Institucionální investor - přehled, typy, investiční rizika

Institucionální investor je právnická osoba, která shromažďuje finanční prostředky mnoha investorů (což mohou být soukromí investoři nebo jiné právnické osoby), aby investovali do různých finančních nástrojů a profitovali z procesu. Jinými slovy, institucionální investor je organizace, která investuje jménem svých členů.

Institucionální investor

Rychlé shrnutí

  • Institucionální investoři jsou právnické osoby, které se účastní obchodování na finančních trzích.
  • Institucionální investoři zahrnují následující organizace: družstevní záložny, banky, velké fondy, jako je podílový nebo zajišťovací fond, fondy rizikového kapitálu, pojišťovací společnosti a penzijní fondy.
  • Institucionální investoři mají významný vliv na trh, a to jak pozitivním, tak negativním způsobem.

Druhy institucionálních investorů

Existuje několik typů institucionálních investorů, například:

  • Banky
  • Družstevní záložny Záložna Záložna je typ finanční organizace, kterou vlastní a řídí její členové. Družstevní záložny poskytují členům celou řadu finančních služeb, včetně běžných a spořicích účtů a půjček. Jsou to neziskové organizace, jejichž cílem je poskytovat vysoce kvalitní finanční služby
  • Penzijní fondy
  • Pojišťovny
  • Zajišťovací fondy Zajišťovací fond Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze společně a
  • Fondy rizikového kapitálu
  • Podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich
  • Investiční fondy do nemovitostí

Institucionální investoři mají nárok na preferenční zacházení a nižší poplatky. Rovněž podléhají méně ochranným pravidlům, protože jsou kvalifikovanějšími obchodníky než jednotlivci, a proto se lépe chrání.

Dopad institucionálních investorů

Institucionální investoři, kteří se často nazývají tvůrci trhu, mají velký vliv na cenovou dynamiku různých finančních nástrojů.

Přítomnost velkých finančních skupin na trhu vytváří pozitivní vliv na celkové ekonomické podmínky. Aktivismus institucionálních investorů jakožto akcionářů má zlepšit správu a řízení společností, protože monitorování finančních trhů přináší výhody všem akcionářům.

Institucionální investoři navíc mohou přistupovat a vědět, jak prozkoumat řadu investičních nástrojů, které nejsou k dispozici soukromým investorům.

Charakteristika institucionálních investorů

Vlastnosti institucionálních investorů jsou následující:

  • Vždy je to právnická osoba a je důležité si uvědomit, že institucionální investor je podnik spravující fond (např. Podílový fond), ale ne samotný podílový fond.
  • Základ činnosti institucionálního investora je profesionální a spravuje aktiva na základě zájmů a cílů svých klientů.
  • Institucionální investor vždy spravuje významný počet fondů.

Jednotliví investoři vs institucionální investoři

Jednotlivec může investovat do jakéhokoli majetku, který má na burze k dispozici. Institucionální investor může také nakupovat aktiva, ale je více zaměřen na dlouhodobé investování.

Institucionální investoři také přistupují k velkým provozním činnostem kvůli podnikovým příležitostem. Díky značnému kapitálu a licencování zajišťují velké instituce přístup k mnoha aktivům, která nejsou k dispozici soukromým osobám.

Zahrnují zahraniční cenné papíry, vládní obchodní půjčky, změněné bankovní politiky, úrokové sazby a další. Pokud jednotlivci pracují jako drobní investoři, institucionální investoři pravděpodobněji provádějí velkoobchodní nákupy.

Rizika v institucionálním investování

Pochopení rizik, kterým čelí institucionální investoři, je velmi důležité. Jejich problémy lze klasifikovat následovně:

  • Trvalá rizika nedodržování zákonných práv akcionářů. Zahrnují nedostatek kvalifikovaných a zkušených odhadců a nedostatek jasné a dobře zavedené politiky vyplácení dividend. Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozdělený zisk, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. .
  • Problémy s organizací práce struktury řízení a úředníků. Zaměstnávání manažerů a analytiků je formální a neexistuje žádný model pro stanovení kvality jejich práce. Takové problémy existují i ​​v jiných divizích, jako je vrcholový management nebo marketing.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Očekávaný výnos Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.
  • Jednotlivci s vysokou čistou hodnotou (HNWI) Jednotlivec s vysokou čistou hodnotou (HNWI) Jednotka s vysokým čistým jměním (HNWI) označuje osobu s čistým jměním minimálně 1 000 000 $ ve vysoce likvidních aktivech, jako jsou hotovost a hotovost
  • Obytné nemovitosti REIT Obytné nemovitosti REIT Obytné nemovitosti REIT jsou REIT, které vlastní a spravují bytové jednotky k pronájmu nájemcům. Rezidenční REIT lze rozdělit do struktur pro jednu nebo více rodin, které jsou k dispozici pro zaměstnání pro nepodnikatelské účely. Mohou zahrnovat byty, prázdninové domy, ubytování studentů
  • Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found