Vedoucí rozpočtu - role, odpovědnosti a práce vedoucího rozpočtu

Osoba, která je v konečném důsledku odpovědná za sestavení a vytvoření rozpočtu pro projekt, je známá jako vedoucí rozpočtu pro tento projekt. Samotný rozpočet je dokument, který uvádí očekávané příjmy Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdržela z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. a výdaje spojené s projektem.

Pojem projekt zde zahrnuje velmi velké množství aktivit. Každá z těchto aktivit by zase měla mírně odlišný typ rozpočtu a odpovídajícím způsobem by k němu byla přidružena rozpočtová hlava. Obecně lze tyto činnosti rozdělit do tří skupin: jednotlivci, společnosti a vlády. Ty jsou zkoumány v další části.

typy rozpočtových hlav

Chcete-li se dozvědět více, začněte hned online kurzy finanční analýzy!

Jednotlivci

Jednotlivec plánující měsíční výdaje pro sebe a svou rodinu na základě příjmů a výdajů rodiny. V tomto případě by hlavou rozpočtu mohla být hlava rodiny, která za ni činí veškerá finanční rozhodnutí

Korporace

Společnost plánující své obchodní aktivity na první čtvrtletí roku na základě očekávaných příjmů a výdajů. V tomto případě může být vedoucím rozpočtu finanční odborník nebo odborník z oboru, který pro společnost pracuje.

V závislosti na velikosti společnosti může mít vedoucí rozpočtu různý počet lidí, kteří pod ním pracují. Například vedoucí rozpočtu, který pracuje pro malý podnik, může pracovat samostatně nebo zaměstnávat jen hrstku lidí, zatímco vedoucí rozpočtu, který pracuje pro velký podnik, může mít pod sebou celé oddělení lidí.

Ve společnosti je vedoucí rozpočtu obvykle vedoucím týmu finančního plánování a analýzy Úlohy Procházet popisy úkolů: požadavky a dovednosti pro zveřejňování nabídek v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, pokladny, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších.

Vlády

Vláda plánující své výdaje (veřejné výdaje) a příjmy na celý finanční rok. Toto se označuje jako vládní rozpočet a je založeno na politikách, které vláda hodlá dodržovat.

Například ve Spojených státech republikáni tradičně upřednostňují nižší vládní výdaje a nižší vládní příjmy (v podobě nižších daní. Účetnictví daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Koncepční chápání účtování příjmů daně umožňují společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky.), zatímco demokraté tradičně upřednostňují vyšší vládní výdaje a vyšší vládní příjmy (v podobě vyšších daní účtování o příjmech Daně Daně z příjmů a jejich účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složitým polem pro orientaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky.) . V případě vládního rozpočtu obvykle existuje celé vládní oddělení, které pracuje na sestavování rozpočtu.

V USA je za sestavování ročního rozpočtu Spojených států odpovědný Úřad pro správu a rozpočet (OMB). OMB zaměstnává 529 lidí a sama měla v roce 2011 rozpočet téměř 92,8 milionu USD. Současným šéfem OMB je John Michael (Mick) Mulvaney.

Klíčové odpovědnosti vedoucího korporátního rozpočtu

Každé rozhodnutí, které společnost učiní, je přímo nebo nepřímo ovlivněno jejím rozpočtem. Není tedy žádným překvapením, že vedoucí rozpočtu společnosti hraje velmi důležitou roli v jejím úspěchu či neúspěchu. Vedoucí rozpočtu musí mít důkladné znalosti o společnosti a odvětví, ve kterém působí. Je důležité, aby vlastníci společnosti (akcionáři) a vedoucí rozpočtu měli pro společnost stejné cíle.

Je důležité si uvědomit, že zatímco rozpočtový ředitel má na starosti sestavování rozpočtu, nemusí mít na starosti dodržování rozpočtu. Tato odpovědnost může nést držitel rozpočtu. V některých případech, zejména u velkých společností a vlád, jsou držitelem rozpočtu a vedoucím rozpočtu dva různí jednotlivci. Pro společnost je zásadní zajistit, aby vedoucí rozpočtu a držitel rozpočtu měli pro společnost stejné cíle.

Vzhledem k tomu, že budoucí příjmy a výdaje společnosti nejsou známy, tým FP&A Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, treasury, FP&A, podnikových financích, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších odhadů těchto hodnot při sestavování rozpočtu. To je obzvláště obtížný úkol, protože existuje téměř nekonečné množství věcí, které mohou v budoucnu ovlivnit společnost a průmysl. Vedoucí rozpočtu musí tyto nejistoty zohlednit Finanční modelování Zdroje a příručky pro finanční modelování zdarma, které vám pomohou naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti finančního modelování se stovkami příkladů, šablon, průvodců, článků a dalších. Zjistěte, co je finanční modelování, jak sestavit model, znalosti aplikace Excel, tipy a triky a podnikněte kroky k minimalizaci rizik pro společnost při sestavování rozpočtu.

Vedoucí musí úzce spolupracovat s držitelem rozpočtu a dalšími osobami odpovědnými za plnění rozpočtu. Rozpočet, který nelze realizovat, je zbytečný a neslouží žádnému účelu.

Chcete-li se dozvědět více, spusťte naše kurzy modelování peněžních toků FP&A hned teď!

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce rozpočtem Head. Další informace o finančním plánování a analýze najdete v následujících bezplatných zdrojích z Finance:

  • Držitel rozpočtu Držitel rozpočtu Osoba, která je v konečném důsledku odpovědná za zajištění dodržování rozpočtu, je známá jako držitel rozpočtu. Držiteli rozpočtu jsou obvykle manažeři a provozní ředitelé společností, kteří mají za úkol vlastníky / akcionáři nebo představenstvo zajistit, aby společnost dodržovala svůj rozpočet
  • Role pracovních pozic v oblasti finančního plánování a analýzy Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, pokladně, FP&A, podnikových financích, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Otázky k pohovoru FP&A Otázky k pohovoru FP&A Otázky a odpovědi k pohovoru FP&A. Tento seznam obsahuje nejčastější dotazy týkající se pohovoru, které se používají k přijímání na pozice finančního plánování a analýzy (FP&A), jako jsou pozice analytiků a manažerů. Na základě rozsáhlého výzkumu a zpětné vazby od odborníků z korporací má tento seznam nejpravděpodobnější otázky týkající se rozhovorů
  • Analytik FP&A Analytik FP&A Staňte se analytikem FP&A ve společnosti. Načrtneme plat, dovednosti, osobnost a školení, které potřebujete pro FP&A pracovní místa a úspěšnou finanční kariéru. Analytici, manažeři a ředitelé FP&A jsou zodpovědní za poskytování výkonných manažerů potřebným potřebám analýz a informací
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found