Ochrana majetku - přehled, jak to funguje, strategie

Ochrana majetku označuje soubor technik, strategií a zákonů, jejichž cílem je chránit majetek patřící jednotlivcům a podnikům před pohledávkami věřitelů, kteří se pokoušejí majetek legálně zabavit.

Ochrana majetku

Zatímco se věřitelé podílejí na vývoji a plánování nejlepších strategií vymáhání pohledávek, dlužníci používají pro další zabezpečení plánování ochrany aktiv. Dlužník, který vlastní významná osobní aktiva, se může v případě neplnění platby rozhodnout použít ochranu aktiv k ochraně svých aktiv.

Jak funguje ochrana majetku?

Plánování ochrany majetku je založeno na analýze různých faktorů, které určují požadovaný stupeň ochrany. Následující diagram ukazuje nejdůležitější faktory:

Ochrana majetku - faktory

Totožnost dlužníka

Je-li dlužníkem fyzická osoba, je důležité zvážit jakékoli transmutační dohody (dohody, které určují, zda jsou nemovitosti sdíleny stejnými manžely nebo oddělenými) mezi jednotlivcem a jejich manželem. Je také důležité zvážit pravděpodobnost soudního sporu pro každého z manželů - aby bylo možné převést vlastnická práva k majetku na „bezpečnější“ osobu před podáním žaloby.

Pokud je dlužníkem účetní jednotka, pak je osoba, která zaručila splacení, odpovědná za zabavení majetku v případě soudního sporu. Pro plánování ochrany aktiv je důležité vzít na vědomí jakoukoli klauzuli, která zavazuje jednotlivce osobně splácet dluh organizace / subjektu a pravděpodobnost zabavení osobního majetku věřiteli.

Totožnost věřitele

Identita a typ věřitele jsou důležité pro plánování ochrany majetku. Pokud je věřitelem silná organizace, jako je vláda, je pravděpodobné, že bude mít větší moc nad zabavením majetku ve srovnání se soukromými věřiteli. Jednotlivci, kteří jsou odpovědní agresivnímu věřiteli, mohou vyžadovat silnější strategie ochrany aktiv a naopak.

Povaha nároku

Specifické typy pohledávek a omezení obsažených v úvěrových dohodách určují sílu a typ požadované ochrany aktiv. Například vymahatelné pohledávky (pohledávky, které mohou být odepsány nebo „zastaveny“ soudem) mohou být použity k ochraně osobního majetku v případě bankrotu a vyžadují relativně nižší stupeň ochrany majetku.

Povaha majetku

Mnoho typů aktiv je osvobozeno od pohledávek věřitelů. Například výjimka pro usedlost chrání majitele domů před nuceným prodejem domů za účelem splácení dluhu. Proto je důležité vzít v úvahu typy aktiv zahrnutých do pohledávek věřitelů a pravděpodobnost zabavení každého z aktiv v případě soudního sporu.

Strategie ochrany majetku

1. Používání korporací, komanditních společností a společností s ručením omezeným (LLC)

Majitelé společností, komanditních společností a společností s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a společnosti jsou obvykle chráněny vládou prostřednictvím zákonů o omezené odpovědnosti, přičemž jednotliví vlastníci nenesou odpovědnost za dluh účetní jednotky nebo organizace. Použití výše uvedených typů podniků k vypůjčení úvěru chrání osobní majetek jednotlivce před zabavením v případě soudního sporu.

Často se však považuje za neetické používat výše uvedené metody k ochraně osobního majetku. Existuje mnoho zákonů týkajících se podvodného převodu, které jednotlivce vedou k odpovědnosti za úmyslný převod aktiv ke zpoždění nebo nesplácení splátek dluhu. Podobně mnoho zákonů v USA umožňuje věřitelům proniknout do korporací a společností LLC, aby byli jednotlivci odpovědní.

2. Používání trustů na ochranu aktiv (APT)

Trust Trust Trust (APT) je typ důvěryhodné banky Trust Bank Trustová banka je organizace, která umožňuje svým zákazníkům vzájemně obchodovat prostřednictvím smluv známých jako trusty. Banka v takových transakcích působí jako správce a převádí aktiva od jednoho zákazníka / klienta (známého jako zřizovatel) k jinému (známému jako příjemce) v souladu s podmínkami smlouvy o svěřenectví. která drží aktiva na základě uvážení zřizovatele (tj. jednotlivce investujícího do trustu), aby aktiva chránila před věřiteli. Často se používá jako nejsilnější metoda ochrany majetku.

Aktiva, která jsou součástí APT, nemají zákonný nárok na vlastníky, kteří mají formu „příjemců, kteří mají spravedlivý podíl“ na aktivech. Aktiva jsou tak chráněna před věřiteli, aniž by byly porušeny zákony o daňových únikech.

Použití APT má však mnoho nevýhod. Jedním z nich je, že jej nelze po vytvoření důvěry zrušit nebo zrušit, protože zahrnuje použití zákonné vlastnické moci, které je třeba se vzdát ochrany majetku. Podobně „doložky o výdajích“ v dohodách APT blokují prodej nebo použití jakéhokoli aktiva ke splácení úvěru, pokud to není za určitých okolností.

3. Převod vlastnických práv

Jednotlivec může převést zákonné právo na majetek na svého manžela, příbuzného nebo důvěryhodného přítele, aby jej chránil před pohledávkami věřitelů. Umožňuje dlužníkovi vlastnit jeho aktivum bez rizika jeho ztráty pro věřitele. Představuje však také obrovské riziko v případě střetu s rodinnými příslušníky nebo přáteli (např. Rozvod), protože mají zákonný nárok na majetek.

Prostřednictvím zákonů většina legálních jurisdikcí reguluje podvodný převod aktiv a dlužník může nést odpovědnost za úmyslné zpoždění / neplnění platby, což vede k pokutám a / nebo vězení.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Profesionální korporace Profesionální korporace Profesionální korporace je korporace, která zahrnuje různé typy profesionálů, jako jsou lékaři, právníci nebo účetní. Ve většině států mohou profesionálové, kteří chtějí začlenit svou praxi, vytvořit společnost nebo společnost poskytující služby.
  • Partnerství s ručením omezeným (LLP) Partnerství s ručením omezeným (LLP) Partnerství s ručením omezeným (LLP) jsou podniková obchodní struktura, která umožňuje podnikatelům, profesionálům a podnikům poskytovat služby prostřednictvím
  • Úvěrová služba Úvěrová služba Úvěrová služba je způsob, jakým finanční společnost (věřitel) vybírá splátky jistiny, úroků a úschovy, které jsou splatné nebo po splatnosti. Procvičování
  • Pravděpodobnost selhání Pravděpodobnost selhání Pravděpodobnost selhání (PD) je pravděpodobnost selhání dlužníka při splácení půjčky a používá se k výpočtu očekávané ztráty z investice.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found