Defenzivní akcie - přehled, jak identifikovat, proč investovat

Defenzivní akcie jsou akcie, které vykazují relativně stabilní výkon bez ohledu na současný stav ekonomiky. Defenzivní akcie se také nazývají necyklické akcie, protože jsou méně náchylné k ekonomickému cyklu Ekonomický cyklus Ekonomický cyklus je kolísavý stav ekonomiky z období ekonomické expanze a kontrakce. Obvykle se měří brutto expanzí a recesí. Defenzivní akcie přijdou se stabilní výplatou dividend a stabilnější cenou akcií.

Obranný sklad

Během očekávané recese Recese Recese je termín používaný k označení zpomalení obecné ekonomické aktivity. V makroekonomii jsou recese oficiálně uznány po dvou po sobě jdoucích čtvrtletích negativních temp růstu HDP. „Investoři obvykle přidávají do svých portfolií defenzivní akcie, protože se od nich očekává dobrý výkon i přes hospodářský pokles. Na druhé straně cyklické akcie odrážejí ekonomický cyklus tím, že prospívají během hospodářského vzestupu a trpí během poklesu.

souhrn

  • Defenzivní akcie se také nazývají necyklické akcie. Očekává se, že poskytnou stabilnější dividendu a konstantní cenu akcií.
  • Běžnými obrannými akciemi jsou společnosti, které vyrábějí potřeby, jako jsou veřejné služby, zdravotnictví nebo spotřební zboží.
  • Působí jako bezpečná aktiva, která snižují variabilitu portfolia a chrání investory během recesí.

Identifikace obranných zásob

Beta měří volatilitu akcií ve vztahu k celkovému trhu. Obranné akcie obvykle přicházejí s nízkou beta, protože jsou méně ovlivněny výkyvy trhu.

Defenzivní akcie také tradičně pocházejí z odvětví, která produkují potřeby nebo základní zboží pro spotřebitele. Spotřebitelé, kteří nakupují takové zboží nebo služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která z ní vyplývá, bez ohledu na recesi. Rovněž nebudou kupovat přebytečné zboží nebo služby, i když jsou k dispozici peníze na utrácení, pokud ekonomika vzkvétá.

Příklady obranných zásob zahrnují veřejné služby, jako je elektřina, voda a topení, a základní předměty pro domácnost, jako je mýdlo, čisticí prostředek a potraviny.

Proč investovat do obranných akcií?

1. Pomáhá snižovat volatilitu portfolia

Defenzivní akcie v mnoha portfoliích snižují volatilitu portfolia. Během hospodářských recesí se investoři budou spoléhat na obranné akcie, které je ochrání před dalšími ztrátami. Defenzivní společnosti také poskytují na dividendovém trhu vysoký dividendový výnos, což z něj činí atraktivní doplněk portfolia investora.

2. Slouží jako životaschopná volba pro méně zkušené investory

Pro investory, kteří toho o akciovém trhu příliš nevědí, jsou defenzivní akcie dobrou volbou, jak začít. Umožňují investorům nejdříve získat představu o trhu, aniž by museli vyžadovat, aby propálili svůj kapitál agresivnějšími akciemi.

Pro averzi k riziku Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má tu vlastnost nebo vlastnost, že dává přednost vyhýbání se ztrátám před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem. investor, defenzivní akcie jsou vhodnou volbou. Podstatně snižuje riziko a zároveň nabízí odpovídající odměnu.

3. Poskytuje stálý tok příjmů (prostřednictvím dividend)

Defenzivní akcie jsou také dobrým prostředkem k vydělávání příjmů kromě obchodování s akciemi. Obecně poskytuje nejlepší dividendy na býčích i medvědích trzích Bull vs Bear Termín býk vs. medvěd označuje následné trendy na akciových trzích - ať už zhodnocují nebo znehodnocují - a co je to, což investorům poskytuje stálý tok příjmů.

A konečně existují období v roce, kdy trhy nejsou ani medvědí, ani býčí - místo toho je vysoce volatilní. Za takových okolností jsou defenzivní akcie jednou z nejlepších investic na ochranu kapitálu investora a snížení rizika.

Praktický příklad

Pandemie koronavirů v roce 2020 způsobila značnou volatilitu s velkými poklesy akciových trhů, což způsobilo paniku mnoha investorů. Zatímco Dow Jones Industrial Average (DJIA), S&P 500 a Nasdaq se během pandemie propadly, obranné akcie se staly bezpečným útočištěm pro strašné investory.

B&G Foods Inc (BGS) je příkladem obranné akcie, která dokázala nabídnout stabilní návratnost investic během pandemie. Společnost vyrábí, prodává a distribuuje trvanlivé potraviny, mražené potraviny a výrobky pro domácnost. Během prvních šesti měsíců roku 2020 vzrostly akcie společnosti o 36%.

Ve srovnání s tím je společnost American Airlines (AAL) příkladem cyklické populace, která je silně ovlivněna ekonomickým cyklem a byla zvláště ovlivněna pandemií.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Cyklický průmysl Cyklický průmysl Cyklický průmysl označuje typ odvětví, jehož schopnosti generování výnosů jsou spojeny s hospodářským cyklem. Jinými slovy, cyklický průmysl
  • Ekonomická deprese Ekonomická deprese Ekonomická deprese je událost, kdy je ekonomika ve stavu finančních otřesů, často je výsledkem období negativní aktivity založené na míře hrubého domácího produktu (HDP) země. Je to mnohem horší než recese, s výrazným poklesem HDP, a obvykle trvá mnoho let.
  • Hospodářská krize roku 2020 Hospodářská krize roku 2020 Hospodářskou krizi roku 2020 urychlila pandemie COVID-19. Náhlý výskyt viru, jeho rychlé šíření a nejistota, jak na to
  • VIX VIX Chicago Board Options Exchange (CBOE) vytvořila VIX (CBOE Volatility Index) pro měření 30denní očekávané volatility amerického akciového trhu, někdy nazývané „index strachu“. VIX je založen na cenách opcí v indexu S&P 500

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found