Tón nahoře - definice, jak zlepšit, příklad

Tón nahoře, běžně označovaný jako audit, se používá k definování vedení společnosti a představenstva vedení. Vlastnosti vedení Vlastnosti vedení se vztahují k osobním kvalitám, které definují efektivní vůdce. Vedení označuje schopnost jednotlivce nebo organizace vést jednotlivce, týmy nebo organizace k plnění cílů a záměrů. Vedení hraje důležitou funkci v managementu a jeho závazku být čestný a etický. Tón nahoře udává kulturní prostředí společnosti a firemní hodnoty.

Tón nahoře

Souhrn:

  • Tón nahoře se používá k definování vedení a vedení vedení a závazku ředitele být čestný a etický.
  • Tón nahoře byl popularizován kvůli četným skandálům podnikového účetnictví, jako jsou Enron, WorldCom, Adelphia atd.
  • Tón nahoře má významný dopad na kulturní prostředí a firemní hodnoty společnosti.

Historie tónu nahoře

Fráze „tón nahoře“ pochází od auditorských společností, kde se používala jako odkaz na postoj vedení společnosti k interním kontrolám a etice. Po řadě skandálů podnikového účetnictví, jako jsou Enron, WorldCom, Adelphia atd., Je zákon Sarbanes-Oxley (SOX) z roku 2002 FP&A Financial Planning and Analysis (FP&A) důležitou funkcí ve společnosti. Profesionálové z oblasti FP&A podporují výkonné rozhodování generálního ředitele, finančního ředitele a představenstva při plánování, analýze a modelování. Zjistěte, co obnáší práce analytika, manažera nebo ředitele FP&A - plat, požadavky, vzdělání, dovednosti popularizovaly pojem „tón nahoře“ - prvek, který v předchozích zmíněných skandálech chyběl.

Porozumění Tónu nahoře

Tón nahoře naznačuje, že představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni, aby zastupovali akcionáře. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. a manažerský tým by měl ztělesňovat a nejen platit „retní služby“ dodržování a dodržování etiky. Uvádí, že ti na vrcholu organizace by měli být čestní, projevovat integritu a udržovat eticky správnou firemní kulturu.

Tón nahoře, jak název napovídá, začíná nahoře a stéká dolů do středního managementu a nakonec do spodního řádku. Výsledkem společnosti se špatným tónem je společnost, u níž je větší pravděpodobnost neetického chování, podvodné činnosti a nepodporování vnitřních kontrol.

Tón nahoře

Zvažte například manažerský tým, který ignoruje interní kontroly. To se může objevit v podobě nadhodnocování aktiv v rozvaze Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál, nesrovnalosti v hlavní knize nebo nedodržování zásad společnosti. Zaměstnanci, kteří vidí, že vedení nedodržuje zásady nebo vnitřní kontroly, budou mít pravděpodobně tendenci napodobovat jejich chování. Výsledkem je organizace, která je náchylnější k podvodným činnostem. Tón nahoře proto udává kulturu a hodnoty společnosti.

Metody pro zlepšení tónu

Existuje několik způsobů, jak vylepšit tón společnosti nahoře:

1. Komunikace, propagace a zobrazování etiky a hodnot

Vedení a správní rada by měli jasně komunikovat a podporovat etiku a hodnoty, například mít písemný kodex chování, pořádat častá setkání zaměstnanců a vést neformální rozhovory, které komunikují a propagují etiku a hodnoty společnosti. Vedení a správní rada by navíc měli prokázat svůj závazek dodržovat stanovenou etiku a pravidla.

2. Povzbuzování k hlášení nevhodného chování

Zaměstnanci by měli být schopni bezpečně hlásit zneužití, ke kterému ve společnosti dochází. Pojem „bezpečně“ označuje schopnost hlásit pochybení bez obav z následků ostatních - například mít linku pro ohlašování společností, která zaručuje anonymitu. Zajištění bezpečného místa, kde zaměstnanci mohou nahlásit nevhodné chování nebo neetické chování, pomáhá regulovat jakékoli nežádoucí chování, ke kterému může dojít.

3. Integrita odměňování

Vedení a správní rada by měli odměňovat jednotlivce, kteří projevují bezúhonnost a dodržují hodnoty stanovené společností. Zaměstnanci tak dokážou rozpoznat, že jsou okolím uznáváni za dobré chování, které projevují.

Příklad

Následující příklad popisuje, jak špatný tón nahoře stéká k ostatním členům organizace:

John je senior manager ve společnosti Billing Collections ve společnosti ABC Company. V uplynulých letech na něj, aby splnil očekávání analytiků, tlačil vrcholový management, aby společnosti neustále pomáhal dosahovat růstu tržeb. Jednoho dne John zaslechne vedení na vyšší úrovni, které nastiňuje systém zaznamenávání výnosů dříve, než je povoleno, a vymýšlení způsobů, jak manipulovat s finančními záznamy společnosti.

Když John zaslechne rozhovor, začne sám vymýšlet, jak manipulovat se záznamy společnosti. Nevěří, že dělá něco špatně, protože jeho nadřízení se aktivně účastní stejného chování. Za tímto účelem se rozhodne manipulovat s finančními výkazy tím, že skryje nedobytný dluh Zadání deníku výdajů nejdříve, pojďme určit, co pojem špatný dluh znamená. Někdy na konci fiskálního období, kdy společnost jde sestavovat účetní závěrku, musí určit, která část jejích pohledávek je inkasovatelná. Část, o které se společnost domnívá, že je nedobytná, se nazývá „náklady na nedobytné pohledávky“. Agresivní zaznamenávání prodejů, pokud to není povoleno, a skrytí nesplacených dluhových plateb.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Etika účetnictví Etika účetnictví Etika účetnictví je důležitým tématem, protože jako účetní jsme klíčoví pracovníci, kteří přistupují k finančním informacím fyzických a právnických osob. Tato moc zahrnuje také potenciál a možnosti zneužití informací nebo manipulace s čísly za účelem zlepšení vnímání společnosti nebo vynucení správy příjmů.
  • Poslání a hodnoty Posláním a hodnotami Posláním Finance je pomáhat komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Zjistěte více o poslání, vizi, hodnotách a kultuře Corporate Finance Institute
  • Nejlepší účetní skandály Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tomhle
  • Politika informátorů Politika oznamovatelů Politika oznamovatelů je nyní považována za velmi důležitou součást téměř všech organizací v důsledku právních problémů. Oznamovatelé se téměř vždy stávají

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found