Bollinger Bands® - Pochopení toho, jak Bollinger Bands fungují

Bollinger Bands jsou nástrojem technické analýzy vyvinutým Johnem Bollingerem v 80. letech pro obchodování s akciemi. Pásma obsahují indikátor volatility, který měří relativní vysokou nebo nízkou cenu cenného papíru ve vztahu k předchozím obchodům. Volatilita Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je dodatečný výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia místo bezrizikových aktiv. se měří pomocí směrodatné odchylky, která se mění se zvyšováním nebo snižováním volatility. Pásy se rozšiřují, když dojde ke zvýšení ceny, a zúží se, když dojde ke snížení ceny. Vzhledem ke své dynamické povaze lze Bollinger Bands použít k obchodování s různými cennými papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. .

Bollingerovy kapely graf

Bollinger Bands se skládají ze tří řádků: horní, střední a dolní pásmo. Střední pásmo je klouzavý průměr a jeho parametry vybírá obchodník. Horní a dolní pásma jsou umístěna na obou stranách pásma klouzavého průměru. Obchodník rozhoduje o počtu standardních odchylek, na které potřebuje nastavit indikátor volatility. Počet směrodatných odchylek zase určuje vzdálenost mezi středním pásmem a horním a dolním pásmem. Pozice těchto pásem poskytuje informace o tom, jak silný je trend a potenciální vysoké a nízké cenové hladiny, které lze očekávat v bezprostřední budoucnosti.

Denní obchodování má trend s Bollinger Bands

Pomocí Bollingerových pásem lze určit, jak silně aktivum roste a kdy potenciálně obrací nebo ztrácí sílu. Pokud je uptrend dostatečně silný, bude se pravidelně dostávat do horního pásma. Uptrend, který dosáhne horního pásma, naznačuje, že akcie tlačí výš a obchodníci mohou využít příležitosti k rozhodnutí o koupi Buy Side vs Sell Side Buy Side vs Sell Side. Buy Side označuje společnosti, které nakupují cenné papíry, a zahrnují investiční manažery, penzijní fondy a zajišťovací fondy. Prodávající strana. Pokud se cena stáhne zpět v rámci uptrendů a zůstane nad středním pásmem a přesune se zpět do horního pásma, znamená to hodně síly. Cena v uptrendu by se obecně neměla dotýkat spodního pásma, a pokud ano, je to varovný signál pro reverz nebo to, že akcie ztrácejí sílu.

Většina technických obchodníků Akciový obchodník Akciový obchodník je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra bank je vysoce placeným cílem profitovat ze silných trendů, než dojde ke zvratu. Jakmile akcie nedosáhnou nového vrcholu, obchodníci mají tendenci v tomto okamžiku aktivum prodat, aby se vyhnuli ztrátám z obráceného trendu. Techničtí obchodníci sledují chování uptrendu, aby věděli, kdy vykazuje sílu nebo slabost, a používají to jako indikaci možného zvrácení trendu.

Denní klesající trendy obchodování s Bollinger Bands

Pomocí Bollingerových pásem lze určit, jak silně aktivum klesá a kdy se potenciálně obrací k vzestupnému trendu. Při silném sestupném trendu bude cena probíhat v dolním pásmu, což ukazuje, že prodejní aktivita zůstává silná. Pokud se však cena nedotkne nebo se nebude pohybovat po spodním pásmu, znamená to, že klesající trend může ztrácet na síle. Pokud existují cenová stáhnutí (výšky) a cena zůstane pod středním pásmem a poté se přesune zpět do spodního pásma, je to známka velké síly klesajícího trendu. Ve klesajícím trendu by se ceny neměly zlomit nad horním pásmem, protože by to naznačovalo, že se trend může obrátit nebo zpomalit.

Mnoho obchodníků se vyhýbá obchodování během klesajících trendů, kromě hledání příležitosti ke koupi, když se trend začne měnit. Trend poklesu může trvat krátkou nebo dlouhou dobu - buď minuty, hodiny, týdny, dny, měsíce nebo dokonce roky. Investoři musí identifikovat jakékoli známky klesajících trendů dostatečně včas, aby ochránili své investice. Pokud spodní pásma vykazují stálý klesající trend, obchodníci musí být opatrní, aby se vyhnuli uzavírání dlouhých obchodů, které budou ziskové.

Obchodování W-Bottoms a M-Tops

W-Bottoms a M-Tops byly součástí práce Arthura Merrilla, která identifikuje 16 vzorů se základním W-vzorem a M-vzorem. Bollinger Bands používají W vzory k identifikaci W-Bottoms, když druhé minimum je nižší než první minimum, ale drží nad dolním pásmem. Dochází k němu, když se reakční minimum tvoří blízko nebo pod spodním pásmem. Cena se poté stáhne zpět do středního pásma nebo vyššího a vytvoří novou nízkou cenu, která drží spodní pásmo. Když se cena pohybuje nad maximem prvního stažení, tlačítko W je na místě, jak je znázorněno na obrázku níže, a naznačuje, že cena pravděpodobně vzroste na novou maximum.

Bollingerovy kapelyZdroj: Stockcharts.com

John Bollinger použil M vzory s Bollinger Bands k identifikaci M-Topů. V základní formě je M-Top podobný vzoru grafu Double Top. M-Top nastane, když dojde k reakci, která se pohybuje blízko nebo nad horní pásmo. Cena se poté stáhne zpět do středního pásma nebo níže a vytvoří novou vysokou cenu, ale nad horním pásmem se nezavírá. Pokud se pak cena pohybuje pod minimem předchozího stažení, je M-Top na místě, jak je znázorněno na obrázku níže.

Bollinger - grafZdroj: Stockcharts.com

Omezení Bollingerových pásem

Ačkoli Bollinger Bands jsou užitečné nástroje pro technické obchodníky, existuje několik omezení, která by měli obchodníci zvážit před jejich použitím. Jedním z těchto omezení je, že Bollingerovy skupiny jsou primárně reaktivní, nikoli prediktivní. Pásma budou reagovat na změny cenových pohybů, a to buď směrem nahoru nebo dolů, ale ceny nebudou předpovídat. Jinými slovy, stejně jako většina technických indikátorů, Bollinger Bands jsou zaostávající indikátor. Důvodem je, že nástroj je založen na jednoduchém klouzavém průměru, který bere průměrnou cenu několika cenových pruhů. Přestože obchodníci mohou k určení trendů použít pásma, nemohou k předpovědi cen použít samotný nástroj. John Bollinger, vývojář společnosti Bollinger Bands, doporučuje, aby obchodníci používali systém společně se dvěma nebo třemi nesouvisejícími nástroji, které poskytují přímější tržní signály.

Dalším omezením Bollinger Bands je, že standardní nastavení nebude fungovat u všech obchodníků. Obchodníci musí najít nastavení, které jim umožní stanovit pokyny pro konkrétní akcie, s nimiž obchodují. Pokud vybrané nastavení pásma nefunguje, mohou obchodníci změnit nastavení nebo použít úplně jiný nástroj. Účinnost Bollinger Bands se u jednotlivých trhů liší a obchodníci možná budou muset upravit nastavení, i když obchodují se stejným zabezpečením po určitou dobu.

Další informace o Bollinger Bands najdete na //www.bollingerbands.com/

Další zdroje

  • Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.
  • Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry jsou analytický nástroj používaný k určení úrovní podpory a odporu. Nejsou určeny k použití jako samostatný technický indikátor.
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found