Šablona kalkulačky beta - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato beta kalkulačka umožňuje měřit volatilitu výnosů jednotlivých akcií ve vztahu k celému trhu.

Níže je snímek obrazovky beta kalkulačky:

Screenshot beta kalkulátoru

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Beta (β) investičního cenného papíru (tj. Akcie) je měřítkem jeho volatility výnosů ve vztahu k celému trhu. Používá se jako měřítko rizika a je nedílnou součástí modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM). Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je model, který popisuje vztah mezi očekávaným výnosem a rizikem zabezpečení. Vzorec CAPM ukazuje, že návratnost cenného papíru se rovná bezrizikovému výnosu plus riziková prémie, založená na beta verzi tohoto cenného papíru). Společnost s vyšší beta má větší riziko a také vyšší očekávané výnosy.

Při výpočtu β v aplikaci Excel postupujte takto:

  1. Získejte týdenní ceny akcií
  2. Získejte týdenní ceny tržního indexu (tj. Index S&P 500)
  3. Vypočítejte týdenní výnosy akcií
  4. Vypočítejte týdenní výnosy tržního indexu
  5. Použijte funkci Sklon a vyberte týdenní výnosy z trhu a akcií - každý jako svou vlastní sérii
  6. Výstup z funkce Slope je β

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found