MD&A - Co je diskuse a analýza managementu?

Management Discussions and Analysis (MD&A) is a section of the annual report or SEC filing Types SEC SECings US SEC vyžaduje, aby veřejně obchodované společnosti předkládaly různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí. 10-K, který poskytuje přehled o výkonnosti společnosti v předchozím období, její aktuální finanční situaci a budoucích projekcích vedení. Pomáhá potenciálním investorům porozumět finančním základům společnosti. 3 Výkazový model Výkazový model 3 spojuje výkaz zisku a ztráty, rozvahu a výkaz peněžních toků do jednoho dynamicky propojeného finančního modelu. Příklady, myšlení, přesvědčení a výkon vedení, průvodce a vedení. MD&A je povinné zveřejnění pro veřejně obchodované společnosti, které spadají do jurisdikce americké Komise pro cenné papíry.

MD&A se jako součást formuláře 10-K obvykle snaží poskytnout vyvážený pohled na společnost očima manažerského týmu společnosti. Tato část se věnuje několika zajímavým tématům.

Příklad MD&A

(Zdroj: sec.gov)

Likvidita a kapitálové zdroje

Vedení musí identifikovat všechny známé trendy, události, závazky, požadavky nebo nejistoty, které pravděpodobně povedou k podstatným změnám v likviditě nebo kapitálových zdrojích. Ukazatele pákového poměru Ukazatel pákového efektu označuje úroveň dluhu vzniklého obchodnímu subjektu oproti několika dalším účtům v jeho rozvaze, výkazu zisku a ztráty nebo výkazu peněžních toků. Šablona aplikace Excel V této části by se měly také diskutovat materiální závazky společnosti pro kapitálové výdaje PP&E (nemovitosti, budovy a zařízení) PP&E (nemovitosti, budovy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv uvedených v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze provozních a budoucích výdajů společnosti a jakýchkoli předpokládaných zdrojů finančních prostředků k plnění těchto závazků. Například by vedení mělo vysvětlit současnou kapitálovou strukturu a jakékoli plány nabídnout další dluhopisy nebo akcie. Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. .

Výsledky operací

Při diskusi o výsledcích operací se vedení musí zaměřit na neobvyklé události nebo transakce a jakékoli významné ekonomické změny, které ovlivnily příjmy z pokračujících operací Čistý zisk Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních účetní závěrka. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. . Musí vysvětlit všechny známé trendy nebo nejistoty, které se vyskytly nebo u nichž se očekává, že budou mít příznivý nebo nepříznivý dopad na čisté příjmy. Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost získá z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. z operací. V případě, že společnost zaznamenala výrazný nárůst tržeb nebo výnosů ve srovnání s předchozími obdobími, musí vysvětlit, do jaké míry lze nárůst přičíst zvýšení cen, zavedení nového produktu nebo služby nebo nějakému jinému faktoru (faktorům) .

Kritické účetní odhady

SEC doporučuje společnostem, aby poskytly úplné vysvětlení svého účetnictví Účetnictví Veřejné účetní firmy se skládají z účetních, jejichž úkolem je sloužit podnikům, jednotlivcům, vládám a neziskovým organizacím, a to přípravou finančních výkazů, daňových politik v MD&A. To pomáhá investorům porozumět účinkům účetních pravidel, úsudkům při jejich uplatňování a pravděpodobnosti významného rozdílu ve vykázaných výsledcích, pokud společnost uplatní jiné předpoklady. Společnost může například vysvětlit, že dodržuje účetnictví zásob FIFO nebo LIFO. V minulosti pracovníci SEC uznali, že kvalita zveřejňování kritických účetních zásad veřejnými společnostmi byla neuspokojivá. Veřejné společnosti by proto měly v MD&A zveřejnit své kritické účetní politiky, aby pomohly investorům porozumět výkonu společnosti.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce MD&A. Chcete-li se dozvědět více a zlepšit své finanční znalosti a kariéru, přečtěte si následující bezplatné finanční zdroje:

  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví.
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found