Budování vztahů (měkkých dovedností) ve společnosti - část 2

Tento článek je součástí řady užitečných tipů, které vám pomohou najít úspěch ve své kariéře a souhrn vašich životních zkušeností. Zatímco technické dovednosti Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je nutné pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví nás přimělo najmout na preferovaný post, měkké dovednosti nám pomohou efektivně komunikovat a spolupracovat na pracovišti. Měkké dovednosti, jako je umět vycházet s ostatními lidmi, hrají hlavní roli nejen v naší kariéře, ale také v naší schopnosti orientovat se v každodenním životě.

Poznámka: Toto je třídílná série, nezapomeňte si přečíst první část Síťování a budování vztahů (část 1). Tento článek je součástí řady užitečných tipů, které vám pomohou najít v síti úspěch ve vaší společnosti. Síťování hraje důležitou roli v našem profesionálním životě, počínaje hledáním zaměstnání, pokračováním ve vstupu do společnosti a prací ve společnosti, až po postup v kariéře. a část třetí Síťování a budování vztahů (část 3) Tento článek je součástí řady užitečných tipů, které vám pomohou najít úspěch v síťování a budování vztahů ve vaší společnosti. Pokud se chceme ve své kariéře posunout kupředu, budování vztahů je prvním krokem k cestě k úspěchu. .

Zajímejte se o jiné lidi

Zaměřte se spíše na skutečný zájem o ostatní lidi, než na skutečnou snahu přimět ostatní lidi, aby se o vás zajímali. Je to obrovský rozdíl, když si lidé skutečně užívají, že jsou kolem vás, zvláště pokud je to prvních pár dní v kanceláři. Tým funguje nejlépe, když se všichni členové týmu dobře znají. Rozvíjení měkkých dovedností, jako je osvojování silných a slabých stránek Slabé projevy na veřejnosti Odpověď „slabost na veřejnosti“ je skvělý způsob, jak obejít otázku „jaká je vaše největší slabost?“. Pokud pro tuto práci není řeč na veřejnosti nutná, pak je to bezpečná odpověď, protože to ve skutečnosti neovlivní váš pracovní výkon, a přesto je to pro většinu lidí velmi častá a relativní slabost. Tato příručka vašich spolupracovníků může zajistit, aby celý tým pracoval efektivněji a efektivněji, protože tým může využít jedinečných schopností každého člena. Když budete vědět, s kým mluvit, aby vám pomohl v určitých aspektech vaší práce, pomůže vám to hladce projít úkoly. Poznejte co nejvíce lidí ve vaší společnosti a začněte s nimi budovat skutečné profesionální vztahy.

Projevení zájmu a věnování času poznávání dalších lidí vede k získávání nových přátel a budování kamarádství na pracovišti. Výsledkem je tým, který funguje dobře a všichni členové komunikují otevřeně, čestně a s respektem. Členové týmu navíc pocítí silný pocit sounáležitosti se skupinou, což dále vede k hlubokému závazku k činnostem a rozhodnutím skupiny.

Každý den je příležitost setkat se s novými lidmi, proto vždy pozdravte své spolupracovníky s vervou a nadšením.

Jemné dovednosti

Udělat dobrý dojem

Při komunikaci se svými novými kolegy záleží na osobním vzhledu. Je to první věc, kterou si na vás všimnou. To, jak se nosíte, včetně vašeho postoje, držení těla a řeči těla, je velmi důležité, protože je to první kontaktní bod. Pamatujte, že činy mluví hlasitěji než slova.

Než pozdravíte ostatní, připomeňte si úsměv. Při rozhovorech s ostatními se vyvarujte negativního myšlení, které může ovlivnit váš postoj. Lidé mohou odhalit špatný přístup pouhým pohledem na výraz obličeje člověka nebo nasloucháním tónu jeho hlasu. Pokud je to váš případ, můžete negativně ovlivnit jejich náladu, což může zničit jejich den a možná i váš. Proto je úsměv při konverzaci velmi důležitý, když se snažíte na někoho ve společnosti udělat dobrý dojem.

S úsměvem sděluje, že jste rádi, že jste osobu viděli. Akce a pocity jdou k sobě, takže i když nemáte náladu na úsměv, každopádně to bude mít za následek, že se budete cítit šťastní. Ostatní vám za to poděkují, protože jednoduchý úsměv může být nakažlivý. Dává ostatním lidem pocit, že jsou šťastní, a dává jim příjemné setkání a rozhovor s vámi.

Buďte aktivním posluchačem

Jednou z nejdůležitějších měkkých dovedností na pracovišti je schopnost naslouchat. Často se natolik zajímáme o to, co chceme říci dál, že si neuděláme čas, abychom řečníka skutečně poslouchali. Pro špatného posluchače bude těžké budovat vztahy se svými kolegy. Buďte tedy dobrým posluchačem, zvláště když jste novým náborem do společnosti. Budete trávit spoustu času učením věcí o své roli od ostatních.

Během cesty vás seznámí s mnoha zaměstnanci pracujícími v různých odděleních firmy. Pokud jste prakticky ve všech procesech a postupech nováčkem, jedním z nejlepších způsobů, jak se učit, je poslouchat a sledovat své starší kolegy. Pravděpodobně mají dlouholeté zkušenosti, takže je nejlepší naslouchat pozorně a pozorně. Prvních několik týdnů bude obsahovat mnoho nových pokynů a informací. Poslední věcí, kterou chcete, je nechat si ujít všechny důležité detaily, které mohou potenciálně sabotovat váš výkon ve společnosti.

Když projevíte upřímný zájem o to, co ten druhý říká, bude mít sklon vás také považovat za zajímavého. Povzbuďte je, aby mluvili o sobě, zejména o svých úspěších, a najdou vás jako skvělého konverzátora. Každý má co říct o sobě, ale často tam není příliš mnoho lidí, kteří jsou trpěliví a sympatičtí posluchači. Buďte tedy osobou, která dává druhé osobě pocit, že vás někdo slyší, a určitě vám za to poděkuje.

Aktivní poslech vyžaduje vaši plnou pozornost reproduktoru. Zahrnuje skutečné a zjevné příznaky, jako je navázání očního kontaktu, kývnutí hlavy ve shodě s někým a kladení otázek k dalšímu objasnění. Soustřeďte se na to, zabývejte se a vstřebávejte, co vám ten druhý říká. Rozvoj této cenné dovednosti vám pomůže sklízet řadu výhod.

Respekt a důvěra

Tím, že prokážete svou podporu a porozumění, získáte respekt a důvěru svých kolegů. Pokud existují osobní nebo pracovní problémy, budou zmírněny, když se každý člen stane sebejistým a pohodlným při vzájemném řešení.

Jasně pochopte problémy a formulujte nejlepší řešení

Díky lepšímu pochopení problémů ve společnosti nebo ve vašich kolegech můžete snáze formulovat přesné a optimální řešení. Na schůzce může každý snadno přijít o informace, když nechá svou mysl bloudit. Když budete požádáni, abyste přišli s řešením, pokud vaše odpověď odhalí, že jste nevěnovali pozornost. Taková situace může ohrozit váš profesionální image a schopnosti. Nenarazíte na někoho, kdo pracuje efektivně nebo kdo má bystrý intelekt.

Dejte ostatním lidem vědět o jejich důležitosti a hodnotě

Jedním z nejlepších způsobů, jak rozvíjet zdravé profesní vztahy ve společnosti, je přimět ostatní, aby cítili, že patří do skupiny. Konkrétně jim dávejte souhlas a uznání za jejich práci, aby se cítili důležití.

Vždy najděte něco hezkého, co o člověku řeknete. V podstatě vyzdvihujete jejich nejlepší vlastnosti. O člověku je spousta dobrých věcí, ale bohužel to neděláme dost. Říci dobré věci o člověku pomáhá motivovat je, aby pokračovali v tom, v čem jsou dobří. Bude je dokonce povzbuzovat, aby pracovali na svých slabostech. Je to proto, že vědí, že je uznávána dobrá práce a upřímné úsilí.

Naši kolegové někdy mohou zažít špatný den, když si myslí, že šéf neví o jejich tvrdé práci. Ale někdo, kdo vedle nich pracuje každý den, jasně ví, kolik úsilí a času se investuje do daného úkolu nebo projektu. Můžete být tím člověkem, který okamžitě rozveselí vašeho spolupracovníka nízkou morálkou tím, že mu projeví uznání.

Každý, s kým pracujete, může ovlivnit vaši kariéru. Pomohou vám získat ve vaší práci lepší znalosti a dovednosti a pomohou vám pokročit v kariéře. Pouhé obklopení inteligentními a pilnými lidmi je inspirativní i vlivné. Určitě ovlivní způsob vašeho jednání a myšlení. Vaše společnost ve vás věří - proto vám dali příležitost s nimi spolupracovat. Buďte tedy vděční a až přijde ten správný čas, dejte lidem kolem sebe vědět, jak důležití pro vás jsou. Mnoho zaměstnanců často zapomíná na další relevantní měkké dovednosti, jako je pravidelné setkání s mentory a hledání konstruktivní zpětné vazby.

Jemné dovednosti

Společnosti mohou udělat chybu, když podceňují význam měkkých dovedností a nedokáží je zdokonalit. Musí si uvědomit, že rozvoj produktivnější pracovní síly a dosažení úspěchu na pracovišti je výsledkem posílení jak technických dovedností, tak měkkých dovedností.

Zjistěte více!

Děkujeme, že jste si přečetli část 2 finančního průvodce sítí a budováním vztahů. Finance vám nabízí následující bezplatné zdroje, které vám pomohou rozšířit vaše znalosti a dovednosti a posunout se v kariéře.

  • Osobní značka Osobní značka Naše osobní značka je to, co lidé považují za naši identitu, za koho nás vidí a jaké vlastnosti a věci si s námi spojují. Odhaluje, kdo jsme, co nabízíme a co si vážíme. Když pracujeme ve společnosti, naši kolegové o nás vytvářejí vnímání na základě toho, jak se jim prezentujeme.
  • Popis pracovní pozice investičního bankovnictví Popis pracovní pozice investičního bankovnictví Tento popis pracovní pozice investičního bankovnictví nastiňuje hlavní dovednosti, vzdělání a pracovní zkušenosti potřebné k tomu, abyste se mohli stát analytikem IB nebo spolupracovníkem
  • Část 1: Vytváření sítí a vytváření vztahů Vytváření vztahů a vytváření sítí (část 1) Tento článek je součástí řady užitečných tipů, které vám pomohou dosáhnout úspěchu při vytváření sítí v rámci vaší společnosti. Síťování hraje důležitou roli v našem profesionálním životě, počínaje hledáním zaměstnání, pokračováním ve vstupu do společnosti a prací ve společnosti, až po postup v kariéře.
  • Část 3: Sítě a budování vztahů Sítě a budování vztahů (část 3) Tento článek je součástí řady užitečných tipů, které vám pomohou dosáhnout úspěchu při vytváření sítí a budování vztahů ve vaší společnosti. Pokud se chceme ve své kariéře posunout kupředu, budování vztahů je prvním krokem k cestě k úspěchu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found