Prohlášení o poslání - definice a příklad prohlášení o poslání

Prohlášení o poslání definuje, v jaké oblasti podnikání se společnost nachází, a proč existuje nebo k jakému účelu slouží. Každá společnost by měla mít přesné prohlášení o účelu, které lidi nadchne, co společnost dělá, a motivuje je, aby se stali součástí organizace. Prohlášení o poslání by mělo také definovat firemní strategii společnosti. Corporate Strategy Corporate Strategy se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii a je obecně pár vět na délku.

Poslání, vize a hodnoty společnosti Microsoft

Příklad prohlášení o poslání

Podívejme se na poslání společnosti Microsoft Corp. Microsoft Corp. je americká nadnárodní společnost, která vyvíjí, vyrábí, licencuje a prodává technologické produkty, včetně počítačového softwaru, elektroniky a osobních počítačů. Je to také jedna z největších společností na světě, vedle společností jako Apple, Inc. a Amazon.com, Inc.

Posláním společnosti Microsoft je:

Prohlášení o poslání společnosti Microsoft

Výše uvedené prohlášení je dobrým příkladem prohlášení o poslání, protože poskytuje dostatečně široký rozsah rozsahu, který vysvětluje, co může společnost dělat, a je také inspirativní - jde především o posílení postavení lidí. Je to druh prohlášení, ze kterého se lidé mohou nadchnout a mohou se vzpamatovat. Definuje také strategii společnosti Microsoft, která zasahuje do celého světa a ovlivňuje všechny jednotlivce a organizace.

Proč je prohlášení o misi důležité?

Jak ukazuje výše uvedený diagram, kombinace prohlášení o poslání, vize, prohlášení o vizi Prohlášení o vizi popisuje, čeho chce společnost dosáhnout v dlouhodobém horizontu, obvykle v časovém rámci pěti až deseti let, nebo někdy i déle. To a hodnoty vypráví celý příběh o podnikání společnosti Microsoft a upozorní na věci, na kterých společnosti záleží. Schopnost vybudovat vlivné prohlášení je prvním krokem k obchodnímu úspěchu, protože všechny strategie jsou vyvíjeny a prováděny s pevným posláním jako základem. Toto prohlášení vede řídící tým při implementaci strategií, které pomáhají posilovat identitu společnosti a dosahovat jejích cílů.

Je důležité pro:

  • Motivace zaměstnanců
  • Inspirující zákazníci
  • Strategické plánování
  • Nastavení hodnot
  • Porozumění proč podnik existuje

Prohlášení o vzestupu účelu

Poslání, vize a hodnoty jsou tradičně tři nejběžnější popisy podnikání, které vysvětlují, proč společnost existuje. V posledních letech se ve světě podnikání objevil také další typ prohlášení, který si získává stále větší oblibu. Tento typ prohlášení se nazývá prohlášení o účelu.

Prohlášení o účelu vyjadřuje důvod existence společnosti, stejně jako poslání a vize, ale také ukazuje souvislost mezi identitou značky a kulturou pracoviště společnosti. Kombinuje součásti poslání, vize a hodnot do jednoho prohlášení.

Další zdroje

Děkujeme vám za návštěvu našeho zdroje o tom, jak mohou společnosti pomocí prohlášení o poslání pomáhat podporovat svou celkovou strategii. Chcete-li se dozvědět více o obchodní strategii, podívejte se na náš kurz Corporate & Business Strategy, který zahrnuje všechny důležité terminologie a teorie o strategii a předvádí celý proces strategické analýzy.

Mezi další relevantní finanční zdroje patří:

  • Strategická analýza Strategická analýza Strategická analýza se týká procesu provádění výzkumu ve společnosti a jejím provozním prostředí za účelem formulování strategie. Definice
  • Prohlášení o vizi Prohlášení o vizi Prohlášení o vizi popisuje, čeho chce společnost dosáhnout v dlouhodobém horizontu, obvykle v časovém rámci pěti až deseti let, nebo někdy i déle. To
  • SWOT analýza SWOT analýza SWOT analýza se používá ke studiu vnitřního a vnějšího prostředí společnosti a je součástí procesu strategického plánování společnosti. Kromě toho a
  • Všechny strategické zdroje Strategie Průvodce firemními a obchodními strategiemi. Přečtěte si všechny finanční články a zdroje týkající se obchodní a podnikové strategie, důležitých konceptů, které finanční analytici začlení do svého finančního modelování a analýzy. Výhoda prvního tahače, Porterových 5 sil, SWOT, konkurenční výhoda, vyjednávací síla dodavatelů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found