Dallas Trimmed Mean - Definice, Jak vypočítat, Výhody

Dallas Trimmed Mean, populárně známý jako Trimmed Mean PCE Inflation Rate, je měřítkem základní inflace v cenovém indexu u osobních spotřebních výdajů (PCE). Nazývá se Dallas Trimmed Mean, protože jej odhadují zaměstnanci Federální rezervní banky v Dallasu. Data jsou ukládána a vytvářena Bureau of Economic Analysis (BEA).

Dallas Trimmed Mean

Co je základní inflace?

Jádrová inflace zahrnuje změny v nákladech na zboží a služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vyplývá z, s výjimkou potravin a energie odvětví. Tato dvě odvětví jsou vyloučena z důvodu vysoce volatilní povahy jejich trhů a cen. Jelikož však jídlo a energie představují pro většinu lidí hlavní „základní“ výdaje, je vyloučení z metriky, která má přesně odrážet inflaci, praxí, se kterou mnozí ekonomové silně nesouhlasí. Jádrová inflace má být indikátorem převládající dlouhodobé inflace. Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží po stanovenou dobu. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). míra v ekonomice. Tři prvky používané k určení jádrové inflace zahrnují:

  • Index spotřebitelských cen (CPI)
  • Index výdajů na osobní spotřebu (PCE)
  • Metoda odlehlých hodnot

Co jsou výdaje na osobní spotřebu (PCE)?

Výdaje na osobní spotřebu (PCE), obecně označované jako index PCE, měří změny cen spotřebního zboží a služeb. Jedná se o cenový index, podobný běžně používanému indexu spotřebitelských cen (CPI), indexu spotřebitelských cen (CPI). Index spotřebitelských cen (CPI) je měřítkem agregované cenové hladiny v ekonomice. CPI se skládá ze svazku běžně nakupovaného zboží a služeb. CPI měří změny v kupní síle měny země a cenové úrovni koše zboží a služeb. . Index PCE poskytuje informace o spotřebitelských výdajových návycích domácností a celkové struktuře výdajů na spotřebu v ekonomice.

Výpočet střední oříznuté rychlosti inflace PCE

Střední ořezaná míra inflace PCE pro daný měsíc se počítá pečlivým sledováním cenových změn pro každou jednotlivou složku PCE. Jednotlivé cenové změny jsou poté uspořádány vzestupně od ceny, která nejvíce poklesla, k ceně, která nejvíce vzrostla.

Z tohoto uspořádaného ceníku je určitá část nebo část nejextrémnějších pozorování „oříznuta“, tj. Vyloučena. Poté se míra inflace nakonec vypočítá jako vážený průměr konečného - oříznutého - seznamu pozorování.

Výhody použití Dallas Trimmed Mean

Metoda Dallas Trimmed Mean je citlivá na krátkodobé cenové výkyvy, které ovlivňují jádrovou inflaci. Díky tomu je Dallas Trimmed Mean velmi přesným měřítkem pro odhad nebo sledování dlouhodobých cenových výkyvů ovlivňujících základní inflaci. Používá se k formulaci Federálního rezervního systému Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální banka Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu. politiky pro dlouhodobé finanční plánování pro ekonomiku.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Expanzní měnová politika Expanzní měnová politika Expanzní měnová politika je druh makroekonomické měnové politiky, která si klade za cíl zvýšit rychlost měnové expanze a stimulovat tak růst domácí ekonomiky. Ekonomický růst musí být podporován další nabídkou peněz.
  • Růstová účetní rovnice Růstová účetní rovnice Růstová účetní rovnice je finanční nástroj, který měří ekonomický růst - konkrétně to, jak jsou změny reálného hrubého domácího produktu (HDP) v ekonomice ovlivňovány změnami dostupného kapitálu, práce a technologií. Růstová účetní rovnice umožňuje analyzovat ekonomický růst na nejmenší úrovni
  • Parita kupní síly Parita kupní síly Koncept parity kupní síly (PPP) se používá k multilaterálnímu srovnání národních příjmů a životní úrovně různých zemí. Kupní síla se měří cenou konkrétního koše zboží a služeb. Parita mezi dvěma zeměmi tedy znamená, že jednotka měny v jedné zemi bude nakupovat
  • Stagflace Stagflace Stagflace je ekonomická událost, při které je vysoká míra inflace, rychlost ekonomického růstu zpomaluje a nezaměstnanost zůstává trvale vysoká. Tato nepříznivá kombinace se obává a může být pro vlády dilematem, protože většina opatření zaměřených na snížení inflace může zvýšit úroveň nezaměstnanosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found