Vycházející hvězda - dluhopis s dobrým vylepšeným ratingovým potenciálem

Vycházející hvězda je společnost nebo společnost, která je relativně nová na trzích s dluhovým kapitálem, s malou nebo žádnou historií splácení dluhu Časový plán dluhu Časový plán dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v plánu, na základě jeho splatnosti a úroků hodnotit. Ve finančním modelování plynou úrokové výdaje, což ztěžuje posouzení jeho bonity. Přes nedostatek historie je výkon společnosti dostatečně silný, aby přilákal určitou skupinu investorů. Kvůli nízkému ratingu jsou však dluhopisy společnosti často považovány za vysoce rizikové, a musí proto nabízet prémiový výnos.

Pokud vycházející hvězda pokračuje ve zlepšování své kreditní kvality a dosáhne požadovaného poměru aktiv Pákové poměry Pákový poměr označuje úroveň dluhu vzniklého obchodnímu subjektu oproti několika dalším účtům v jeho rozvaze, výkazu zisku a ztráty nebo výkazu peněžních toků. Šablona Excel, její dluhopisy budou upgradovány na investiční stupeň S&P - Standard and Poor's Standard a Poor's (S&P) je lídrem na trhu v oblasti poskytování analýz finančního trhu, zejména v poskytování benchmarku a investování. Na této úrovni přichází s relativně nízkým rizikem selhání. Dluhopisy o něco vyšší než obvyklé BB - něco jako BBB nebo A3 - naznačují relativně bezpečnou investici.

Stoupající hvězda

Příklad upgradu úvěrového hodnocení

Předpokládejme, že tříletá společnost X zabývající se průzkumem ropy objevuje ložiska ropy v prakticky neprozkoumané zemi. FAM (finanční účetní manažer) a správní rada si uvědomují, že jejich operace budou bez věcného financování marné. Pracují na vyřešení svého finančního schodku 1,2 miliardy USD vydáním dluhopisů. Bohužel kvůli jejich nízké reputaci na trhu je jejich jedinou počáteční možností vydávat dluhopisy s vysokým výnosem, které budou klasifikovány jako nevyžádané dluhopisy Nevyřízené dluhopisy Nevyžádané dluhopisy, také známé jako dluhopisy s vysokým výnosem, jsou dluhopisy, které jsou hodnoceny pod velké tři ratingové agentury (viz obrázek níže). Nevyžádané dluhopisy nesou vyšší riziko selhání než jiné dluhopisy, ale platí vyšší výnosy, aby byly atraktivní pro investory. .

Problém s úvěrovým hodnocením vyvstává navzdory nedávnému dokončení první fáze výstavby ropovodu, které ji katapultovalo na jeden z nejziskovějších podniků v zemi a zaměřilo pozornost na řadu velkých investorů ve společnosti. Tyto úspěchy mohou vést k upgradu úvěrového hodnocení a označit společnost za „vycházející hvězdu“. Stále však bude muset pracovat na vytvoření spolehlivější úvěrové historie, aby od ratingových agentur dostalo podstatně vyšší hodnocení.

Stručně řečeno, vycházející hvězda je společnost, která vykazuje dobré potenciální vyhlídky do budoucna a která dosáhla určitého pokroku, pokud jde o její hodnocení na kapitálových trzích, ale stále musí udělat něco pro to, aby zajistila nejvyšší hodnocení investičního stupně pro jeho vazby.

Vycházející hvězda vs Padlý anděl

Vycházející hvězda i padlý anděl Padlý anděl Padlý anděl je dluhopis, který byl hodnocen na investiční úrovni, ale od té doby byl snížen na junk status kvůli klesající finanční pozici jeho emitenta. Dluhopis je snížen o jednu nebo více ze tří hlavních ratingových služeb - Fitch, Moody’s a Standard & Poor’s (S&P). dluhopisy lze nalézt pod velkým deštníkem zbytečných dluhopisů. Rozdíl je v jejich vnímaném směru. Na vycházející hvězdy se pohlíží jako na společnosti, které směřují vzhůru směrem k získání vyššího úvěrového hodnocení svých dluhových emisí. Naproti tomu padlí andělé jsou společnosti, které mají delší historii a dříve měly vyšší úvěrový rating, ale které upadly do těžkých časů, což vedlo ke snížení jejich dluhu na status nevyžádaných dluhopisů.

Vycházející hvězdy vidí, jak se jejich důvěryhodnost neustále zlepšuje, i když jejich kreditní hodnocení může prozatím zůstat relativně nízké. Považují se však za na cestě k získání úvěrové kvality hodné investičního stupně. Jejich pouta jsou tedy obvykle považována za méně riskantní ve srovnání s pouty padlých andělů.

Výzvy pro vycházející hvězdu

Nejvýznamnější výzvou vycházející hvězdy je obvykle financování významného růstu. Čelí obtížím získávání důvěry investorů z důvodu neexistence zavedeného úvěrového záznamu.

Konkrétně může čelit výzvám, jako jsou:

  • Přizpůsobení se měnícímu se tržišti
  • Přijímání nových strategických plánů
  • Peněžní toky a složitost finančního řízení

Investiční příležitosti s vycházející hvězdou

Je často obtížné identifikovat vycházející hvězdu ve správné fázi tržního cyklu. Úspěšný postup však může vést k významným výnosům pro investory.

1 - Investoři mohou být schopni získat dluhopisy společnosti, i když jsou stále hodnoceny jako nevyžádané dluhopisy, a proto nabízejí vysoký výnos, i když společnost neustále roste a stále méně a méně klesá riziko úvěru / selhání. Investor pak může využívat vyšších výnosů bez odpovídající vyšší úrovně rizika.

2 - Se zlepšováním úvěrového hodnocení stoupající hvězdy budou její dluhopisy zhodnocovat. Investoři, kteří dluhopisy získali dříve, když společnost měla nižší úvěrový rating, pak mohou být schopni prodat dluhopisy se ziskem na sekundárním trhu.

Vycházející hvězdy na trzích s dluhovým kapitálem mohou investorům poskytnout dobré příležitosti. Moudře investovat do vycházejících hvězd vyžaduje pečlivý výzkum, opatrnost a obvykle trpělivost, protože to může nějakou dobu trvat, než se významně zlepší úvěrové hodnocení společnosti.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení vycházející hvězdy. Finance je oficiálním globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, přední certifikační program finančních analytiků. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další zdroje:

  • Corporate Venturing Corporate Venturing Corporate venturing (také známý jako corporate venture capital) je praxe přímého investování podnikových fondů do externích začínajících společností. To obvykle provádějí velké společnosti, které chtějí investovat malé, ale inovativní začínající firmy. Činí tak prostřednictvím dohod o společném podnikání a získávání majetkových účastí.
  • Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál proti Angel a seed investorům z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů
  • Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, což představuje příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou
  • Ratingová agentura Ratingová agentura Ratingová agentura je společnost, která hodnotí finanční sílu společností a vládních subjektů, zejména jejich schopnost plnit jistinu a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found