Analýza následků fúzí - posoudit dopad fúzí a akvizic

Analýza dopadů fúzí je důležitá pro posouzení dopadu transakce fúzí a akvizic. Pokud vedení / vlastníci dostatečně velké společnosti dostanou návrh na fúzi nebo akvizici, musí společnost vzít v úvahu finanční dopad. M&A úvahy a důsledky Při provádění M&A musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které vstupují do fúzí a akvizice. Tato příručka popisuje důležité skutečnosti, které může mít transakce ohledně pro forma finanční situace nabyvatele. Jedním z nejběžnějších způsobů, jak toho dosáhnout, je analýza narůstání / ředění.

téma analýzy následků fúze

Měření dopadu na metriky na akcii

Aby bylo možné plně analyzovat dopad, musí vlastníci společnosti porovnat samostatného nabyvatele s nově kombinovaným obchodem. Efektivní způsob, jak toho dosáhnout, je prostřednictvím akrečního / ředění EPS. Akreční ředění Akreční ředicí analýza je jednoduchý test používaný k určení, zda navrhované sloučení nebo akvizice zvýší nebo sníží EPS po transakci. Jedná se o jednoduchý test, který ukazuje, zda navrhovaný obchod zvýší nebo sníží zisk po transakci na akcii (EPS) Earnings Per Share Formula (EPS) EPS je finanční poměr, který vydělí čistý zisk dostupný pro běžné akcionáře průměrným zůstatkem akcie po určitou dobu. Vzorec EPS naznačuje schopnost společnosti vytvářet čistý zisk pro běžné akcionáře. pro kupujícího.

K dosažení rentabilního dopadu na EPS je zapotřebí synergie před zdaněním. Tuto analýzu je však nutné provést také ve spojení s dalšími oceňovacími metodami. Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, odkupu a financování, protože existují transakční efekty, které mohou uměle zvýšit EPS, aniž by skutečně zvýšily hodnotu firmy.

Akviziční společnost musí vypočítat možné budoucí výdělky, aby mohla plánovat přechod vlastnictví. To se provádí pomocí proforma výpočtů, které zahrnují hypotetické částky nebo odhady. Tato proforma prohlášení označují předpokládanou finanční pozici potenciálního kupujícího.

Analýza důsledků fúzí z kurzu Finance

Naučte se důsledky fúzí krok za krokem v kurzu finančního modelování fúzí a akvizic společnosti Finance.

Pro forma analýza

Používání proforma výpočtů k odhadu „přínosu“ fúze nebo akvizice je důležité, protože umožňuje nabyvateli určit, jakou cenu je ochoten / schopen zaplatit. Kromě částky, kterou je ochoten zaplatit, existuje forma protiplnění, kterou je schopen použít k úhradě přechodu vlastnictví (hotovost, akvizice akcií) Při akvizici akcií prodávají jednotliví akcionáři své akcionáře zájem o společnost kupujícímu. Při prodeji akcií kupující předpokládá vlastnictví aktiv i pasiv - včetně potenciálních závazků z minulých akcí podniku. Kupující pouze vstupuje do kůže předchozího vlastníka, dalších cenných papírů, nebo kombinace). To vše pak souvisí s tím, jak bude dohoda strukturována a jaký typ daňových úvah Oddíl 368 Oddíl 368 nastiňuje formát pro daňové zacházení s reorganizacemi, jak je popsáno v Internal Revenue Code (IRC) z roku 1986. Tyto reorganizační transakce však musí splňovat určité právní požadavky, aby bylo možné klasifikovat příznivé zacházení. Kromě toho existuje další precedens mimo kodifikovaný bude převzat / uveden.

Používají kupující i prodávající

Nabyvatel (kupující) musí nejen analyzovat důsledky fúze, ale prodávající musí také určit, zda jim to dává smysl. Bude sloučení společnosti dobré pro podnikání z finančního i důvěryhodného hlediska? Umožní získání společnosti prodejci dostatečnou návratnost jejich kapitálu?

Přečtěte si více o fúzích a akvizicích

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling & Valuation Analyst. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari a na misi, která vám pomůže posunout vaši kariéru. Další informace najdete v následujících finančních zdrojích:

  • Reorganizace osvobozená od daně Reorganizace osvobozená od daně Aby se transakce kvalifikovala jako reorganizace osvobozená od daně, musí splňovat určité požadavky, které se velmi liší v závislosti na formě transakce.
  • Reorganizace typu A Reorganizace typu A Reorganizace typu A je zákonná fúze nebo konsolidace, která je klasifikována podle § 368 IRC. Reorganizace typu A jsou také ...
  • Oddíl 368 Oddíl 368 Oddíl 368 nastiňuje formát daňového zacházení s reorganizacemi, jak je popsáno v Internal Revenue Code (IRC) z roku 1986. Tyto reorganizační transakce však musí splňovat určité zákonné požadavky, aby bylo možné je zařadit pro příznivé zacházení. Kromě toho existuje další precedens mimo kodifikované znění
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Šablona výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found