojitým okrajem v tom, že nabízí obchodníkům a analytikům schopnost sledovat trendy na trhu a měřit dynamiku cenových změn.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found