Ovladače oceňování - definice, příklady a klíčová řešení

Ovladače oceňování odkazují na faktory, které zvyšují hodnotu podniku v případě prodejní příležitosti. Majitelé firem musí vzít v úvahu základní faktory pro zvýšení peněžních toků. Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho typů CF, které snižují riziko a zvyšují tak celkovou hodnotu společnosti. Musí začít monitorovat hodnotu své společnosti několik let, než budou uvažovat o ukončení Business Exit Strategy Strategie výstupu z podnikání je plán přechodu vlastnictví na jinou společnost, jednotlivce nebo investory. Strategie odchodu zahrnují prodej společnosti nebo její převedení na jinou osobu prostřednictvím posloupnosti. .

Ovladače oceňování

Je to nezbytné pro soukromou společnost. Soukromě vlastněná společnost. Soukromě vlastněná společnost je společnost, jejíž akcie vlastní jednotlivci nebo korporace a která nenabízí kapitálové podíly investorům ve formě akciových akcií obchodovaných na veřejné burze cenných papírů. vlastník uznat a ocenit faktory oceňování, které zlepší peněžní toky a sníží rizika spojená s podnikáním. Existuje řada hodnotových faktorů, které lze připsat podniku, z nichž některé jsou specifické pro konkrétní odvětví. Níže uvádíme některé univerzální ovladače oceňování.

Kurz modelování oceňování podniků v oblasti financí podrobně rozebírá metody používané finančním analytikem Co je úloha finančního analytika pro oceňování podniků.

Příklady ovladačů ocenění

1. Úspory z rozsahu

Náklady na jednotku obvykle klesají se zvýšením produkce. Může to být rozložením nákladů na kapacitu na větší objemy nebo množstevními slevami. Společnost by měla využívat vnitřní úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvýší svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. . Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce, které by mu pomohly růst. Společnosti mohou také realizovat další úspory z rozsahu vstupem do společného podniku Joint Venture (JV). Společný podnik (JV) je komerční podnik, ve kterém dvě nebo více organizací spojí své zdroje, aby získaly taktickou a strategickou výhodu na trhu. Společnosti často vstupují do společného podniku, aby prováděly konkrétní projekty. Společným podnikem může být nový projekt nebo nové hlavní podnikání, konsorcium nebo outsourcing, jehož cílem je zlepšit jeho kupní sílu a snížit náklady.

2. Technologie

Malé společnosti bez velkých peněžních zdrojů obvykle nemají dostatečné zdroje pro výzkum a vývoj, takže je obtížné sladit technologické změny na jejich trzích. Takové společnosti jsou většinou nuceny přidělit zdroje na několik projektů vývoje produktů nebo v blízké budoucnosti vynaložit značné výdaje. Výsledkem je zastarávání produktu nebo služby, špatný růst a ztráta podílu na trhu.

Větší společnosti však mohou lépe prokázat technologické znalosti prostřednictvím vývoje produktů, které řeší nově se rozvíjející potřeby zákazníků a lákají zákazníky k výběru moderních vysoce výkonných produktů.

3. Nabídka produktů a služeb

I když speciální subjekty obvykle rozvíjejí svou sílu soustředěním na specializovaná pole, takové zaměření může vést k rizikům v důsledku nadměrné závislosti na několika trzích a nedostatečné diverzifikace. Největší zákazníci některých z těchto podniků mohou přijmout zásadu, že budou jednat pouze s dodavateli, kteří nabízejí širokou škálu produktů, což je nutí buď prodat větší společnosti, nebo rozšířit nabídku svých produktů. Společnosti by se měly snažit vyvinout kombinaci nabídek.

4. Přístup ke kapitálu

Menší společnosti mají obvykle omezený přístup k vlastnímu kapitálu a dluhu. Obchodní manažeři a vlastníci těchto společností musí vyhodnotit typ kapitálu, který by potřebovali k dosažení svých cílů. Potřebují vědět, jak je společnost v současné době využívána, zda od akcionářů může být požadováno poskytnutí osobně zaručených půjček nebo vlastního kapitálu, nebo zda by měli přinést externího investora a vydat prioritní akcie.

5. Finanční výkonnost

Prostřednictvím finanční analýzy může společnost měřit trendy, identifikovat své závazky a aktiva a porovnávat svůj stav a finanční výkonnost s podobnými společnostmi. Finanční výkazy, které jsou interně připravovány, mohou bránit v hodnocení výkonnosti vedením, což vede k možnosti potenciálních kupujících zpochybňovat kvalitu údajů.

6. Kvalifikovaní zaměstnanci

Kvalifikovaný lidský kapitál je životně důležitý pro každou organizaci. Zaměstnanci společnosti přispívají dovednostmi, tvůrčími schopnostmi, zkušenostmi a znalostmi k podnikání i ke zdraví firemní kultury. Zaměstnanci určí účinnost výroby a poskytování služeb.

7. Solidní zákaznická základna

Kvalitní a rozšířená základna zákazníků je důležitá pro trvalou životaschopnost společnosti. Když podniky rostou a vzkvétají pouze tím, že poskytují služby svým největším zákazníkům, může to zvýšit jejich závislost, dokud velká část výnosů nepochází od velmi malého počtu zákazníků. Podniky musí řídit distribuci koncentrace zákazníků, aby minimalizovaly riziko ztráty významného zdroje příjmů společnosti.

8. Tržní prostředí

Podniky jsou obvykle ovlivňovány vývojem a ekonomickými trendy v průmyslových odvětvích, ve kterých působí. Vedení společnosti musí rozvíjet dobré znalosti o dopadu ekonomických faktorů na jejich odvětví, jejich podíl na trhu a postavení na trhu a jejich jedinečnou a specializovanou nabídku .

9. Branding a marketingová strategie

Marketing označuje vztah mezi potřebami zákazníků a jejich reakcí na produkty nebo služby společnosti. Společnost se silnou značkou zlepší své prodeje zvýšením uznání trhu a také jí dá jasný směr, který pomůže zvýšit provozní efektivitu. Společnost by měla spojit svou značku s jejím posláním a směřováním strategie a být si vědoma svých nedostatků a schopností v oblasti prodeje a marketingu.

10. Strategická vize

Velké množství společností jednoduše formuluje roční rozpočty, aniž by se pokoušelo sestavit dlouhodobé obchodní plány nebo předpovědi, které jsou v souladu s potřebami, držbou, požadavky a demografickými údaji jejich zákazníků. Vzhledem k tomu, že oceňování je nakloněno budoucím perspektivám, musí vedení společnosti přijmout strategickou vizi, pokud chce vytvářet hodnotu.

Klíčové jídlo

Příprava společnosti na prodej obvykle trvá několik let, zvláště pokud máte v úmyslu získat maximální hodnotu své tvrdé práce. Průběžné hodnocení klíčových faktorů oceňování vaší společnosti je ústředním bodem jejího úspěchu, protože to nejen zlepší ocenění společnosti, ale také z dlouhodobého hlediska povede k ziskové a efektivnější společnosti.

Jak je ilustrováno výše, existuje mnoho faktorů oceňování, na které se musí každý majitel firmy zaměřit, aby při prodeji nechtěl nechat peníze na jednacím stole.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Hodnota podniku vs hodnota kapitálu Hodnota podniku vs hodnota kapitálu Hodnota podniku vs hodnota kapitálu. Tato příručka vysvětluje rozdíl mezi hodnotou podniku (pevnou hodnotou) a hodnotou vlastního kapitálu podniku. Podívejte se na příklad, jak vypočítat každý a stáhnout kalkulačku. Hodnota podniku = hodnota vlastního kapitálu + dluh - hotovost. Zjistěte význam a způsob, jakým se každý používá při oceňování
  • Přístup k tržní hodnotě Přístup k tržnímu ocenění Tržní přístup je oceňovací metoda používaná ke stanovení hodnoty podniku, nehmotného aktiva, podílu na vlastnictví podniku nebo cenného papíru
  • Transaction Multiples Transaction Multiples Transaction Multiples are a type of financial metrics used to value a company. V případě fúzí a akvizic se ocenění konkrétní společnosti provádí různými
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found