Výnosy na zaměstnance - definice, vzorec a příklady

Příjem na zaměstnance je poměr efektivity používaný k určení příjmu generovaného na jednotlivce pracujícího ve společnosti. Poměr výnosů na zaměstnance je důležitý pro stanovení efektivity a produktivity průměrného zaměstnance společnosti.

Výnosy na zaměstnance

Vzorec pro výnosy na zaměstnance

Vzorec pro poměr je následující:

Výnosy na zaměstnance

Poznámka: Varianty výše uvedeného vzorce, které analytici často používají, je použití čistého zisku Čistý zisk Čistý zisk je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. v čitateli, na rozdíl od výnosů.

Příklady

Příklad 1: Facebook Inc.

John je kapitálový analytik provádějící analýzu ve společnosti Facebook Inc. Johnův manažer ho žádá, aby analyzoval produktivitu průměrného zaměstnance na Facebooku, a dává mu pokyn, aby určil tržby na zaměstnance Facebooku k 31. prosinci 2018.

Při skenování do výroční zprávy Facebooku John zjistil, že počet zaměstnanců na Facebooku je 35 587 a společnost vykazuje výnosy 55 838 milionů USD. RPE Facebooku určuje takto:

Příjmy na zaměstnance

John hlásí svému manažerovi, že tržby Facebooku na zaměstnance jsou 1,5691 milionu dolarů na zaměstnance.

Příklad 2: Hypotetická analýza konkurence

Vzhledem k výnosu a počtu zaměstnanců různých společností působících ve stejném odvětví použijte poměr výnosů na zaměstnance a zjistěte, která společnost je produktivnější:

Hypotetická analýza konkurence

Z výše uvedené tabulky a pouze s dostupnými údaji o příjmech a zaměstnancích dochází k závěru, že společnost B je nejefektivněji produktivní společností, protože její RPE je 31 395 USD, na rozdíl od 14 857 USD a 8 573 USD pro společnost A, respektive C. Ačkoli společnost C generuje tržby přesahující 3 miliony USD, zaměstnává k generování uvedených příjmů výrazně vyšší počet zaměstnanců.

Příklad 3: Ziskovost společnosti

Připomeňme si příklad 2, ale zvažte další vzorce faktů uvedené níže. Která společnost vytváří zisk?

  • Předpokládejme, že jediné náklady, kterým každá společnost čelí, jsou platy. Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími typy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které.
  • Plat 15 000 $ se vyplácí každému zaměstnanci v oboru bez ohledu na to, v jaké společnosti je zaměstnán.

Ziskovost společnosti

S platem 15 000 $ na zaměstnance můžeme konstatovat, že společnost B je jediná, která dosahuje zisku. To je v souladu s naším závěrem v příkladu 2, že společnost B je nejefektivněji produktivní.

Důležitost příjmů na zaměstnance

Pro mnoho společností jsou jejich největšími výdaje platy a výhody pro zaměstnance. Kromě toho je pracovní síla tím, co řídí obchodní úspěch. Společnosti proto obvykle chtějí, aby vysoké RPE kompenzovaly výdaje vyplácené zaměstnancům. Obecně platí, že vyšší RPE obvykle znamená produktivnější a efektivnější společnost. Poměr výnosů na zaměstnance je zvláště užitečný pro analýzu společností působících v odvětví služeb.

Je důležité si uvědomit, že tato metrika by měla být vždy používána ve spojení s jinými finančními poměry. Finanční poměry Finanční poměry jsou vytvářeny pomocí číselných hodnot převzatých z finančních výkazů, aby se získaly smysluplné informace o společnosti k analýze dané firmy. Poměr by měl být navíc srovnáván pouze s poměrem jiných společností působících ve stejném nebo podobném odvětví, protože každé odvětví čelí jiné nákladové struktuře Nákladová struktura Nákladová struktura se vztahuje k typům nákladů, které podniku vznikají, a obvykle se skládá z fixní a variabilní náklady. Fixní náklady zůstávají nezměněny. Například společnost náročná na práci bude obvykle vykazovat nižší příjem na zaměstnance, na rozdíl od technologické společnosti.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Průměrný příjem na uživatele (ARPU) Průměrný příjem na uživatele (ARPU) Průměrný příjem na uživatele (ARPU), známý také jako průměrný příjem na jednotku, je metrika mimo GAAP běžně používaná společnostmi zabývajícími se digitálními médii, společnostmi sociálních médií a telekomunikačními společnostmi vyhodnotit jejich schopnosti generovat příjmy na úrovni jednotlivých zákazníků.
  • Náklady na pořízení zákazníka (CAC) Náklady na pořízení zákazníka (CAC) Náklady na pořízení zákazníka (CAC) jsou náklady související se získáním nového zákazníka. Jinými slovy, CAC odkazuje na zdroje a náklady vynaložené na získání dalšího zákazníka. Náklady na pořízení zákazníka jsou klíčovou obchodní metrikou, která se běžně používá spolu s metrikou celoživotní hodnoty zákazníka (LTV)
  • Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti Poměry ziskovosti jsou finanční metriky používané analytiky a investory k měření a hodnocení schopnosti společnosti generovat příjem (zisk) ve vztahu k výnosům, rozvahovým aktivům, provozním nákladům a vlastnímu kapitálu akcionářů během určitého časového období . Ukazují, jak dobře společnost využívá svá aktiva k vytváření zisku
  • Výnosy vs příjem Výnosy vs příjem Výnosy vs příjem. Tato příručka poskytuje přehled hlavních rozdílů mezi příjmy a příjmy. Příjem je částka z prodeje, kterou společnost vydělá poskytováním služeb nebo prodejem produktů („horní linie“). Příjem lze někdy použít k označení příjmu nebo čistého příjmu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found