Funkce STDEV.P - vzorec, příklady, použití v aplikaci Excel

Funkce STDEV.P je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. STDEV.P vypočítá směrodatnou odchylku, která je založena na celé populaci dané jako argumenty. Ignoruje logické hodnoty a text.

Jako finanční analytik může být funkce STDEV.P užitečná například při výpočtu odchylek v příjmech. Manažeři portfolia Manažeři portfolia Manažeři portfolia spravují investiční portfolia pomocí šestistupňového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. často používají standardní odchylku k měření a sledování rizik svých portfolií.

Funkce STDEV.P byla představena v MS Excel 2010, a proto není k dispozici v dřívějších verzích. Tato funkce je však pouze aktualizovanou verzí starší funkce STDEVP.

Vzorec

= STDEV.P (číslo1; [číslo2],…)

Funkce STDEV.P používá následující argumenty:

  1. Číslo 1 (povinný argument) - Toto je první argument čísla, který odpovídá populaci.
  2. Číslo 2 (povinný argument) - Toto je další číselný argument, který odpovídá populaci.

Poznámky

  1. Dané argumenty musí funkci poskytnout alespoň dvě číselné hodnoty.
  2. Argumenty by měly být mezi 1 a 255 číselnými hodnotami, řadami hodnot nebo odkazy na buňky obsahující čísla.
  3. Argumenty mohou být čísla nebo jména, pole nebo odkazy, které obsahují čísla.
  4. Funkce se používá, když chceme vypočítat směrodatnou odchylku pro celou populaci. Pokud počítáme směrodatnou odchylku vzorku populace, musíme použít funkci STDEV.S.

Jak používat funkci STDEV.P v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze STDEV.P zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Příklad 1

Předpokládejme, že jsme dostali záznam o měsíčních tržbách firmy za poslední tři roky, jak je uvedeno níže:

Funkce STDEV.P

Pro směrodatnou odchylku je použit vzorec:

Příklad funkce STDEV.P 1

Získáváme výsledky níže:

Funkce STDEV.P - příklad 1a

Použitá rovnice je:

Funkce STDEV.P - vzorec

Kde:

  • X přebírá každou hodnotu v sadě;
  • X je průměr (statistický průměr) souboru hodnot;
  • n je počet hodnot.

Je třeba pamatovat na funkci STDEV.P.

  1. # DIV / 0! error-– Vyskytne se, pokud žádná z hodnot dodávaných funkci není číselná. Textové reprezentace čísel, které jsou poskytovány jako součást pole, nejsou funkcí STDEV.P rozpoznány jako číselné hodnoty.
  2. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, pokud jsou některé z daných hodnot poskytovaných přímo funkci STDEV textové hodnoty, které nelze interpretovat jako číselné hodnoty.
  3. Funkce STDEV.P se používá při výpočtu směrodatné odchylky pro celou populaci. Pokud si přejeme vypočítat směrodatnou odchylku populace vzorku, musíme použít funkci STDEV.S.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte své finanční modelování a analýzu ocenění. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Excel vzorce pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Pokročilá třída Excel
  • Pokročilé funkce aplikace Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel je důležité znát a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky pro Excel Cheatheet Zkratky pro Excel PC Mac Zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found