Úvěrový analytik na základní úrovni - přehled, pracovní odpovědnosti, vzdělávání

Úvěrový analytik na základní úrovni je profesionál ve finančním průmyslu, který je zodpovědný hlavně za hodnocení bonity a finančních záznamů jednotlivců nebo společností a organizací, aby zjistil jejich úroveň rizika a schopnost splácet půjčky, o které žádají. S využitím zjištění kreditní analytik také vytvoří zprávy na pomoc bankám Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů bylo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou země je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913 a finanční instituce při rozhodování o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Úvěrový analytik na základní úrovni

Pracovní odpovědnost vstupního analytika

Úkoly analytika úvěrů na základní úrovni se liší v závislosti na zaměstnavateli, ale obecně jsou zde některé pracovní povinnosti:

  • Vyhodnoťte úvěrové a finanční údaje lidí a společností, abyste poznali úroveň rizika spojeného s půjčováním peněz
  • Připravte zprávy pokrývající míru rizika klientů
  • Vytvářejte finanční poměry Finanční poměry Finanční poměry se vytvářejí pomocí číselných hodnot převzatých z účetních výkazů za účelem získání smysluplných informací o společnosti za účelem posouzení finančního stavu klientů
  • Vyplňte a odešlete žádosti o půjčku
  • Koordinujte s klienty ověřování finančních záznamů a řešení jejich obav

Vzdělávací požadavky

Pokud se chcete stát analytikem úvěrů, potřebujete alespoň bakalářský titul v oboru financí, obchodu nebo účetnictví. Musíte mít znalosti v různých oblastech, jako jsou statistika, počet, poměrová analýza Poměrová analýza Poměrová analýza se týká analýzy různých finančních informací v účetní závěrce podniku. Používají je hlavně externí analytici k určení různých aspektů podnikání, jako je jeho ziskovost, likvidita a solventnost. , ekonomika a hodnocení rizik.

Před podáním žádosti o pozici úvěrového analytika na základní úrovni nezapomeňte nejprve získat pracovní zkušenosti v souvisejících oblastech, jako je účetnictví, pohledávky Účty Pohledávky Účty Pohledávky (AR) představují úvěrové prodeje podniku, které ještě nejsou plně uhrazeny jeho zákazníci, aktuální aktivum v rozvaze. Společnosti umožňují svým klientům platit v rozumném, prodlouženém časovém období, pokud jsou dohodnuty podmínky. nebo zpracování žádosti o úvěr.

Certifikační kurzy

Čtyřletý titul v oboru financí vás provede branami tohoto odvětví, ale svět financí se neustále vyvíjí. Je třeba se vždy učit nejnovější trendy a nástroje, abyste udrželi krok a zůstali relevantní. K dispozici je několik certifikačních kurzů, které vám pomohou udržet si náskok před ostatními uchazeči o zaměstnání. Někteří zaměstnavatelé také upřednostňují zaměstnance s certifikací.

Můžete absolvovat certifikační kurz v učebně nebo online. Národní asociace pro správu úvěrů (NACM) nabízí označení Certified Credit and Risk AnalystSM (CCRASM), které je určeno čerstvým absolventům a začátečníkům v úvěrové analýze. Můžete také zvážit Corporate Finance Institute, který poskytuje online kurzy nejen pro úvěrové analytiky, ale také pro další odborníky z finančního průmyslu.

Běžní zaměstnavatelé a kariérní možnosti

Úvěroví analytici mohou budovat svou kariéru v několika společnostech, které se zabývají finančními službami, maloobchodem a velkoobchodem, obchodními službami, energetikou a veřejnými službami.

Jak získáte více pracovních zkušeností a získáte pokročilé certifikace, můžete přejít na vyšší pozici, například na manažera úvěrů. Můžete také povznést podnikový žebříček na vyšší pozice související s řízením rizik nebo investic.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Nejlepší finanční práce v korporaci Nejlepší finanční práce v korporaci Ve světě podnikových financí existuje spousta pracovních míst. Nejlepší finanční pozice ve společnosti se liší podle odvětví, seniority a kompenzace. V této příručce prozkoumáme hlavní finanční úlohy, které můžete ve společnosti mít.
  • Úvěrový a inkasní analytik Úvěrový a inkasní analytik Úvěrový a inkasní analytik má za úkol zodpovědnost posoudit rizikovost osoby nebo společnosti z hlediska rozšíření úvěru a
  • Analýza úvěrového rizika Analýza úvěrového rizika Analýzu úvěrového rizika lze považovat za rozšíření procesu přidělování úvěrů. Poté, co jednotlivec nebo podnik požádá banku nebo finanční instituci o půjčku, půjčující instituce analyzuje potenciální přínosy a náklady spojené s půjčkou.
  • Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Jedná se o nejčastější pracovní pozice v oblasti bankovnictví, financí a účetnictví pro studenty a profesionály, kteří chtějí rozvíjet svou kariéru. Tyto tituly se pravidelně používají v pracovních nabídkách nalezených online a pokrývají cokoli od vstupních pozic až po úroveň manažerů a manažerů.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found