Funkce AND - vzorec, příklady, jak používat AND v aplikaci Excel

Funkce AND je zařazena do kategorie Excel Logické funkce Funkce Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Používá se k určení, zda jsou dané podmínky v testu TRUE. Například můžeme použít funkci k otestování, zda je číslo v buňce B1 větší než 50 a menší než 100.

Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, funkce je užitečná při testování více podmínek, konkrétně pokud je splněno několik podmínek, abyste se ujistili, že jsou všechny pravdivé. Pomáhá nám také vyhnout se extra vnořenému IFS a funkci AND lze kombinovat s funkcí OR.

Vzorec

= AND (logický1, [logický2],…)

Funkce AND používá následující argumenty:

  1. Logické 1 (povinný argument) - Toto je první podmínka nebo logická hodnota, která se má vyhodnotit.
  2. Logické2 (volitelný požadavek) - Toto je druhá podmínka nebo logická hodnota, která se má vyhodnotit.

Poznámky:

  1. Pro funkci AND můžeme nastavit až 255 podmínek.
  2. Funkce testuje řadu dodaných podmínek a návratů:
    1. TRUE, pokud se VŠECHNY podmínky vyhodnotí jako TRUE; nebo
    2. FALSE jinak (tj. Pokud se některá z podmínek vyhodnotí jako FALSE).

Jak používat funkci AND v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce AND, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že chceme vypočítat bonus pro každého prodejce v naší společnosti. Aby měl prodejce nárok na 5% bonus, měl dosáhnout prodejů vyšších než 5 000 $ za rok. Jinak by měli dosáhnout cíle účtu 4 nebo vyšší. Aby získali bonus 15%, měli dosáhnout obou podmínek společně.

Dostáváme níže uvedené údaje:

Funkce AND

Pro výpočet bonusové provize použijeme funkci AND. Vzorec bude:

Funkce AND - příklad 1

Vzorec pro výpočet bonusu nevyžaduje funkci AND, ale musíme použít funkci OR. Vzorec, který se má použít, bude:

Funkce AND - příklad 1a

Výsledná tabulka bude podobná tabulce níže:

Funkce AND - Příklad 1b

Příklad 2

Podívejme se, jak můžeme pomocí funkce AND otestovat, zda číselná hodnota spadá mezi dvě konkrétní čísla. K tomu můžeme použít funkci AND se dvěma logickými testy.

Předpokládejme, že máme uvedeny níže uvedené údaje:

Funkce AND - příklad 2

Vzorec, který se má použít, je:

Funkce AND - příklad 2a

Ve výše uvedeném vzorci je hodnota porovnána s menším ze dvou čísel, určeným funkcí MIN. Ve druhém výrazu je hodnota porovnána s tím větším ze dvou čísel, které určuje funkce MAX. Funkce AND vrátí hodnotu TRUE pouze v případě, že je hodnota větší než menší číslo a menší než větší číslo.

Získáváme výsledky níže:

Funkce AND - příklad 2b

Co je třeba pamatovat na funkci AND

  1. HODNOTA! error - Nastane, když během vyhodnocení nebudou nalezeny nebo vytvořeny žádné logické hodnoty.
  2. Testovací hodnoty nebo prázdné buňky poskytnuté jako argumenty jsou funkcí AND ignorovány.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Kurz Excel pro pokročilé
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro Windows a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Program finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found