Variable Rate Demand Note (VRDN) - přehled, jak to funguje

Poznámka k proměnlivé úrokové sazbě (VRDN) je dlouhodobý nástroj s pohyblivou sazbou. Má úrokovou sazbu, která se pravidelně zvyšuje v souladu se současnými peněžními trhy. Od začátku půjčky se přiřazená úroková sazba rovná součtu jedinečných fondů peněžního trhu plus dodatečná marže.

Poznámka k poptávce s proměnnou sazbou (VRDN)

VRDN je dlouhodobý obecní dluhopis Obecní dluhopis Obecní dluhopis se týká dluhopisu nebo cenného papíru s pevným výnosem, který vydává vládní obec, městský stát nebo stát k financování své vlády, který nese kupón, který se pravidelně upravuje - obvykle 7 až 35 dní - což vede ke krátkodobému aktivu. Nabídkové dluhopisy jsou poté dále prodány na sekundární trh prodejním agentem nebo správcem.

VRDN obvykle zahrnuje možnost prodeje na jeden nebo sedm dní, která investorům umožňuje vrátit aktivum zpět agentovi, aby odpovídala délce oznámení. Dlouhodobý dluhopis pomáhá obci vypůjčit si finanční prostředky s dlouhou splatností, přičemž investorům platí krátkodobé sazby. Je nabízen prostřednictvím fondů peněžního trhu, zejména malým investorům, protože je vydáván s minimální nominální hodnotou 100 000 USD.

souhrn

  • Poznámka k poptávce s proměnnou sazbou je dluhový nástroj s pohyblivou úrokovou sazbou, který umožňuje investorovi vrátit akcie zpět finančnímu zprostředkovateli.
  • Poznámka k poptávce s variabilní sazbou je poskytována s likviditním financováním od bank a jiných finančních institucí s vysokým úvěrovým hodnocením.
  • Dluhový nástroj podporuje poukázku na poptávku, což činí z úvěrového posílení atraktivní prvek pro investice.

Vysvětlení poznámek k poptávce s proměnnou sazbou

Banky s vysokým hodnocením a další finanční instituce poskytují VRDN likviditu nebo podporu externího úvěrového posílení, aby pomohly vrátit aktivum zprostředkovateli na stejné úrovni jako oznámení. Podpora vylepšení umožňuje výplatu úroků a jistiny prostřednictvím akreditivu (LOC).

Emisní dohoda vyžaduje, aby investoři předložili jednodenní nebo sedmidenní oznámení ke zvýšení likvidity cenného papíru nabídkovým řízením u finančního zprostředkovatele Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami s cílem usnadnit finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. . Jasnou většinu vynikajících VRDNs drží buď městské fondy peněžního trhu, jednotliví investoři nebo jiní investoři, jako jsou dluhopisové fondy a korporace.

Jednou z vlastností VRDN je, že dluh je splatný na vyžádání, s laskavým svolením vložené prodejní opce Vložená opce Vložená opce je ustanovení ve finančním zajištění (obvykle v dluhopisech), které poskytuje emitentovi nebo držiteli cenného papíru určité právo, ale není povinnost provádět některé činnosti v určitém okamžiku v budoucnosti. Vložené možnosti existují pouze jako součást finančního zabezpečení. Věřitelé nebo investoři proto mohou požádat o splacení celé výše dluhu podle svého uvážení. Jakmile je poptávka uskutečněna, finanční prostředky jsou plně splaceny v reálném čase.

Jak funguje VRND

Níže jsou uvedeny dva hlavní prvky poznámky o poptávce s proměnnou sazbou:

1. akreditiv (LOC)

LOC nabízí zvýšení likvidity a poskytují jej finanční instituce třetích stran, například banky. V případě, že dluhový nástroj obsahuje neodvolatelný LOC, je primární zdroj úvěrového posílení investora považován za změněný z obecního emitenta na poskytovatele LOC. Stává se to proto, že pokud emitent nemůže investovat za investora, může emitent LOC vstoupit jako poskytovatel likvidity poslední instance.

2. Smlouva o nákupu v pohotovostním režimu (SBPA)

Standby Purchase Agreement (SBPA) se liší od neodvolatelného LOC v tom, že slouží jako prostředek podmíněné likvidity pro VRDN. SBPA lze normálně ukončit za následujících podmínek:

  • Podkladový dlužník je v úpadku
  • Podkladový dlužník nedosáhne stanoveného investičního stupně Hodnocení dluhopisů Hodnocení dluhopisů jsou reprezentacemi úvěruschopnosti podnikových nebo státních dluhopisů. Ratingy zveřejňují ratingové agentury a poskytují hodnocení finanční síly a schopnosti emitenta dluhopisů splácet jistinu a úroky dluhopisu podle smlouvy.
  • Podkladové dluhopisy osvobozené od daně jsou zdanitelné
  • Výchozí nastavení dlužníka

Za určitých okolností je obecní vláda nucena platit za princip a úroky, jakož i za zajištění ceny, protože konkrétní VRDN neobsahuje ani LOC, ani SBPA.

Vrácení poznámky o poptávce s proměnnou sazbou

Po jednom nebo sedmi dnech písemného oznámení mohou investoři vložit své prostředky do výběrového řízení. Přesto prodejci marketingu převezmou VRDN zpět přímo od vlastníka, aby jej bylo možné vrátit zpět finančnímu zprostředkovateli. Častěji se prodejci pokoušejí obchodovat s VRDN během období okna.

V jednom extrému nemusí agent nikdy převzít vlastnictví VRDN, pokud je úspěšně remarketingováno; na druhé straně musí agent vzít dluhový nástroj do svého inventáře, aby investorovi usnadnil stejnou platbu. Kromě toho, pokud VRDN není znovu prodán, agent tendru poté zahájí par pay pro poznámky čerpáním z LOC nebo SBPA.

Většina investorů vydělávajících peníze se snaží vybrat VRDN, jehož ručitelem jsou dobře kapitalizované finanční instituce. Díky tomu je funkce VRDN pro vylepšení úvěru atraktivní investiční možností, protože podporuje poznámku o poptávce. Kromě zlepšení úvěrového hodnocení cenného papíru funkce vylepšení snižuje rizika selhání podkladových cenných papírů.

Investorovi je zaručena výplata úroku, pokud jsou banky nebo finanční instituce poskytující LOC solventní. V tomto ohledu má úroková sazba VRDN tendenci napodobovat kreditní profil poskytovatele likvidity s krátkou dobou splatnosti, spíše než u městského emitenta. Renomované banky mohou využít smlouvy o nákupu dluhopisů ke zvýšení úvěru snížením rizika selhání.

VRDN nese úrokovou sazbu, která mírně koreluje s dluhopisy a akciemi. Díky tomu je dluhový nástroj vhodný pro diverzifikaci investic. Zatímco VRDN může být buď zdanitelné, nebo osvobozené od daně, místní samosprávy obecně vydávají požadavky s proměnlivou sazbou, které jsou osvobozeny od daně federální vládou.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Riziko selhání Riziko selhání Riziko selhání, také nazývané pravděpodobnost selhání, je pravděpodobnost, že dlužník neprovede úplné a včasné platby jistiny a úroků,
  • Analýza úvěrů obecních dluhopisů Analýza úvěrů městských dluhopisů Analýza úvěrů městských dluhopisů zahrnuje hodnocení obecních dluhopisů a stanovení jejich životaschopnosti jako investiční příležitosti. Obecní svazek je druh
  • Čisté rozpětí úrokových sazeb Čisté rozpětí úrokových sazeb Čisté rozpětí úrokových sazeb se týká rozdílu mezi úrokovou sazbou, kterou finanční instituce platí vkladatelům, a úrokovou sazbou, kterou přijímá
  • Solventnost Solventnost Solventnost je schopnost společnosti plnit své dlouhodobé finanční závazky. Pokud si analytici přejí vědět více o solventnosti společnosti, podívají se na celkovou hodnotu jejích aktiv ve srovnání s celkovými drženými závazky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found