Investor - definice, investice, individuální vs. institucionální investoři

Investor je jednotlivec, který vkládá peníze do subjektu, jako je podnik, za účelem finanční návratnosti. Hlavním cílem každého investora je minimalizovat riziko a maximalizovat návratnost. Je to na rozdíl od spekulanta, který je ochoten investovat do rizikového aktiva s nadějí, že získá vyšší zisk.

Investor

Existuje mnoho typů investorů. Někteří investují do startupů v naději, že společnost bude růst a prosperovat; označují se také jako investoři rizikového kapitálu. Rizikový kapitál Rizikový kapitál je forma financování, která poskytuje prostředky rané fázi vznikajícím společnostem s vysokým růstovým potenciálem výměnou za vlastní kapitál nebo vlastnický podíl. Rizikoví investoři riskují investice do začínajících společností s nadějí, že pokud dosáhnou úspěchu, dosáhnou významných výnosů. . Kromě toho existují ti, kteří vložili své peníze do podnikání výměnou za částečné vlastnictví ve společnosti. Někteří také investují na akciovém trhu výměnou za výplatu dividend. Dividendová politika Dividendová politika společnosti určuje výši dividend vyplácených společností jejím akcionářům a frekvenci vyplácení dividend.

Co je to investování?

Vkládání peněz do podnikání nebo organizace za účelem zisku se nazývá investování. U malého podniku přebírá investor další riziko, že bude mít malý až žádný zisk, protože podnik může nebo nemusí uspět. U veřejně obchodovatelné společnosti je však k dispozici velké množství informací o finanční situaci společnosti, které investorovi umožní provést vypočítavější rozhodnutí a vstoupit a opustit trh, jak se jim zachce. V USA je Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burzy cenných papírů a opcí regulují investiční riziko ve veřejně obchodovaných společnostech.

Druhy investorů

1. Retailový nebo individuální investor

Retailový nebo individuální investor je někdo, kdo investuje do cenných papírů a aktiv samostatně, obvykle v menším množství. Obvykle nakupují akcie v kulatých číslech, například 25. 50, 75 nebo 100. Akcie, které nakupují, jsou součástí jejich portfolia a nepředstavují akcie žádné organizace.

Mnoho individuálních investorů však obchoduje na základě svých emocí. Nechali strach a chamtivost diktovat akcie, které kupují. Není to nejoptimálnější způsob obchodování, protože akciové trhy jsou neuvěřitelně volatilní a je často těžké předpovědět, jakým směrem se akcie budou pohybovat.

2. Institucionální investor

Institucionální investor je společnost nebo organizace, která investuje peníze do nákupu cenných papírů nebo aktiv, jako jsou nemovitosti. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, které zahrnují budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd. Na rozdíl od jednotlivých investorů, kteří nakupují akcie ve veřejně obchodovaných společnostech na burze, nakupují institucionální investoři akcie v zajišťovacích fondech, penzijních fondech, podílových fondech a pojišťovacích společnostech. Rovněž významně investují do společností a velmi často dosahují hodnoty v milionech dolarů. Institucionální investor není příjemcem výnosů z investice, ale společnost jako celek jedná jako příjemce.

Podle britského daňového a celního úřadu HM však může institucionální investor investovat buď jménem jiných, nebo do své vlastní funkce. Pokud by investovali pomocí svého účtu, nebyli by považováni za institucionálního investora. Zatímco někteří lidé vlastní své akcie, jiní je vlastní prostřednictvím institucionálních investorů, kteří investují své peníze na jiné spořící nebo investiční účty.

Například část výplaty mnoha lidí je každý měsíc věnována penzijnímu fondu. Důchodový fond používá peníze na nákup dalších finančních aktiv za účelem dosažení zisku. V tomto případě je penzijní fond institucionálním investorem, protože nakupuje akcie jménem lidí, kteří do fondu investovali své peníze.

Vzhledem k tomu, že institucionální investoři nakupují cenné papíry a finanční aktiva v mnohem větším měřítku než jejich retailové protějšky, mají často výrazný vliv na finanční trhy a ekonomiky národů. Jsou také hlavním zdrojem kapitálu pro společnosti, které jsou veřejně obchodovány na burze cenných papírů.

Individuální vs. institucionální investoři

Tyto dva typy investorů se liší mnoha způsoby, včetně:

1. Přístup ke zdrojům

Institucionální investoři jsou velmi velké společnosti a mohou využívat četných zdrojů, jako jsou finanční profesionálové, k dennímu dohledu nad jejich portfoliem, což jim umožňuje vstoupit a opustit trh ve správný čas. Jednotliví investoři musí udělat totéž sami prostřednictvím výzkumu a dostupných údajů.

2. Rozhodování

U institucionálních investorů jsou na investice obvykle dohlíženy různé osoby v organizaci. Například představenstvo činí proces rozhodování náročnějším, protože lidé pravděpodobně navrhnou různé nápady, jak se mají obchodovat. Jako individuální investor jste šéfem a jediným rozhodovacím orgánem, pokud jde o nákup a prodej akcií.

3. Identifikace investičních příležitostí

Vzhledem k tomu, že institucionální investoři mají přístup k velkému množství zdrojů a kapitálu, jsou zasvěceni do investičních struktur a produktů dostupných dříve než kdokoli jiný. V době, kdy investiční příležitosti dosáhnou z hedgeového fondu nebo fondů soukromého kapitálu na úroveň jednotlivých investorů, mohou ostatní využít investiční strategie z druhé ruky, které již velké instituce implementovaly.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Očekávaný výnos Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.
  • Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% akcií S&P 500 a 70 největších společností na světě . Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej
  • Akciový trh Akciový trh Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo na přepážkách. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found