Skutečné možnosti - Naučte se různé typy a ceny skutečných možností

Skutečné možnosti jsou právo, ale nikoli povinnost učinit obchodní rozhodnutí. Koncept skutečné opce je zásadní pro úspěch podnikání, protože schopnost vybrat si správnou obchodní příležitost má významný vliv na ziskovost společnosti EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, amortizací je zisk společnosti před kterýmkoli z tyto čisté odpočty se provádějí. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady a růst Současná hodnota růstových příležitostí (PVGO) Současná hodnota růstových příležitostí (PVGO) je koncept, který dává analytikům odlišný přístup k oceňování. Vzhledem k tomu, že ceny na akciových trzích jsou kombinací fundamentů a očekávání, můžeme hodnotu akcie rozdělit na součet (1) její hodnoty za předpokladu, že nedojde k reinvestování zisku, a (2) současné hodnoty. Skutečná možnost umožňuje manažerskému týmu analyzovat a vyhodnotit obchodní příležitosti a vybrat si tu správnou.

Koncept skutečných opcí je založen na konceptu finančních opcí; pro pochopení skutečných možností je tedy zásadní znalost finančních možností.

Skutečné typy opcí

Typy skutečných možností

Skutečné opce lze rozdělit do různých skupin. Nejběžnější typy jsou: možnost rozbalit, možnost opustit, možnost počkat, možnost přepnout a možnost uzavřít smlouvu.

  • Možnost rozbalení je možnost investovat nebo v budoucnu uskutečnit projekt na rozšíření obchodních operací (řetězec rychlého občerstvení zvažuje otevření nových restaurací).
  • Možnost opustit je možnost zastavit projekt nebo aktivum za účelem realizace jeho záchranné hodnoty (výrobce se může rozhodnout prodat staré zařízení).
  • Možnost počkat je možnost odložit obchodní rozhodnutí do budoucnosti (řetězec rychlého občerstvení zvažuje otevření nových restaurací letos nebo v příštím roce).
  • Možnost uzavřít smlouvu je možnost projekt v určitém okamžiku v případě nepříznivých podmínek odstavit (nadnárodní společnost může zastavit činnost svých poboček v zemi s nestabilní politickou situací).
  • Možnost přepnutí je možnost zastavit projekt v určitém okamžiku v budoucnu, pokud budou nepříznivé podmínky, a obnovit jej, pokud jsou příznivé podmínky (ropná společnost může zastavit provoz jednoho ze svých závodů, když jsou nízké ceny ropy, a obnovit provoz, když ceny jsou vysoké).

Ceny skutečných opcí

Metoda NPV NPV vzorec Průvodce vzorcem NPV v aplikaci Excel při provádění finanční analýzy. Je důležité přesně pochopit, jak vzorec NPV funguje v aplikaci Excel a matematika za ním. NPV = F / [(1 + r) ^ n] kde, PV = současná hodnota, F = budoucí platba (peněžní tok), r = diskontní sazba, n = počet období v budoucnosti je nejpřímějším přístupem ke skutečné ceny opcí. Například pro možnost rozšíření obchodní operace můžeme předpovědět budoucí peněžní toky tohoto projektu a diskontovat je na současnou hodnotu za cenu příležitosti. Tuto možnost použijeme, pokud je NPV pozitivní, a odmítneme ji, pokud je NPV negativní. V reálném prostředí však může být obtížné správně provést přístup NPV.

Naštěstí lze k oceňování skutečných opcí použít cenové přístupy k finančním opcím. Některé skutečné možnosti se chovají podobně jako volání; někteří se chovají podobně jako put. Například možnost rozbalení lze zobrazit jako možnost volání, zatímco možnost opuštění lze zobrazit jako možnost prodeje.

Abychom mohli použít techniky oceňování finančních opcí pro skutečné opce, měli bychom definovat příslušné proměnné.

SymbolFinanční opceSkutečná možnost
STržní cenaVýdaje potřebné k nabytí aktiv / investice předem
K.Strike cenaAktuální hodnota aktiva / projektu
TČas do splatnostiČas před vypršením příležitosti
σVolatilitaRiziko aktiva / projektu
rBezriziková sazbaÚroková sazba
Div.DividendyPeněžní toky z operací

Pomocí výše uvedených proměnných můžeme snadno použít metody používané k oceňování finančních možností, jako je binomický model, Black-Scholesův model a simulace Monte Carlo k oceňování skutečných možností.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Případová studie opcí - Dlouhé volání Případová studie opcí - Dlouhé volání Tato případová studie opcí ukazuje složité interakce opcí. Možnosti prodeje i volání mají různé výplaty. Abychom studovali složitou povahu a interakce mezi opcemi a podkladovým aktivem, představujeme případovou studii opcí.
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found